FEMEIA si IRATIONALUL


FIVE BLUE APPLES este un atelier alchimic “de persoane” intelegand prin acesta ca atat femeiile si barbatii sunt considerati ca fiinte umane egale ca valori. Nici o religie sau vreun crez nu da dreptul ca omul sa faca deosebire sau sa puna in plan secund una din aceste valori pe un criteriu anume! Cumva va spunem : Suntem versus misoginism si feminism.

Avizam ca subiectul tratat azi nu face obiectul polemicii subiective ci incearca sa stimuleze cumva gandirea si sa determine o serie de acevaruri ce reies din mit, gnosa si constientul colectiv.

 

FEMEIA ESTE MAGICA.  Magicul nu poate apartine rationalului.

 

De curand am citit o fraza ce apartine lui Aleister Crownley , care spune cam asa (citat din memorie) : “ Femeia apartine irationalului si de aceea aceasta nu poate fi invatata practicarea magiei si a esoterismului”.

Ca adepti ai egalitatii intre sexe am ridicat aceasta fraza la “dilema zilei” sau mai precis dece femeia nu poate fi invatata sa practice arta magiei respectiv sa studieze esoterismul.

In primul rand totul tine de exprimarea in fraza si absolut cert de contextul in care acesta il are in totlitatea ideii prezentate. Astfel am descoperit un fapt nu tocmai contestabil in ceeace Crownley vrea sa spuna si anume, femeia are capacitatea de-a invata (orice ca oricine) insa exista o problema ancestrala care in momentul in care apare solutia deci actul magic aceasta reactioneaza cedand impulsului si nu ratiunii ulterioare.

Cu totii stiim ca practicarea magiei este o cale sinuasa, ca manipularea si procedura (fetish/fetisher) poate fi intoarsa in orice moment impotriva sau in contrasesns de cum a fost planificata initial.

“Mersul pe sarma” este expresia echilibristicii intre doua sau mai multe lucruri ce apar de regula intr-un proiect ,prin urmare mersul ( a face si a gandi) ambiguu intre bine si rau tine de vointa si de ratiune si nu de impuls.

FEMEIA prin natura ei , este extractul magic al androginului, ea are puterea de-a conduce un act magic insa nu are suficienta responsabilitate asupra lui. Daca ar fi sa vedem aceasta din perspectiva esoterica pur, am spune ca “tenebrele” au acces mult mai usor prin femeie in dimensiunea noastra decat masculinul care, doatat cu putere de autocontrol nu va ceda atat de usor .

Am mai putea crede, speculativ desigur, ca iata …in istorie au existat : MAGI (masculin) si VRAJITOARE (feminin) ; de unde vrajitoria nu este egala cu magia ci este absolut diferita chiar daca unele proceduri sunt similare iar invocarea/evocarea este aceaia si!

Magia a fost facuta de Faust dar si de Venus insa in cazuriile date ca exemplu, primul a experimentat “contractul” in folosul bilateral,a doua a speculat o situatie in favoarea ei. Atentie, este doar un exemplu extras din mit.

Important, femeia este o natura dubla ,puternica care foarte rar merge in echilibru; barbatul are darul de-a “combina” stariile astfel incat finalitatea sa “cada la pace” insa daca acest lucru se intercaleaza cu buna stiinta impreuna cu femeia, lucruriile pot iesi incredibil de prost si contrar asteptariilor.

Femeile in genere au capacitatea speculativa de a intoarce din impusul neasteptat ( de regula orgolii) o situatie creata magic (fie ea chiar politica sau sociala) .

In numele si pentru femeie s-au facut acte incredibile istorice, de la cele mai marunte crime pana la cele mai complicate rasturnari de situatie chiar a unui regat.

Cred ca este singurul blog din acest site care trateaza o astfel de problema. Dupa aproximativ 340 bloguri cu tematica esoterica, venim azi si iti ridicam o problema ce trece ades neobservata sau rau inteleasa pentru care, femeia a platit in Ev Mediu si continua sa plateasca si azi prin marginalizare.

Secolul nostru este cuprins de emanciparea femeii. Acest fenomen este ades in extrema insa toate pot fi de un bun augur, femeia ar putea ajunge in postura in care va simti ca trebuie sa decida just si nepartinitor iar in acest moment simturiile ,respectiv impulsuriile, nu vor mai putea prima.

Sa fie oare adevarata concluzia noastra? Chiar daca suna putin exclusivist ar putea da de gandit si de digerat , controlul impusului primar si al simturiilor , apelul la ratiune in fapt este valabil si obligatoriu pentru toti cei care se considera FIINTA UMANA.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s