Despre dragoste (teosofie, Rudolf Steiner)“Cat de lunga e distanta de la creier la inima?!”

2010 plansa dezbatere online Fiveblueapples Lisboa Portugal

Rudolf Steiner

Rudolf Steiner (Photo credit: Wikipedia)

În inima mea se trezeste compatimirea, numai dupa ce s-a concretizat mai întâi în constienta mea reprezentarea persoanei care stârneste compatimire.

Drumul spre inima trece prin cap. De la aceasta nu face exceptie nici iubirea.

Daca iubirea nu este doar o expresie pura a instinctului sexual, atunci ea se întemeiaza pe reprezentarile pe care ni le facem despre fiinta iubita.

Si cu cât mai idealiste sunt aceste reprezentari, cu atât mai fericita este iubirea. Si aici, gândul este parintele sentimentului. Se spune: iubirea ne face orbi fata de slabiciunile fiintei iubite.

Lucrurile pot fi însa concepute si invers: tocmai iubirea ne deschide ochii pentru calitatile persoanei iubite. Multi trec insensibili pe lânga aceste calitati, fara sa le observe. Cineva le vede, si tocmai de aceea se trezeste iubirea în sufletul sau. Ce altceva a facut acesta decât ca si-a format reprezentari despre calitati, despre care sute de oameni nu si-au facut asemenea reprezentari? Ei nu au iubirea, fiindca le lipseste reprezentarea.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s