ORDO Ab CHAOS


Oratoria de Duminica 01-04-2012

De intai Aprilie am sa te contrariez si am sa te fac confuz mai ales daca nu esti o minte liberala…in orice caz nu am sa te mint pentru ca asta o faci singur cu tine insuti!

 

Viata este o opera neterminata si imperfecta de vreme ce exista o perpetua evolutie. Daca Marea Opera (Opus Magnum) a Divinului ar fi fost definitivata in sapte zile azi noi nu am mai fi cunoscut notiunea de evolutie pentru ca pur si simplu nu ar mai fi fost CE sa fie perfectionat. Sa nu uitam, Divin = Perfect asa ne invata religia ; chipul si asemanarea este Opera acum ce lipseste in acest “peisaj” cuvantul “definitivat” si raportul lui cu “evolutia”.

Viata este compusa din HAOS iar acest sistem haotic are o convergenta de la natura stabilita; cauta sa iti reamintesti de la scoala de la orele de fizica in care ai invatat despre PRISMA si efectele ei sub proiecta unui fascicol directionat de lumina. Care este rezultatul experimentului iti mai amintesti?

Stiti unde exista occult aceasta fraza celebra ORDO AB CHAOS , ma adresez iubitoriilor de muzica fani ai PINK FLOYD? Exista un desen cu o prisma pe un album anume…

Dar ce vrea sa spuna aceasta fraza?

Putem face mii de speculatii facand diverse conexiuni fie ele eSoterice , fie ele eXoterice (stiintific dovedit) privind ce poate insemna ideia de haos catre ordine sau mai sanatos spus : haos in ordine.

In principu aceasta expresie in esoterism nu inseamna  altceva decat : ACCEPT al diversitatii (haosul) in unitate (ordinea) ; altfel spus , recunoasterea principiului exsitentei noastre care stiim ca este compus din multitudinea de asocieri ale contrariilor si a efectelor date de acestea de la macro la micro univers si vice versa.

Nu cred sa existe o fiinta umana care sa poata controla ceva in mod absolut si 100%.

In alte conditii, cele sociale spre exemplu, ORDO AB CHAOS inseamna acceptul diversitatii ca parte componenta a sistemului social , despre TOLERANTA este vorba si acceptul convietuirii neconditionate a individului ca egal uman indiferent de : nationalitate, culoare a pielii, orientare sexuala, apartenenta politica sau apolitic, religie,crez, optica de viata samd.

Altfel spus ar mai putea fi inteles ca VOINTA COMUNA compusa din mai multe puncte de vedere ,expuse in diverse limbi sau expresii ce fac inteles CONVERGENTA . Democratia in acest caz este doar o forma libeala dar nimic mai mult ce exprima starea de HAOS pentru ca atentie , libertatea este sa spui si sa fii luat in considerare servind astfel interesului comun si personal in acelas timp nu unuia din ele.

Multi , foarte multi se feresc de cuvinte ce fac referire la ideia de: rebel, haotic, anarhic, … sub pretexutul ca aceste cuvinte exprima lucruri ce umbresc sau nu fac cinste . Am sa va spun, rebelul este o persoana cu o vointa si un crez forte foarte bine bazat si ades avand la baza experienta proprie; haotic cu sens de nehotarat nu inseamna tocmai un individ care nu stie ce vrea din motivul lenii gandirii ci tocmai unul care este deosebit de imaginativ insa greu de convins “cum ar fi mai bine” pentru ca acesta este un realmente scrupulos in ceeace face avand temerea sa nu aleaga nepotrivitul; anarhic … recunoaste-ti ca doar acest gen de oameni au adus schimbarea majora in lume si ca existenta lor este ambigu catalogata…atata timp cat servesc une-i schimbari sunt anarhisti priviti cu dispret de putere insa cand schimbarea a reusit spre bucuria tuturor, acestia sunt revolutionari si eroi .

Imagineaza cum functioneaza un fapt fizic pe care se bazeaza existenta luminii (fotonii); totalitatea culoriilor imateriale dusa la incandescenta fac sa apara lumina alba pe care noi o cunoastem ; am spus : totalitatea culoriilor imateriale = alb transparent , interesant nu?

Acum te intreb trecand la metafora, daca alb= notiune de bine=lumina=cunoastere=armonie= combinatie de culoare=diversitate=curcubeul samd. rezultand de aici ca uniunea in diversitate face o lume VIZIBIL mai buna pentru ce nu ai accepta si aplica acest principiu UNIVERSAL in modul in care privesti viata? Pentru ce faci contrariul decat natura  face ? Intelesul de anarhic, haotic si rebel asa cum il presupui (in sens rau) in acest caz este un fapt rau doar pentru simplu motiv ca natura iti cere diversitatea ca motor al unitatii dar tu optezi pentru contrariu; aceasta se numeste : anormal sau contra natura!

Imagineaza…

Este una sa accepti si sa percepi diversitatea ordonand si lucrand cu aceasta spre un punct comun de convergenta si alta e sa restrictionezi si sa dictezi ordonand ce sa existe si ce nu…in acest al doilea caz au aparut mariile dictaturi care odata instalate au nascut si deschis un nou Univers greu controlabil si deosebit de mascat si versatil, ca o cutie a Pandorei, miscarea underground .

Stiu ca este infinit mai greu si mai obositor sa lucrezi cu pareri, opinii, fapte, ganduri decat sa spui : “ noi muncim , noi nu gandim” – mai comod si mai lejer… somnul ratiunii naste monstrii, monstrii devin tenebre… thinking!

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s