UNIO MENTAIS : Fiecare este o stea!


Pentru Oratoria de Duminica  din: 20 Mai 2012

Se spune:

„Orice femeie si orice barbat , fiecare in parte, este o stea.”  (Aleister Crowley)

Trecand aceasta ideie din esoteric in exoteric conchidem ca la nivel ancestral toti in definitiv suntem acelas lucru.

In bloguriile anterioare privind CORPUL, SUFLETUL si SPIRITUL (Teosofia) am vorbit despre faptul ca absolut totul este ENERGIE. Am vorbit despre consumul ei ( Entropia ) si despre faptul ca nivel universal fiinta umana este doar o “sclipire” , o fractiune de secunda de existenta.

Plecand de la acaesat ideie si de la faptul ca, acum “stiim” ca dupa inevitabilul fenomen al mortii ne excorporam ramanad doar o memorie compusa din spirit si suflet ,putem crede ca aceasta energie este doar o “luminita” ce sta aprinsa in etern.

De asemenea mai deducem , de aici, ca este important ca sa cunoastem si sa ne obisnuim cu ideia ca EGALITATEA intre suflete si spirite este aceia si indiferent de sexul atribuit corpului in timpul existentei in aceasta dimensiune.

Prin urmare dupa excorporare egalitatea este deplina si in acest caz in timpul procesului dupa separare (separatio- alchimia) trauma noii situatii in care ne regasim este mult mai mica daca constientizam ca suntem energii si nu suntem incarcati de preconcepte si cu atat mai mult de vicii. Dupa cum aflam din lucrariile teosofice, acest proces de purificare tine diferit si de la caz la caz pana ce sufletul se desparte de spirit si pana ce sufletul “uita” ce a fost anterior. Explicam astfel ca nu ne putem aminti ce am fost inainte de nastere.

Lungul proces al purificarii, nu trebuie sa ne “gaseasca” in situatia de confuz si in  conflict cu propriile sentimente. Daca aceasta se intampla ,totusi, procesul devine mult mai greu, mai penibil si mai dureros.

Intelegerea faptului ca atat femeiile cat si barbatii au o constitutie similara ASEXUATA in interior ,prin urmare la nivel superior nimic nu-i deosebeste este nu numai un pas inainte in emanciparea educatiei din aceasta viata dar si un pas important in procesul inevitabil ce va urma.

Prin moarte dispare conexiunea cu trupul, prin urmare dispare conexiunea cu metabolismul si in final toate senzatiile fiziologice nu mai exista; raman doar impresiile adunate din timpul vietii…acestea sunt cele care “chinuie”.

Nu vom crede ca “stomacul” va cere…conexiunea cu el nu mai exista, dar vom crede ca tot ceeace am poftit mai mult decat justificat (dependenta) va ramane, pentru ca dependenta de orice fapt este un viciu al memoriei.

Privind cu normalitate prin observare, ratiune si concluzie aceasta existenta departe de subiectivisme si impulsuri necontrolate avem sansa sa pasim in etern fara prea multe conflicte si dureri interioare.

Omul trebuie sa inteleaga inca din timpul vietii ca toate sunt permise daca folosesc si construiesc insa nimic nu este astfel daca uzul de bunuri sau stari este abuziv si nejustificat.

Am mai putea crede ca prea mult rationalism ar duce la pierderea sentimentelor si la nasterea unei fiinte reci si inumane … in aceasta capcana a cazut fascismul!

Ratiunea iti cere sa contempli, sa iubesti insa sa nu POSEDEZI nimic ci doar sa te bucuri in trecere de toate, respectand toate, iubind toate fara partasie sau preconceptii.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s