Despre ILUMINARE / Eu-l


Photos,Paint and Photoshop by:
danIzvernariu 2012 Theosophy & Esoteric theme
Title: ILLUMINATUS
Te Kunenga ki Puurehuroa
2011/2012
trad maori : (the implantation to infinity)
Esoteric design & more…
© 2012 this picture are under copyright protect , prohibit to reproduce
fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us 

In diverse articole anterioare am scris despre “target”-ul (tinta, tendinta) evolutiei EU-lui aflat in continua transformare fapt ce se tranzmite de la o generatie la alta ca o mostenire despre care poetii alchimisti au denumit ca fiind “comoara cea fara de pret”.

Spuneam ades ca OMUL ce porneste de la nevinovata fiinta (copil) trecand la a fi individ este asemeni unei pietre brute: punem egal acum intre individ si piatra bruta. Ca o expresie amuzanta aici, chiar in limbajul urban al aniilor 80 exista expresia atribuita prost educatului (individ) “ hai , nu fi bolovan”.

Mai tarziu , individul incepe sa constientizeze ca exista si ca “ceva” trebuie facut cu propria existenta. Am asemanat atunci acest fapt cu inceperea slefuirii ,Eu-lui, sau transmutatia lui prin care vom intelege ca Piatra va primi o forma suficient de satisfacatoare pentru a se potrivi cu celelalte pietre fiind astfel un aport sau material de constructie in Marea Opera sau EVOLUTIA caci la aceasta se refera.Din acest moment omul individ devine UMAN.

Unele pietre devin insa altceva… devin opere de arta (statui) ,metafora ce ar corespunde ideii de perfectionare.

Acesta este un limbaj masonic utilizat in primele trei grade ale Scolii Artei Regale ( Scolii de valori) , statuia capata o extensie si devine TEMPLU. EU=TEMPLU iar acest templu( constructie meta.) devine in timp iluminat daca munca cu propriul eggo continua.

Teosofic vorbind, stiim ca persoana este alcatuita din o parte materiala dotata cu senzori (carcasa, corpul) si doua parti eterice (volatile) deosebite si opuse intre ele. Dual sufletesc si pur ca Spirit (nealterabil).

EU-l si iluminarea

Nimeni nu-l poate folosi pentru a desemna cu el pe un altul; fiecare nu se poate numi „eu“ decât pe sine. Niciodată numele „eu“ nu poate ajunge din afară la urechea mea, dacă el este desemnarea pentru mine. Numai dinspre înăuntru spre afară, numai prin sine însuşi sufletul se poate desemna ca „eu“.

În timp ce omul îşi spune lui însuşi „eu“, începe să vorbească în el ceva care nu are nici o legătură cu nici una dintre lumile din care au fost extrase „învelişurile“ sale menţionate până acum. Eul devine din ce în ce mai mult stăpân peste trupul şi sufletul său. Şi acest lucru se exprimă în aură. Cu cât eul devine mai mult stăpân pe trup şi pe suflet, cu atât mai articulată, mai variată, mai bogată în culori este aura.

Acţiunea eului asupra aurei poate fi văzută de clarvăzător. Eul îi este şi acestuia invizibil: el se află într-adevăr în „sanctuarul cel mai ascuns al omului“. Dar eul preia în sine razele luminii, care se aprinde în om ca lumină veşnică. Aşa cum omul reuneşte trăirile trupului şi ale sufletului în eu, tot astfel el lasă să pătrundă şi gândurile adevărului şi ale binelui în eu.

Fenomenele sensibile se revelează eului dintr-o direcţie, spiritul din cealaltă direcţie. Trupul şi sufletul se predau eului pentru a-l sluji; eul însă se dăruieşte spiritului, pentru ca acesta să-l umple de conţinut. Eul trăieşte în trup şi în suflet; spiritul însă trăieşte în eu. Şi ceea ce există ca spirit în eu este veşnic.

Căci eul primeşte fiinţă şi importanţă de la nivelul de care el se leagă.

 

 

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s