Simbolul occult in ART


Maria I a a Angliei si sotul ei Charles Brandon – esotericul in Art

Daca pana acum nu a-ti stiut despre Maria I-a a Angliei si povestea Legendei ei , consultati rapid in Wikipedia in L.Romana despre… . Link

Am ales expre acest tablou pentru a discuta putin despre ce vezi ,cum vezi si ce sens are sa stii.

Spuneam ca multi sunt revoltati de faptul ca se simt marginalizati atunci cand se concluzioneaza ca unii conspira iar altii trag ponoasele in totala necunostiinta de cauza. Spuneam ca paradoxul situatiei consta in faptul ce esoterismul nu este un taboo decat in masura in care noi facem sa fie un taboo.

Cunoasterea simbologiei si a limbajului semnelor si a simboluriilor este cumva obligatorie pentru toti. Acest lucru face parte din cultura generala …cum ai pute pretinde ca esti cultivat cand nu cunosti : limbajul culoriilor, a corpului, a metaforei, a interpretarii unor situatii sau simboluri?

Din cele mai vechi timpuri au fost encriptate mari adevaruri in picturiile murale sau in texte . Pentru ce s-a recurs la aceasta forma de-a ascunde…e simplu, cu ADEVARUL poti lucra in bine sau in rau deopotriva; este o unealta care pe deoparte trezeste din amortirea intelectuala pe de alta iti confera cheia spre succes sau putere.

Cum ar fi ca aceasta unealta sa fie pe mana idiotiilor? Cine hotaraste cine este idiot si cine nu? Astfel s-a recurs la un principiu al selectiei naturale; natura (situatia) decide cine ce…astfel putem explica aparitia la putere a lui Adolf Hitler care a conspirat prin occultism si magie la ascensiunea sa. Dar , mai stiim ca insusi Adolf a studiat singur si a transpirat incercand sa inteleaga demersuriile in aceasta “Cale”.

Lucrarea de mai sus in termeni tehnici poate fi un blá, blá, blá… in care spune anul, stilul si alte traznai istorice seci si fara o importanta anume alta decat INFO …cu alte cuvinte ai citi despre fisa tehnica si cam atat.

In spatele lucrarii sta insa un mesaj. Acest mesaj face parte din simbolistica Scottish Rite 33º in care avem:

Tabloul este impartit in doua : partea stanga apartine: intunericului, Lunei, femininului, Reginei, Argint respectiv partea dreapta apartine : masculinului,Soarelui,Regelui,Aur.

La detaliu observam modul in care cei doi se tin de mana , sau isi strang mana, degete aratatoare preseaza pulsul iar degetul mare preseaza incheietura degetului amre si aratator al partenerului. Acesta este un salut masonic de grad superior.

Mai mult, Regina tine in mana o sfera pe care este montat simbolul alchimic a lui Hermes ca simbol al uniunii : sot-sotie, unio mentais, alchemical weeding, coniunctionis sau misterul conjunctiei despre care am invatat de la Carl G. Jung la ce se refera.

Sfera in fapt este o floare LOTUS ceeace inseamna: meditatia transcedentala si revelatia ( extazul).

Din perspectiva bijuteriilor…este foare clar, colarul de aur al lui Charles este ceeace azi cunoastem a fi : Colarul 33º al Marelui Maestru; observam ca ambii poarta un medalion, regina poarta un medalion sub forma patrata (patratul = feminin) iar Charles trebuie ca poarta un medalion cu doi dragoni (este greu vizibil) ceece reuneste in ideie cele doua medalioane este perla ca simbol al nasterii lui Venus (adica frumusetea).

Inca un detaliu…la fiecare imbinare a pietrelor colarului este reprezentata Crucea lui Isis (Ankh) in dublu exemplar astfel incat , cred (??) totalul ar fi de 81 ; stiim ca Ankh , crucea…reprezinta un NOD ; fiecare nod in acest caz din cele 81 reprezinta un eveniment BIBLIC respectiv 8 simbolul infinitului si 1 Marele Arhitect precum 8+1=9 unde 9 reprezinta ideia de constructie in cod Fibbonacci

Croiul este alb/negru si in “V” fie in picioare fie rasturnat, acest fat inseamna: principiile masculin/feminin, yng/yang samd.

Basca lui Charles este in fapt cerul cu stele al diminetii (vezi culoarea) si astrul ce insoteste ca medalion de aur . Aceasta inseamna : de la intuneric la lumina.

In final, fundal …draperia verde, alchimia roientala in ale caru-i falduri se intrezareste PENTAGRAMA.

Trebuie sa se stiie, nimic nu este la intamplare facut, toate merg sau sunt concepute sub un cod, acest cod este dat de geometria sagrada si nu poate fi alterat.

Este bine sa iti imbogatesti cultura, finisand zi de zi..maine poate ai nevoie sa te poti orienta dupa semne, poate fi vital ..important e sa nu dormi!

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s