Teosofie: MATERIALUL / Corpul


Seria: Corp,Suflet,Spirit

Postat de : Dan Izvernariu 2012

Nimeni nu detine un adevar absolut! Imaginea aproximativa a acestuia este data de intelect si mai precis de nivelul lui de dezvoltare.

Ades in lucrariile alchimice sau in expresia religioasa hermetica corpul uman (carcasa) este denumita ca : TEMPLU sau CAMARA. Aceasta metafora atribuita corpului uman denumeste in fapt un spatiu material ce contine Divinul sau altfel spus: Sufletul si Spiritul ; respectiv, “acea persoana ce sta in spatele ochiilor privind in afara”

In vreme ce corpul poate fi observat senzorial (olfactil) , sufletul si spiritul raman ascunse si transparente, volatile .

Ideia de TEMPLU sau constructie vine din gandul ca acest spatiu material este o constructie mereu aflata in perfectionare, finisare, crestere si modificare.

Corpul uman este un extras al tuturor lucruriilor care exista in aceasta lume. Acesta contine minerale, creste si rodeste asemeni plantelor si animalelor, evolueaza; prin urmare corpul se inrudeste din aceste perspective cu regnul : mineral, vegetal si animal.

Singurul lucru ce ne deosebeste de regnul animal este acela ca in baza experientei prin simturi , in baza impresiei data de experienta si a concluzionarii in raport cu acestea face sa nasca SINELE sau Eu-l…existenta minerala, cea vegetala si cea animala fiind aceaia-si cu cea din natura.Acest fapt tine de dezvoltarea celei mai fine retele a sistemului nervos care este creierul si care proceseaza intreaga informatie primita din afara noastra si din interiorul nostru in aceles timp formand o parere,opinie sau concluzie. Acest fapt la animale nu se intampla si cu atat mai putin la fiinta umana la care creierul nu este dezvoltat sau defect.

Astfel stiim ca animalele marine spre exemplu au un creier foarte mic in raport cu maduva spinarii, ca animalele terestre au un creier nedezvoltat  chiar daca au un creier mai mare decat cel al animalelor marine

In acest CREIER raman toate informatiile asa cum le-am primit in timpul vietii pana in momentul (dupa cum se pare!) in care sufletul se descarca de la sine de acestea.

In acest mod vom intelege cumva ca nu ne amintim de unde venim si ce a fost inainte de nastere.

In cartea s-a Sven Hasell :”Gestapo” aminteste razand de o maxima a lui “ Porta” care a spus:
“- Micutule, iti imaginezi ca odata nu va mai fi berea de la ora 6 ?!” Aceasta maxima rostita de unul din camarazii de front a fost insotita de tensiunea repulsiei in baza reflexiei…berea nu va mai fi dar dorinta ramane.

Imagineaza acum astfel…

Esti in situatia de-a participa intr-un film S.Fiction, si in acest film esti in rolul ROBOCOP ; ai toate mecanismele necesare : vazului,auzului,gustului,pipaitului,miros, motrica… esti practic intr-un costum ce are toti senzorii necesari si mecanisme pentru a fi in contact interactiv cu exteriorul lui.

Intrebarea este…cine conduce acel “costum” sau acel costum esti tu?

Imagineza acum ca te dezbraci de acel costum si nu mai: auzi,vezi,…mergi…dar in memoria ta exista inca cele percepute prin acel costum senzorial.

Cam asa arata acel LOC dupa moartea fizica …un timp sau doi…

Inca nu pot raspunde ce sens are acest lucru in existenta dar dupa cum pare in totalitatea lor simturiile sunt necesare intelectului ce odata dezvoltat si tranzmis la o alta generatie prin ADN face sa justifice EVOLUTIA.

Tot in acest sens am sa justific cumva existenta noastra. Existenta noastra este o experienta in aceasta dimensiune pentru evolutie. Repetarea karmei este doar o corijenta la aceasta materie din tridimensiune.

Daca sufletul nu reuseste sa se orienteze catre spirit si sa se contopeasca cu el, acesta este predestinat purgatoriului sau repetarii karmei (destinului, reancarnarea) din aceaia-si dimensiune in care a mai fost.

De remarcat este ca tridimensiunea in care traim se bazeaza pe dualism si filosofia lui UNU din extrasul (mediana) celor doua.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s