Energia,Matricea,Creatia


FIVEBLUEAPPLES Memphis PROMO
Sharing culture is not a crime! All righst reserved to authors

Esoteric-Exoteric

Ideia de plecare este un moment psihologic involuntar petrecut cu doi ani in urma in constiinta sotiei mele.

Aceasta mergand pe strada intr-un moment de concentrare asupra sinelui, s-a intrebat ascultad pasii proprii pe asfalt:

“- Eu incotro?”

Intrebarea este cat se poate de stralucita din perspectiva esoterica si exoterica ca studiu pentru ca acest gen de intrebare depaseste profunditatea intelegerii : “Gandesc deci exist”; este forma superioara prin care , cineva, realizeaza ca exista pentru ca gandeste insa problema intervine ca nu intelege dece exista, intrebandu-se : “incotro?”

Va spuneam ca ritualaul de initiere in esoterism are ca faza principala , oglindirea , moment in care, cumva, viitorul initiat este pus fata in fata cu el in liniste si contemplare. Ideia este in prima instanta sa raspunzi la intrebariile:
– Ce vezi iti place cum arata?

-Cine este cel pe care il vezi in oglindire?

-Cine este cel din spatele acelor ochi si dece exista el? Iata intrebarea povara a existentei a acelora care GANDESC.

Sa incercam sa avem rabdare si sa intram in armonie cu o ideie relatata mai jos ce nu se pretinde LEGE dar desigur o ideie ce ar putea veni in clarificarea existentei noastre si la o intelegere radical evoluata si contrara a ceeace stiim despre noi in forma in care traim.

Ce vezi in oglinda este ceeace in parte cunosti (vezi Corinteni, Biblia). Cunoscand in parte nu ai cum sa stii dece :te bucuri sau suferi. Simturiile le-am primit pentru a fi conectati senzorial la exteriorul nostru materializat (carne si oase) , exterior ce nu este cu nimic mai deosebit decat principiul de functionare al interiorului. Dece am fost creati si incotro ne ducem consumand o existenta dura si efemera, incercam sa ne raspundem mai jos lasand spatiu de discutie, ajustare, idei si observatii.

0 1 1  2   3     5       8            13                     21                                  34                                                …55

In care 0 este ORIGINE astfel avand:

 infinit…3   2  1 1…0…1 1  2   3…infinit

TOT CEECE ESTE IN INTERIOR ESTE SI IN EXTERIOR

TOT CEEACE ESTE SUS ESTE SI JOS

Am primit de curand un material ce poate sa intereseze publicul despre un concept mai putin discutat : CREATIA din perspectiva ENERGIEI si a MATRICIEI.

Ades am discutat in bloguriile noastre despre cauza si efect, despre materie si anitimaterie, despre 0 si 1 sau mai precis despre Marea Opera a Marelui Arhitect al Universului.

Fratele Orobas ne-a sugerat o ideie interesanta privind manifestarea Divinului in Creatie in articolul semnat saptamana aceasta in FACEBOOK si intitulat : “ENERGY MATRIX OF CREATION”.

Plecand de la ideia : “Totul este energie”, FOCUL este o energie si consideram aceasta energie ca o materie.

Focul a fost prima materie creata ( “Sa fie lumina!”) , acesta este sursa de energie a tuturor lucruriilor ce au urmat in creatie. Spuneam ades: “ in acest univers totul este energie si totul se bazeaza pe entropie”. Soarele insa, este singura materie ce ofera dar nu consuma altceva decat propria energie. Soarele este consumat insa nu consuma altceva decat propria materie. In alchimie acest fapt este reprezentat ades prin Lupul (sau Leul) ce ingurgiteaza Soarele; in aceasta metafora Lupul reprezinta Intunericul despre care stiim din fizica ca ABSOARBE lumina sau “inghite” energia.

Expansiunea in Univers a Luminii este multi strat ce rezoneaza incepand cu sursa (centrul) si se reflecta in exterior prin expansiune. Expansiunea este cunoscuta ca fiind SFERICA si mai precis SFERA in SFERA- aceste sfere se reflecta reciproc ; prin urmare intelegerea cuvintelor de inceput din Tabula Esmaralda capata sens in aceasta ideie: “Tot ceeace este sus este si jos si tot ceeace este in interior este si in exterior”.Acest lucru face fundamentul intelegerii occultismului si plecand de aici incepem sa punem tot mai mult la indoiala ca umanul ar fi asemeni Divinului .

Am concluziona pana aici ca totul dar absolut totul are o unica sursa de viata . Intelegerea magicului se poate face doar prin perceperea corecta a sistemului de functionare a tuturor lucruriilor ce exista , care, sunt interconectate intre ele si toate in acelas timp la sursa de baza a matriciei creatiei.

Mai deducem ca FOCUL este o sfera cu un rol important predominant pe pamant atat ca forta constructiva (sursa de energie) dar si distructiva in sens de ardere respectiv incendiu.

Fortele creatoare le cunoastem in acest univers ca fiind : masculin si feminin , cele doua principii spuse altfel : tata/mama care prin asociere dezvolta noi universuri  sau microcosmosuri de carne ce produc :creatie si moarte.Amandoua contrarii (feminin si masculin) au ca sursa de energie acelas lucru si produc incendii in interactiunea lor. Numim aici “incendii” toate acele “explozii” ca urmare a interactiunii a celor doua contrarii prin intercurs ce fac sa nasca noi universe.

Toate religiile sunt bazate pe arhietipuriile zeu/zeita, mama/tata, masculin/feminin…secretul nespus aici este ca acestea pastreaza obturand intelegerea (vezi hermetismul) oricui ca principiul fundamental al existentei sta in ENERGIA UNICA si interactiunea a doi poli opusi.

Aceste baze informationale religioase tranzmit generatiilor mesajul in mod occult, astfel stiim despre Panteonul egiptean : Isis/Osiris (luna/soare) ; Panteonul Celtic : Dagda si Dana ; Jehowa si Shekinah samd. Toate sunt principii ale polaritatii personificate; cei care deja sunt avansati in aceste studii ale occultismului stiu ca ZEII sunt muritori , deci iata avem de a face cu metafore ce au la baza principii existentiale clare- polaritatea in contextul : cauza /efect.

Interesant este insa faptul : “cum aceste energii actioneaza prin atractie astfel incat se pastreaza un echilibru absolut”. Echilibrul este un aspect important al intregii creatii; aceasta mediana intre contrarii face posibila existenta noastra si orice mica abatere de la principiul de functionare face ca aceasta existenta sa dispara fara urma. Acesta este un adevarat miracol!

La ora actuala exista multe intrebari si dubii privind nucleul matriciei ; dupa toate probabilitatiile , acest nucleu generator de sfere ce se contin este cat se poate de dual. Iata de unde ideia “asemeni lui” nu se poate ca o rezultanta a une-i actiuni sa nu contina o parte a originii ei.

Exista o munca mutuala intre oamenii de stiinta si occultisti. Si unii si altii incearca sa explice si sa gaseasca quantica functionarii sistemului. Exista chiar un film recent numit : Nunta alchimica ( Alchemical weeding ) despre Aleister Crownley in care doua actiuni paralele una occulta si alta stiintifica incearca sa descopere acelas lucru: quantica existentei noastre.

Acordul este calea catre CASATORIA ALCHIMICA sau a CONCLUZIEI ,prima in occultism a doua in stiinta , prin urmare ciocnirea a doi atomi ( spre exemplu) trebuie sa nasca un univers nu sa produca o distrugere. Aici vom intelege ca cei doi atomi vor procreea si nu vor distruge pentru ca sa intarzie creatia. Precum o discutie intre doi oameni, aceasta trebuie sa fie constructiva si nu de opozitie in sens distructiv sau din orgoliu in contrar.

Opozitia este buna si ea chiar daca distruge pentru ca nimeni nu poate sa afirme ca aceasta distrugere este pentru totdeauna…cineva se va gasi in timp sa spuna:” aaaa , uite eroarea din acea tragica intamplare era sa fie rezolvata asa…” ; nu cred ca are sens sa distrugem doar pentru a “stralucii” un moment.

Acum, este inutil sa te intrebi daca ATOMII provin sau nu de la Divin! Raspunsul existential sta in intrebarea : “Cum functioneaza” si nu in “ce este”! Doar un simplu fapt spune ca aceasta afirmatie este adevarata… “ cu mintea ta de acum degaeba ai afla CE ESTE pentru ca nu ai intelege si nu ai stii sa exprimi si la nimic nu ar folosii sa stii daca nu ai afla cum functioneaza”.

In lupta cu scurta noastra existenta a cunoaste prematur CE ESTE nu foloseste la nimic. Lucruriile in acest sens pot fi intelese corect extragand ideia din religie prin care crezul este mai important decat cercetarea; cercetarea aici cu sens de CE ESTE , doar! Cercetarea in sensul : cum functioneaza, este cu totul altceva si chiar indicat!

In definitiv din acest punct de vedere suntem foarte putin evoluati chiar daca enorm de mult in raport cu omul de grota! Suntem inca pe principiul de functionare al primatelor…in care invatam cauza si efectul.

Lumea este inclusa intr-un proiect ce evolueaza perpeetum si nimeni dar absolut nimeni nu stie care este finalitatea lui!

Va mai spuneam anterior despre ideia de MEMORIE si ENERGIE, in care am pus egal intre MEMORIE=ENERGIE. In acest sens , afirmam ca fiecare nivel al sferelor existentiale contine o memorie proprie pe care o reflecta si o intrepatrunde cu vecinatatea interioara sau exterioara ei. Memoriile sunt in conexiune directa; memoriile sunt de fapt entitatiile despre care metaforic noi stiim ca sunt: ingeri, demoni,tenebre, herumvi,spirite, samd.

Cu aceasta “banca de date” ce pare a functiuna asemeni computerului folder/subfolder/ ssfolder….ne confruntam ca ideie atunci cand ne punem intrebarea : Ce suntem si cum de existam.

Desigur aceste energii (memorii) fiind in legatura si interactiune unele cu altele , acestea intervin in viata noastra si pot aduce modificari in viitor. In cazul occultismului producerea acestor interactiuni se face ritualic prin stimuli fizici si psihici din care rezulta invocarea si evocarea. Cel mai cunoscut ritual este cel al rugaciunii in care ancestral intram in rezonanta cu Univesul , ridicand cererea si asteptand reflectraea ei ca solutie sau raspuns.

Pe cat acest exercitiu antreneaza mai multa energie, pe atat este mai puternic si mai eficient. Rugaciunea de grup pare a fi, o munca ce face sa convearga mult mai usor fortele catre atingerea scopului dorit. Un ritual ce are un puternic fundament emotional poate face cat o rugaciune de grup.

Prin aceste ritualuri , avem capacitatea de-a modifica sau altera destine; prin simplu fapt ca antrenam energii paralele noua ca aspect insa in conexiune cu noi permanenta ca realitate.

Conectarea cu aceste entitati face inteleasa acum ideia ca “Tot ceece este sus este si jos”, prin urmare, memoria superioara este asemeni celei inferioare respectiv sistemul este acelas doar ca functioneaza mai elevat sau mai primitiv. (Sic!) Ar fi diferenta intre limbajul HTML 4 si HTML5 .

Interesant este un alt argument ce vine in lamurirea frazei de mai sus. Religia crestina sustina ca omul este creat dupa chipul si asemanarea Lui in vreme ce stiinta si esoterismul spunca El (zeul,zeita,Divinul in sine) are imaginea totalitatii noastre, intelegand astfel ca noi suntem acei care prin propria noastra memorie da-m forma Divinului. Altfel spus din perspectiva stiintifica…sensul pentru care Dumnezeu a creat lumea este acela pentru a se crea el pe sine insusi. Atata timp cat noi existam exista si notiunea de Dumnezeu; imagineaza acum ca omenirea ar disparea 100%…intrebarea ar fi : Notiunea de Dumnezeu , unde …??

Doar regnul uman constientizeaza notiunea de Divin. Putem banui ca si animalele au un simt realtionat cu acesta insa nu putem afirma cu tarie aceasta!

Constiinta este proprie omului si numai lui. O maimuta spre exemplu nu are constiinta evoluata. Cu toatea acestea (spre exemplu) aceasta are notiunea de frustrare sau placere si chiar propria personalitate, dar atat!

Revenim la FLACARA,FOC,ENERGIE…toate acestea se gasesc in noi , in acel Intuneric , de toata aceasta existenta energetica trebuie sa fiim constienti: gandesc deci exist, exist pentru ca consum, consum energie si sunt consumat. Important este sa realizez ca exist si sa utilizez aceasta energie in scopuri benefice mie si tertiilor, naturii in sine.

“Flacara” aceasta ce arde in noi este reprezentata simbolic , ades, in iconografia crestina catolica; acel Isus care arata o inima in flacari…iata ideia: inima-viata…viata-energie…o inima functioneaza cu un creier defect sau nul dar un creier nu functioneaza fara inima.

Prin urmare creierul este modem-ul si platforma ce face sa functiuneze un sistem ce asigura viata.

Aceasta lumina existenta in noi este acoperita de voaluri de materie (carne) si iata aceasta este prima bariera ce ne separa de lumea energiei . Multi cauta aceasta cale in afara lor insa adevar este ca aceasta cale este tocmai in interior. Cum ai putea intelege exteriorul tau daca nu iti cunosti interiorul?

Senzorii cu care suntem dotati (simturi) sunt tocmai acele sisteme ce ne ancoreaza de universul exterior ce si el este energie. Va spuneam mai sus, sferele energetice sunt cuprinse unele in altele si in interconexiune intre ele. In fapt va vorbesc despre microcosmos si macrocosmos .

CONCLUZIE

Dece exist?

Accepti ideia ca existenta ta penibila serveste unui sistem si ca in fapt nu esti nimic altceva mai mult decat un softweare si un conductor in acelas timp utilizat in scopul unui proiect universal ce serveste matricei creatoare? Daca , DA atunci ai cel mai simplu raspuns posibil din viata ta. Sau altfel spus la un nivel mai ignorant : “ lucruriile sunt ASA si punct”.

Daca NU accepti, atunci lucruriile se complica enorm, din softweare acceptat devii virus si chiar intrus pentru perioada determinata cat iti este permisa viata.

Dar daca cunosti un minim de exploatare (utilizare) a acestu-i sistem poti sa iti creezi o existenta simpla,usoara,acceptabila,sanatoasa depinzand doar de un fact ce fara dubii nu il poti evita : MOARTEA.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s