Stephen Hawking – comentariu


 <Nu exista rai sau viata dupa moarte. Sunt doar povesti pentru cei care se tem de „intuneric”

Stephen Hawking

Azi am ascultat (cu multa intarziere) discursul “socant” asa cum il denumesc unii a lui Stephen.

La randul meu pot sa va spun ca sunt “socat” dar nu din cauza celor concluzionate in el ci tocmai din cauza faptului ca de foarte multi ani prin bloguiala noastra am tot facut o referire involuntara a faptului ca totul apartine psihologicului si ca acest fapt este format in mintiile noastre ca o structura a une-i platforme PC , oricare ar fi ea cu foldere,subfoldere , s.a.m.d. .

Ades va spuneam ca PC-ul este oglinda constiintei umane ca aceasta unealta a civilizatiei noastre este nu numai o extensie a constiintei dar si o copie functionala a ei.

In alta conjunctura am fost mereu intrebat dece imaginea esoterica pe care o compun este clar/obscure (in intuneric) si dece surrealul meu nu este unul de gen cu care suntem obisnuiti , imagini bizare s.a.m.d. .

Raspunsul ar putea fi clar ,acum, relationat cu discursul lui Stephen …totul este pe fundal inchis pentru ca practic dimensiunea in care mergem nu contine fotoni; este lipsit de surrealism bizar pentru ca ,EU personal consider ca o memorie nealterata de la natura sau voit prin toxina nu poate contine o astfel de imagine salvata , astfel consider ca “memoria” contine exact experienta traita si nimic altceva.

Surrealismul cu imagine deformata (alterata) , consider ca ar apartine formei romantate respectiv ca mesaj insa nu poate exista de vreme ce in stare de functionare si constienta in timpul vietii astfel de imagini nu exista in afara noastra.

De aici si pana la 100% ateism ramane o dilema… cum nimeni nu ma poate convinge de existenta Divinului , tot asa nimeni nu ma poate convinge de inexistenta lui. Este o chestiune ce tine de propria noastra limitare prin care, sa spunem, perceptia INFINITULUI nu este altceva decat o notiune abstracta.

Mai exista si un alt pasaj a lui Stephen ce mi-a atras atentia:
 „Stiinta prezice ca multe feluri de universuri vor fi create spontan, din nimic. E o chestiune de noroc din care facem si noi parte”.

Tot in bloguiala noastra am supus atentiei urmatoarele crezuri :

(masonic, esoteric)

“ Nimic nu este din intamplare”

Respectiv, crezul pur si simplu contrar (dar daca?)

“ Totul este o intamplare”

Am putea spune asa:

Daca totul este o intamplare nu mai exista notiunea de logica , daca totul nu este din intamplare atunci cineva ar trebui sa explice CLAR si sa dovdeasca : Cum s-a nascut lumea.

In definitiv , constiinta este cea care este acel PLUS in plus fata de celelalte vietuitoare , fapt ce a nascut DILEMA si INDOIALA precum CONCLUZIA.

Te las pe tine sa te mai gandesti …

OPINIA TA POATE FI MARCATA IN FACEBOOK IN SONDAJUL MEU LA ACEST LINK :

DUPA ACEASTA VIATA EU CRED CA VA FI: (tick pentru pozitia in care crezi)

 

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

4 gânduri despre „Stephen Hawking – comentariu

 1. vonslimak spune:

  Reîntoarcerea la clasici, cugetăm … deci existăm, este chiar aşa ?

  „Dacă urșii polari sunt prădătorii dominanți în Antarctica, atunci pare că nu ar fi avut nevoie să evolueze în așa fel încât să aibă blana albă pentru camuflaj”.
  Această faimoasă lipsă de imaginație a fost demonstrată falsă de teoreticianul evoluționist Richard Dawkins în cartea Ceasornicarul Orb, unde scrie că dacă autorul afirmației și-a fi imaginat un urs polar negru încercând să se furișeze în apropierea focilor, și-ar fi dat seama de valoarea evolutivă a unei asemenea blăni albe.

  p.s. Extraordinar de emoţionant articolul, pentru mine personal.

  • Da, multumesc ! Sunt sincer marcat si eu…

  • Draga Ovidiu,
   :))) excelenta ideia cu ursul si culoarea … problema in cauza e ca desi specia umana a evoluat ,a evoluat doar in inteligenta si cam atat in general vorbesc… Petre Tutea a spus bine : ” Inteligent poate fi si un caine politist, filosof poate fi si Badea Ion din vf. dealului…acum inteleptii…poate sfintii ” .
   Ovidiu…sec. XXI …inca muulta prostie crasa si ignoranta cu toata informatia de care avem nevoie …de aceasta spun, ” sa facem diferenta intre uman si indvid” ;)

 2. […] trend (blog relationat) link in fereastra noua:    ENTER Share this:PrintEmailFacebookLinkedInTwitterTumblrDiggRedditStumbleUponLike this:LikeOne blogger […]

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s