Comentariul de Duminica : sondaj in FACEBOOK


Comentariul de Duminica 03-06-2012

Posted by: Nina Russel

Traducerea: Dan Izvernariu

Sleeping Beauty – awakening by: danIzvernariu 2012

Quo Vadis : sondajul de opinie

Sondaj realizat in 8 profile FACEBOOK / 9 luni/ ~5600 persoane

Sunt cateva luni bune de cand studiem discret opinia cititoriilor nostrii prin diverse site-uri sociale . Tema abordata este : “ Eu incotro in acest ocean al haosului?”.

Subdivrese forme si in mai multe etape am pus o serie de intrebari care au facut referire la crezul individului despre ce mai precis crede ca este dupa aceasta viata si in ce situatie se vede trecand de Moarte.

Astfel cea mai mare parte au conchis ca dupa aceasta viata :

(cele mai multe voturi pana la 0 voturi)

  1. “va fi ceeace ne dorim sa fie” *****
  2. “va fi ceeace rezoneaza cu tine” *****
  3. “un loc in care asteptam reancarnarea” ****
  4. “teoretic nimic sau practic totul” ****
  5. “inca o sansa, tot ce nu am reusit sa realizez in aceasta dimensiune (viata)” **
  6. “nu va fi nimic ” *
  7. Zero voturi : Raiul
  8. Zero voturi : Infernul
  9. Zero voturi : Un loc friguros si intunecat

Vom conchide astfel ca OMUL Sec XXI continua sa viseze si sa mediteze asupra propriilor lui conflincte existentiale ; acest om modern nu mai este dispus sa creada in variantele inspaimatatoare ale mortii si cu atat mai putin in ipoteza religioasa.

Inca unii alterneaza intre a crede in existenta si continuitatea in viata dupa moarte si a rejecta chiar si acest crez pur spiritual ,lipsit de dogma .

Individul constata de la o zi la alta ca este tot mai singur si ca acest SINGUR nu este altceva decat chiar unicitatea propriei existente .

Se vorbeste mult despre faptul ca societatea moderna s-a inchistat foarte mult si ca socializarea este cumva formala si insuficienta. Poate ca acesta este chiar realitatea insa partea buna a acestui lucru consta in faptul ca pe masura ce individul se va insingura va fi nevoit sa reflecte la ceva si cum unicul lucru ce ii sta in focalizare , Eu-il, va avea timp suficient sa contemple.

Nu credem ca prea curand va incepe deschiderea catre o socializare autentica (vorbind in generatii) pentru ca individualismul abia a inceput.

Foarte multi privesc sceptic acest fenomen insa am convingerea ca peste cateva generatii bune , natura imprejurariilor ne va reunii din nou. Omenirea doar in perioade grele si de rascruce si-a reamintit de solidarietate si umanism.

Acest “intermezzo” in care individualismul primeaza, va aduce cu siguranta o imbunatatire a ideii despre sine pentru ca individul va descoperii , nevoit de situatie, ca el exista … .

Imagineaza cati nu au trecut regimul penitenciar cu ani grei de temnita, tacere, insingurare… paradoxal acesti oameni au trecut cu brio examenul frustrarii si insingurarii.

In cauza similara se afla si omul modern , tot mai singur, mai sceptic, mai reticent, mai ascuns in sine, mai circumspect, mai tacut… procesele interioare ,insa, sunt in continua derulare.

Un alt fapt ce reiese din modestul nostru sondaj de opinie in L. Engleza, L.Romana, L. Portuguesa si Españhol este ca vechiile concepte despre : nastere, existenta, disparitie au inceput sa se dizolve in favoarea variantelor date de stiinta si eventual de spiritualitatea liberului cuget.

Voi incheia cu cuvintele celebre ale lui Einstein :

“Mintea intuitiva este un dar sacru iar mintea rationala este un slujitor credincios. Am creat o societate care onoreaza funcţionarul care şi a uitat darul.”

N.R. 2012 Fiveblueapples Publications USA

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s