Numerologia in studiul alchimic


Nimic nu este la intamplare! Toate au o cauza si un efect.

 

Sa pornim scurta noastra incursiune in numerologia esoterica plecand de la Axioma lui Maria Prophetissa : “ Unu este compus din doi iar din doi se formeaza al trei-lea ce apare ca un al patru-lea”.

Pare stranie afirmatia Mariei ce a trait cu cca. 300 ani inaintea lui Hristos. Axioma mai sus enuntata , trebuie stiut, are o formulare astfel spusa mult mai inteligibila pentru noi decat este formulata ea initial. Mesajul insa este neschimbat!

Nimic nu este la intamplare

Inca din antichitate era stiut ca viata si existenta noastra este bazata pe constructia matematica, exacta, a unui sir de numere si rapoarte. Astfel stiim ca mariile constructii aveau la baza “geometria sagrada” ; ritualuriile aveau si au un calendar exact privind evolutia cereasca a planetelor.

Chiar si azi, principiile constructiei in arhitectura se bazeaza tot pe anticele rapoarte ; medicina a evoluat si a stabilit exact rapoartele si proportiile unui corp uman perfect dezvoltat, armonios; tot in medicina azi, detinem calcule prin care putem deduce sexul noului nascut sau in calculatoare stiim ca totul se bazeaza pe principiul binar 0 si 1. In geografie inca din vremuriile stralucirii Orientului persanii cunosteau nu numai valoriile geometrice dar si cum acestea se aplica in navigare pe mare. O astfel de informatie (harti exacte) ajunsa pe mana templieriilor in Europa a ajutat enorm in “descoperirea” de noi pamanturi a portuguesilor, vezi Vasco da Gama.

Chiar si Geneza (Biblia) descrie o succesiune de intamplari ce au ajutat la formarea (creatia) lumii. Din aceasta carte a Vechiului Testament deducem ca la inceput a fost nimic sau mai exact “0” pe urma a fost Creatorul ce a spus…”faca-se…” prin urmare “1” si observam ca totul a fost format din 0 si 1; sau in alte cuvinet: materia=1 si antimateria=0- explicat cumva eXoteric.

Numerele si importanta lor se regaseste masonerie, in tarot, in alchimie, in diverse alte studii esoterice  si nu intamplator!

Lumea luminata a inteles din cele mai vechi timpuri ca totul se bazeaza pe un sistem de valori. In filmul MATRIX intalnim ades aceasta ideie incontestabila in diverse secvente in care lumea virtuala (dimensiunea paralela) este data si definita de numere.

ZERO- nu cred ca notiunea de “NIMIC” ar putea exista insa putem spune ca “0” ar putea reprezenta acele lucruri ce nu sunt vizibile in dimensiunea noastra . Odata am spus : “ Crezi ca daca nu vezi nu exista…?” . Adevarul este ca 0 definim ca ceva ce nu poate fi explicat si definit neavand o asemanare cu ceeace noi cunoastem din aceasta dimensiune. Zero mai este punctul de plecare sau momentul de convergenta a tuturor fortelor ce deschid un nou univers. Asocierea lui 0 cu 1 , vom vedea mai jos face sa rezulte un alt numar important in esoterism , cifra 10 sau : Casa Destinului in Tarot (Moara) , arcana majora X.

UNU- este asociat cu Creatorul (Divinul, Marele Arhitect, Dumnezeu insusi) este materializarea sau exprimarea ei astfel. Unu in fapt este cifra de la care toate siruriile de numere pleaca si in care toate se incheie. Am putea spune filosofand : 8 este simbolul Infinitului dar acest infinit este UNU sau religios spus este : Divinul in totalitatea lui.

Unu nu este o cifra monobloc ci este compusa din DOI; aceasta teorie vine din principiul existential al dimensiunii noastre : dualismul (yng/yang) ; este ca si cum am spune doua lucruri formeaza un UNU INTREG. Ne bazam pe fizica cand afirmam aceasta si facem referire la legea atractiei si polaritatii. Nimic in acest Univers nu functioneaza afara de aceasta lege ce in fapt este un PRINCIPIU EXISTENTIAL.

TREI – este poate cea mai importanta ca expresie  si valoare pentru ca acest numar face referire la ECHILIBRUL PERFECT si , desigur, la explicatia gnostica a aparitiei vietii , vezi Adam Kadmon Statuia. Valoarea lui pi este 3,1416… ; aceasta valoare defineste cercul prin urmare figura geometrica perfecta ,respectiv Divinul.

Conjugand gramatical : TREI este masculin , prin urmare apartine Tata-lui ; trei lururi se reunesc pentru a devenii Divin: Spriritul, Sufletul si Duhul sfant insa iata… acest TREI in baza teoriei lui Maria Prophetissa apare ca un al patru-lea. Cumva vom intelege de aici 4= quaternitatea ce apartine femininului (vom vedea imediat dece) si astfel vom extrage ideia ca 3 nu este tocmai masculin absolut ci are in continut acel lucru ce defineste feminitatea sau : ANDROGINISMUL. Iata am demonstrat ca yng/yang il compune pe Divin.

Toate cele ce exista in acest univers se bazeaza pe fecundarea ( intercursul) a doua lucruri ce stau in opozitie si sunt contrarii. Principiul : mama-tata.

PATRU- quaternitatea , face referire la tot ce este material; in fapt reprezinta principiul feminin: patru stari ale femeii, ciclul menstrual, fazele lunii, anul calendaristic, fenomenele astrale Solstitiu/Equinox si in general toate fenomenele fizice ce determina fecunditatea si existenta vietii pe acest pamant.

PATRU sunt elementele de baza ale alchimiei: FOC, AER, APA, PAMANT- din acestea au rezultat trei lucruri (prin interactiune) : SULF, MERCUR si SAL- dar, iata: acestea trei sunt UNU si acela se numeste QUINTESSENCIA sau totunitarul ce defineste EXISTENTA, Divinul.

CINCI este asa cum am mai spus , quintessencia, dar si STEAUA reprezentata de Da Vinci , acea pentagrama ce in fapt denumeste , defineste fiinta umana. Aleister Crownley afirma : “ Fiecare om si fiecare femeie este o stea”.

In diverse ritualuri (masonice spre exemplu) cinci oameni sunt suficienti pentru a deschide o sesiune iar sapte definesc LOJA JUSTA si PERFECTA.

SASE in general defineste ideia de DUBLU LUI 3 sau acel yng/yang definit de doua triunghiuri suprapuse in contrar: Echilibru in contrarii!

Am putea continua la nesfarsit cu aceste numere asociind valoarea lor cu , atentie, PRINCIPII (si nu definitii) EXISTENTIALE . Nici nu va pute-ti imagina cate asocieri si conexiuni se pot face! Dar toate acestea nu din intamplare si nici din pura fantezie. Totul este matematica, geometrie,energie in final.

 

ZECE am putea spune este asocierea a doua pentagrame ; am spus ca pentagrama reprezinta OMUL (UMANUL) si prin urmare intercursul dintre doua astfel de contrarii : masculin si feminin deschid ceeace noi stiim calea unui nou DESTIN a unui NOU UNIVERS prin noul nascut. Aceasta arcana este principiul Creatiei a doua totalitati opuse capabile ca prin interactiune sa faca sa rezulte o “a treia” –iata ajungem din nou la Teorema lui Maria Prophetissa.

De la John Dee Marele Maestru al Sinionului stiim ca nici un ritual magic nu poate fi facut sub imperiul necunoasterii, nu pentru ca nu ar rezulta acel : NIMIC ci dimpotriva este in acest caz pericolul deschiderii Cutiei Pandorei.

Despre acestea mai aflam de la Aleister Crownlei , vezi articole relationate “Liber Al Legis 777”.

In blogul nostru ABRACADABRA am facut o referire la numerologie din perspectiva matematicii euclidiene, a sirului lui Fibonacci , samd.

Si acum raman acestea:

0 contine 1 dar 1 este 2 si in totalitate 3 , din acesta a rezultat pentagrama (5) ce salasluieste in univers (8) …

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s