T H E O S O P H Y – There is no religion!


NIMIC IN AFARA TA NU VEI PUTEA SCHIMBA DACA NU VEI SCHIMBA INTERIORUL TAU.

Dupa un lung sir de bloguri despre procesul transformarii sinelui : „transmutatia si perfectionarea” prezentat prin perspectiva religioasa, spirituala , prin descrierea ritualului si a riturilor alchimice, masonice incepand cu gradul initierii si incheind cu titlul de MAESTRU , toate acestea cumva explicate eSoteric – eXoteric vom trece la o noua etapa , cea TEOSOFICA, prin care vom incerca sa facem primele introduceri in modul in care putem obtine legatura certa cu Divinul.

In partea alchimica si masonica a bloguriilor noastre am incercat sa demontam ideia de superstitie sustinand ca ascunsul (esotericul) este ascuns din necunoastere insa odata acesta revelat  devenind CUNOASTERE confera o viziune mai ampla a propriei existente si ca aceast fapt penibil este pentru toata lumea dispusa ascultarii, ratiunii si conexiunii ( vezi lucrariile lui Dr. Carl Gustav Jung) .

Astfel ideile prezentate in acest site sustin : liberalismul,cultura,educatia,deschiderea pentru invatatura,filosofie,elevare,perfectionare,morala,etica,constructivism,idealism,iluminare.

Din acest moment vom parcurge o alta etapa pregatitoare , aceia a restabilirii legaturii cu Divinul considerand ca posterior am dedus:

-propria existenta

-procesul autocunoasterii

-procesul compararii cu propria umbra

-procesul celor SAPTE etape ale purificarii sinelui (explicat stiintific, psihologic)

-ressuscitarea

-„medicamentul”

– tratarea si vindecarea eu-lui

Toate aceste etape pot fi gasite mult mai in detaliu explicate stiintific in lucrariile „Opere Complecte” ale lui Carl G. Jung cu precadere in  volumele 12, 14, Cartea Rosie.

Nota autoriilor:

” Odata am fost intrebat , emigrand a doua oara, de catre sotia mea: – Acum mergem acolo unde lumea incepe. Dupa unde? / Am raspuns… -Dupa? In Tibet! Acolo unde nu o sa avem nevoie de ceas, computer, masina, impozite, politica,organizatii, timp pierdut aiurea…”.

NU ESTE SUFICIENT SA STII CA EXISTI DACA NU INTELEGI CE FOLOSESTE!

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s