LEGENDA PERSONALA …dileme


Photos,Paint and Photoshop by:
danIzvernariu 2012 Theosophy & Esoteric theme

Title: The WAY of The Personal Legend

Te Kunenga ki Puurehuroa
2011/2012
trad maori : (the implantation to infinity)
Esoteric design & more…
© 2012 this picture are under copyright protect , prohibit to reproduce
fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us

Suntem asemanatori insa diferiti.

Toti fara exceptie pornim la drum, fiecare in ritmul sau, fiecare in cadenta proprie, unii gasesc ceeace cauta intamplator, altii muncesc o viata intreaga pentru a gasi. Unii viseaza, altii se zbat ca sa viseze ,unii aleg calea iluziei altii se feresc de ea insa sperand…ajung tot in spatiul imaginar ca vor sau nu.

Totul este un vis, cand visezi dormind, unde te afli daca nu chiar in spatiul imaginar al sperantelor, al temeriilor, al dorintelor si al anticipatiei de care ades te cam feresti in stare de veghe.

Totul este o iluzie, realitatea este atat de simpla si de dura incat daca nu ai folosii chiar involuntar imaginatia ai avea nu numai de suferit dar nici nu ai putea evolua.

Cati nu au visat o viata intreaga sa ajunga… cate vise nu au ramas doar vise ?

Si atunci viata noastra este ce , daca nu o simpla iluzie, ades goana dupa vant insa cu toate acestea, goana dupa vant de azi poate fi motorul de pornire a evolutiei de maine. Oare cine poate stii la ce foloseste aceasta daca tot nu stie mai nimic despre ce va veni?

Ne nastem ca sa murim si in acest rastimp se intampla ca viata sa ne ofere spectacolul si scena unica …mereu aceia-si dar altfel spus, mereu intre doua lucruri contrare din care avem, de ales nu care din ele sa alegem ci cum sa ne adaptam astfel incat raul sa devina acceptabil iar binele sa nu devina rau. Din pacate prea putini si foarte rar constintizam aceasta din timp si nu in ultima clipa.

Practic nu avem din ce sa alegem decat sub imperiul impresiei pentru ca fiecare noua situatie este un nou univers sau o noua “Cutie a Pandorei” ades. Insa trebuie sa alegem!

Nu exista decat doua cai , una la Dreapta prin care se face voia si alta la Stanga prin care incerc sa-mi fac voia dupa voia mea. Prima apartine omului involuat ce are insa norocul de a fi : “sarac cu duhul”, a doua cale apartine acelui care dintr un motiv sau altul a plecat in propria legenda obligat,intamplator sau mai rar prin decizie.

Odata am fost intrebat:

“- Ce este acela LIBER ARBITRU dat de Divin atata timp cat exista notiunea SPERANTEI?”

Este foarte clar ca daca avem dreptul la decizie sa alegem varianta convenabila in baza gandirii proprii nu ar mai trebui sa existe SPERANTA precum daca Opera desavarsita in sapte zile a fost INCHEIATA , azi nu ar mai trebui sa existe notiunea de : EVOLUTIE.

Cred ca suntem putin cam radicali cand ajungem sa gandim asa. Totul este in perpeetua schimbare si prin urmare Opera a fost definitivata atunci cand a aparut omul primordial ( pigmeul – vezi alchimia) insa iata omul primordial era o fiinta bruta lasata sa CUNOASCA pentru a evolua de la sine si prin sine.

Acum ai a ma intrebi:

Daca “pigmeul” omul primordial avea chipul si asemanarea, Divinul este pigmeu? Am sa te intreb , Divinul este perfect? Cum se face ca tu nu esti?

Chiar crezul a evoluat si continua sa evolueze pana cand totul dar absolut totul va fi redus la lucrul simplu determinand ca imaginea Divina sa se confunde tot mai mult cu principiul universal al echilibrului si mai putin cu “batranul cu barba, ce locuieste in ceruri si care are un ochi ce te vegheza zi si noapte …”.

Sa o iei pe poteca din stanga? Sau poate cea din dreapta…? O mana invizibila iti arata in fata si o alta te impinge de la spate … .

Cred ca lumea imaginariumului nu va avea sfrasit atata timp cat exista gandire.

 

In padurea deasa si intunecata a stat ascunsa Statuia , Marele Arhitect si creator a procedat astfel in clipa de odihna proprie ferind-o astfel de duhuriile rele ce bantuiau pamantul la acea vreme.

Lilith

Lilith (Photo credit: rami.sedhom)

Lilith stapana duhuriilor si a spiritelor a descoperit-o intamplator si s-a indragostit de aceasta. In urma intercursului Lilith a dat viata Statuii si trei lucruri luminoase s-au unit venind din univers in aceasta statuie daruindu-i lumina si viata.

Aceasta este pe scurt aparitia vietii in Adam Kadmon (Statuia) dupa gnoza.

Din matematica stiim ca : nimic nu este intamplator , ramane sa ne intrebam a fost intamplatoare descoperirea lui Lilith sau “matematic” a trebuit sa se intample?

Si acum spune dupa “ratiune” cum ar fi mai bine? La stanga sau la dreapta in Legenda ta personala?

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

2 gânduri despre „LEGENDA PERSONALA …dileme

  1. emil pif spune:

    Acum la ceas de taina al iubiri cosmice dintre luna si soare un gand bun se indreapta spre voi: sa fie alegerea intuitiva din visul nopti transcedentale pentru fiecare-divinul este in noi…

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s