Acum aici. (Teosofie)


Am putea concorda ca timpul nu exista. In discursurile anterioare am stabilit ca timpul este o notiune speculativa , o conventie… .

“Acum aici” inseamna de fapt , existenta Eu-lui pentru cine a constientizat ca exista.

Multi, cei mai multi, confunda Eu-l cu acel nume cu care am fost botezati la nastere…multi cred ca persoana este legata de nume precum ar fi legata ca identitate de bunuriile materiale stranse intr o perioada de timp.

In copilarie primim prima notiune de “al meu” … “jucaria mea este mai mare ca a lui” –de aici deducem ca Eu-l are necesitate de-a se exprima cumva in exterior.

Mai tarziu acelas Eu ne spune : “ trebuie sa am un Mercedes SLK pentru ca este o masina MARE, este confortabila si intareste ideie ca : Haina il face pe om.”

In fapt in acest caz nu vorbim despre EU ci despre psihologia personalitatii lui…acest Eu este mereu expansiv, mereu aflat in cautare de senzatii sau in cautarea exprimarii cat mai puternice a propriei valori autoestimate.

Practic Spiritul uman nu este unul si acelas lucru cu personalitatea atat timp cat personalitatea  este dominata de psihic  .

Pe masura ce Eu-l este dominat de psihic viata devine un calvar si o alergatura pentru ca observa, tot ceeace psihicul pune la indoiala sau solicita (ambitionand) se compenseaza cu “reusita” de-a a avea , de-a realiza in final insa senzatia de multumire , culmea , dispare dupa o perioada de timp. In cartiile religioase acest fenomen se numeste “ vanatoare de vant”.

In timp ce dorintele sunt implinite ades prin eforturi colosale (sau nu) acestea creeaza alte noi apetituri astfel incat aproape ca nu mai amintim de propria existenta.

Interesant este ca la sedintele de psihologie ,pacientul, este intrebat direct “ Cine esti tu?” sau mai pe ocolite astfel incat acesta sa determine ca exista si ca aceasta existenta este atat de simpla si de putin complicata incat paradoxal…mintea il determina sa “declare” dosare intregi de povesti despre propria experienta si fel de-a fi. Cum se incheie o astfel de incursiune in psihic? Simplu! Psihologul la final pune in brate dosarul intreg cu povestea clientului din care este trasa o concluzie ce reflecta in linii mari cine este si cum este pacientul. Nu cred ca unul din pacienti a inteles din aceste sedinte …”de fapt, cine este el cu adevarat”.

Este exclus sa realizezi din astfel de analize “cine esti” pentru ca analiza este facuta pe baza psihica si nu a Eu-lui asa cum este el de la natura. Poveste ta astfel este mai incalcita ca oricand chiar daca ai inteles ca pe undeva ai o problema pe care o accepti sau (ades) nu.

Cred ca daca am realiza in PREZENT ca existam si ca acest fapt este simplu si absolut necomplicat realizand astfel ca psihicul ne joaca feste si nimic mai mult , nu ar mai exista nici probleme si nici dileme privind viitorul.

Acum, aici… este de fapt toata viata ce a trecut si cea care va incepe in secunda urmatoare cu toate cele care decurg din aceasta.

Oamenii viseaza…oamenii planuiesc visand …aceste vise insa, devin acele cai batatorite pe care mintea se furiseaza atunci cand nu acceptam realitatea prezenta , ca sa nu mai vorbim de faptul ca senzatia este net superioara in acest caz prin acompanierea acestor vise iluzorii cu ..toxine.

Asa se explica ca unii bogati sunt nefericiti, asa se explica ca unii saraci nu cunosc motivul mizeriei lor- Pur si simplu nu accepta realitatea si nu accepta ca psihicul le joaca feste cerand mai mult si stimuland vointa de-a avea sau contrar , incercand explicatii esoterice privind “ situatia incredibila si inexplicabila a marii tragedii…”

Astfel de mici iluminari privind: spiritul si phsihicul sunt rare si ades atunci cand sunt intelese sunt desigur cam tarziu acceptate pentru a avea o solutie imediata.

Pe masura ce psihicul ne impinge de la spate spre directii confortabile si convenabile (ades in viitor) se creaza acel “GOL” in care dispare autocontrolul iar directia “cap compas” in viata tinde sa bata anapoda si in defavoarea noastra.

Acel GOL ce trebuie umplut tine de un lucru simplu , extraordinar de simplu , EU sunt o vietuitoare dotata cu personalitate ,sunt o fiinta ce are nevoie sa se alimenteze atat cat corpul o cere, sunt o fiinta cu nevoi fiziologice si care ar trebui sa se bucure in trecere de tot ceace intalneste in cale …in fapt nu detinem nimic . Acest lucru este poate cel mai greu de acceptat de catre “penibilu uman” cu pretentie de fiinta superioara.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s