Teosofia in masonerie. Cateva cuvinte importante!


Un lucru in gradul I ce trebuie sa deie de gandit.

In gradul I al masoneriei , la initiere, se petrece un fenomen ciudat…o procedura ciudata…in care neofitul patrunde in templu legat la ochi si condus de o “entitate”.

Dece neofitul trebuie sa patrunda legat la ochi?

Unul din raspunsuri certe este:

Citind teosofia ai sa cunosti un aspect al vietii dincolo de moarte. Anume acela ca odata “dezbracat” de carcasa corporala , entitatea sufletului si a spiritului se afla in imposibilitatea de-a comunica cu exteriorul.

Prin :auz, miros,gust, pipait si vaz , “entitatea” interioara are posibilitatea de-a comunica cu exteriorul corporal (material) ; astfel, initierea masonica in prim grad te invata sa “vezi” cam cum arata acea “camera a mortii” in care nu mai: vezi ,simti,mirosi, …fiind deconectat de la senzorii corporali.

De aici am putea spune : “-Vaiiii tie!” Imagineaza ca memoria ramane, raman senzatiile , raman impresiile o buna perioada de timp, dorintele te macina si te chinuie…la fel cum te-ai lasa de fumat brusc!

Primul grad astfel, prin trecerea de la senzatia aerului, a focului, a apei, a zgomotelor este considerat purificarea sau acele timpuri in care sufletul este dezorientat si singur in intuneric pana cand el “incepe sa uite” sau sa se dezvete de cele memorate in timpul vietii.

Adu-ti aminte frate mason de acea noapte a initierii tale! Daca pana acum nu ai stiut despre ce este vorba , reflecteaza acum pana nu va fi prea tarziu!

Invata sa te descurci in ceeace va urma…in Infernul Albastru si intunecat acea zi poate fi in orice secunda a vietii tale!

 

De aici pana la ORIENT..chiar ca vei spune : ” O Doamne ce oroare!”

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s