RESUSCITAREA: LUMINA DIN LUMINA/ UN PASTI FERICIT!


Pagina blog relationata cu tema de azi : LINK  – Blog: „EU cred! „Oratoria de Duminica din 18-03-2012 review

 

Se spune ca Lumina este necesara evolutiei. Daca este prea multa aceasta prosteste si orbeste. Omul pentru a putea percepe clar are nevoie de o lumina blanda ca si cea din zori de zi in care ochiul poate sesiza si cele mai sensibile detalii.

In lumina zoriilor de zi, a fost strivit capul sarpelui, tot atunci a avut loc inceputul dramei arestarii si crucificarii… mariile revelatii in esoterism au loc in lumina blanda a diminetii…de cata lumina avem nevoie pentru a ne vedea propria umbra fara a ne simtii orbiti?

Sarbatoarea crestina a Invierii marcheaza un nou inceput, un nou start in viata prin moartea vechiului, prin sacrificiul suprem prin procesul transformarii ireversibile.

Totul incepe Primavara si se incheie Iarna pentru ca acest ciclu sa fie reluat si reluat … .

Patru lucruri sunt necesare crearii unui nou univers : Spirit(FOC), Duh (AER), Suflet (APA) si Corpus (PAMANT) in care primele trei se reunesc in UNU.

Nu cred ca cineva stiie care ar fi reteta alta decat cea filosofica a ranvierii.

De doua mii de ani, crestinii asteapta reantoarcerea Invatatorului si Imparatia Cerului. De tot atata timp istoria omenirii pare ca nu s-a schimbat in cursul evenimentelor ei, exceptand un lucru ce face diferenta fata de epoca pagana : azi punem cumva valoare pe existenta si consideram viata ca ceva de pret incercand sa justificam aceasta prin morala si etica.

Nimic in univers nu este static, totul este in perpetua miscare si continua transformare, asa se explica si cursul evolutiei noastre umane …invatand din cele de ieri, reflectand si concluzionand just azi si cladind maine la un maine mai bun mai perfectionat.

In 2012 (calendar gregorian) , 6012 calendarul masonic se vorbeste tot mai mult de “vremuriile de apoi” ce sunt marcate de psihoza generala cunoscuta sub numele de Doomsday 21-12-2012 legat de calendarul Maya.Despre acest lucru s-a mai vorbit adeseori cu secole in urma…mai cert ca toate este faptul ca in constiinta noastra exista notiunea de FINAL si ca acest fapt greu acceptabil tinde sa devina ceeace noi numim DESTINUL.

Rationalul din noi trebuie sa ne mentina treji stiind din trecut ca DESTINUL tine de vointa Universului , de Divin, acesta poate fi anticipat insa cu desavarsire nimeni nu stie exact cand va fi ZIUA. De aceasta va spunem, nu va preocupati , in ziua aceia fericiti sunt cei ce vor pleca si nu cei care vor ramane!

Moartea simbolica poate sa va fie un act metaforic pregatitor. Daca exista viata de apoi a-ti castigat exersand, daca nu exista nimic dupa aceasta viata nu a-ti pierdut nimic traind in pace, armonie, umanism, lumina atata cat ne este dat sa traim.

In fiecare an, in orice religie si in orice comunitate spirituala alta decat religia traditionala, sarbatorim atat Moartea cat si Invierea pentru ca acestea doua fac parte din ciclul existentei noastre intr-un univers in care tot ce consuma este consumat la randul lui ; univers in care paradoxul este dat de dual si in care “in parte cunoastem si in parte proroocim”. Mai cert decat aceasta si dincolo de orice speculatie religioasa sta un fapt incredibil de simplu : ne nastem pentru a muri.

Adevaratele schimbari in istorie sunt facute doar de eroi martiri si de discipolii acestora ramasi in viata pentru a continua lupta. Toate  facute in acest scop sunt: conspiratii, manipulari, planuri cu bataie lunga pentru generatii inainte… toate acestea au nascut nu numai nascociri a mintii omenesti dar au trezit si sansa reamprospatarii notiunii de valori dand un imbold (chiar sangeros ades!) evolutiei  pentru ca ideia de “focalizare a intereselor” de grup a atarnat mereu de momentul in care s-a decis destinul pentru urmatoarea perioada de timp, mai in interes meschin, mai in interes propriu si cateodata mai pur si mai inocent…doar pentru a conserva si a impinge inainte o ideie, un crez.

Se spune: “Poti omora omul insa nu poti distruge o ideie”.

In mai toate tratatele alchimice in care acestea se intercaleaza cu esotericul religios crestin (vezi ev mediu in occident) este considerat ca Isus a propovaduit in fapt despre schimbarea omului vechi si dragoste vazuta de alchimisti ca : Opus Magnum sau modul prin care azi noi intelegem stiintific semnificatia : UNIO MENTAIS.

Nimeni, dar absolut nimeni dintre alchimistii crestini nu poate crede altceva despre scopuriile religiei lor decat ca aceasta enunta un fapt extraordinar ce consta intr-un adevarat proces al Eu-lui :

– constientizarea propriei existente

– eliberarea

– moartea individului vechi

-ressuscitarea la o viata noua

Indiferent ca esti sau nu religios, trebuie sa accepti ca obligativitatea ta este sa te perfectionezi deosebind albul de negru, intelegand mesajul religios in adolescenta, esenta filosofiei la maturietate si concluzionand cumva la varsta de aur asupra celor traite si experimentate; lucruri ce sunt atat de necesare in informarea generatiilor viitoare.

Sub acelas cer de milenii omenirea trece mereu acelea-si procese, generatie dupa generatie de la intuneric la lumina, mereu in noi forme si combinatii insa cu acelas rezultat : ne ridicam pentru a cadea, cadem pentru a ne ridica si toate acestea pana cand Moartea va fi invinsa.

Orice initiat al teosofiei stiie un lucru cat se poate de clar: Moartea va inceta sa mai existe in momentul in care femeia va inceta sa mai procreeze!

Fie ca Sarbatoarea Pastelui sa va aduca LUMINA din LUMINA si acesta sa va ilumineze intunericul interior pentru evolutia, perfectionarea si imbogatirea voastra interioara atat de necesara voua cat si semeniilor vostrii.

EVOLUTIA se conserva in memoria universala , aceasta se tranzmite ereditar de la o generatie la alta prin gandul tau, prin fapta ta, prin visul tau, prin dorinta ta, prin lupta ta,prin omul bun si frumos care poti sa devii in momentul in care ai decis aceasta.

Fi uman, fi bogat interior si cauta sa tii lumina constiintei aprinsa , in aceasta viata oricum doar cu aceasta ramai si pleci! Fi util semenilor tai, fi tu unic, stralucit si nobil!

UN PASTE FERICIT TUTUROR!

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s