Origini – EPOCA SATURNIANA/ Rosacruzcianismo/Hristos/Avatar (movie)


Posted by: Dan Izvernariu FIVEBLUEAPPLES NZL

Conexiuni

Studiam acum cativa ani in urma principiile masculin/feminin din perspectiva alchimica; asa am conchis ca principiu activ apartine luminii(rationalului)/focului/aurului/soarelui… , respectiv principiul feminin apartine principiiului: intuneric (inconstient)/apei/lunar (quadratura)… .

De curand am inceput conexiunea teosofica ca studiu in prelungirea “retetei” alchimice; cum am spune, intrecut am studiat despre mine in sinea mea , acum studiez despre mine in raport cu universul . In aceasta conexiune am descoperit ca asemanariile continua, ca PRINCIPIILE sunt PRINCIPII si prin urmare acestea se continua dinspre interiorul meu catre etern respectand aceleasi valori si scheme reprezentative si ca simbol oniric si ca orientare.

HERMETISM

Incepand sa studiez , Steiner si nu Balavatsky pentru inceput… am conchis (doar pentru mine) ca TEOSOFIA ar servii explicatiilor pe care alchimia doar le sugereaza. Cine nu a cunoscut teosofia inainte de studiul alchimic al transmutatiei nu isi face minima ideie ca, in ascuns (hermetismul) in reteta alchimica sta tocmai Originea tuturor lucruriilor. O mare parte din studenti inteleg prin alchimie doar un mod (asa cum si eu am inteles) de-a te educa si nimic mai mult. Eronat!

In alchimie se afla ascunsa tocmai explicatia GENEZEI (Biblice) prin procesele enuntate; Rudolf Steiner, insa, explica in detaliu cum acestea s-au format.

Pentru ca inca sunt la inceputul studiilor teosfice, am bunul simt de-a ma feri de speculatii intoxicand publicul cu prostii dar il voi cita pe Rudolf Steiner lasand concluzia despre origini, originea si formarea regnului uman, la atitudinea si intelegerea voastra.

In viziunea teosofica, natura evolutiva a speciilor a avut loc pe Saturn in timpuriile in care, acesta era format doar din energie calorica. Se spune in teosofie ca: “ forma existential pe Saturn era acorporala …”

AVATAR (movie 2009)

Cred ca acei care nu sunt initiati in arta esoterica si citesc acum, acest blog , daca nu vor intelege mai nimic din spusele mele sau din lucrarea lui steiner, poate vor avea apetitul sa revada filmul “AVATAR” a lui James Cameron. Citind acest post , filmul revazut a doua oara capata un alt sens, nu numai fictiune dar si profund filosofic si hermetic.Nu merita sa comentez filmul din perpectiva teosofica, merita sa citesti acest post si sa compari cu filmul in sine.

Teosofia spune ca Pe Saturn s-au format entitatiile care migrand catre lumina au evoluat unele mai repede si altele mai incet. Cazul speciei umane este oglinda une i evolutii incredibil de lungi care ,in orice caz nu are a face cu principiul Darwinian.

PAMANTUL/SOARELE si LUNA au fost un singur obiect. Luna a fost ultima care a parasit alianta cu Pamntul rejectat de Soare. Mitul lui Lilith (cauta in acest blog) vorbeste tocmai despre acest lucru!

Steiner:

“Astfel, tot ce s-a format pe Saturn a reapărut sub forma unei noi structuri pe Soare, care a fost pătrunsă de un corp eteric. Totuşi nu în totalitate; o parte a rămas în urmă, în aşa fel că ceea ce a fost anterior structură umană primordială de corp omenesc s-a scindat în două regnuri. O parte a progresat, a devenit un fel de oameni-plante; aşa cum planta actuală are un corp fizic şi un corp eteric, tot aşa şi oamenii solari de atunci aveau un corp fizic şi un corp eteric, în timp ce alte entităţi au rămas la treaptă fizic-minerală, putaînd fi comparate cu regnul mineral actual.

Soarele l-a încorporat ca regn inferior, în timp ce pe celailalt, cel al oamenilor-plante, l-a împins în sus, ca regn superior. Vă puteţi face o idee corectă despre aerul solar reprezentându-vă un gaz chimic dens care nu reprezintă doar un corp care reflectă, ci care a absorbit în el toate radiaţiile primite, le-a transformat în interiorul său şi apoi le-a rearuncat în afară, aşa cum se întâmplă în prezent cu culoarea plantei. Planta îşi formează componenta sa verde (clorofila) şi alte substanţe şi redă Universului ceea ce a elaborat.

Ceea ce trăia în corpul solar nu mai poate fi comparat, ca pe Saturn, cu un ecou sau o reflectare, ci apare un fenomen neobişnuit pentru fiinţele încorporate pe Soare, care nu poate fi comparat decât cu un fel de Fata Morgana, cu un fel de, miraj aerian alcătuit din imagini colorate. Astfel de fenomene, care astăzi nu sunt perceptibile decât în anumite locuri ale suprafeiei globului pământesc, v-ar pennite să concretizaţi modul în care corpurile vegetale deveniseră atunci vizibile. Trebuie să vă reprezentaţi că propriile dumneavoastră corpuri au trecut prin aceleaşi miraje pe care le cunoaşte un corp actual. Ele erau tot atât de subtile ca niste miraje, dar aceasta nu era o simplă fantasmagorie, ci în acelaşi timp existau şi efecte sonore şi olfactive care turbionau prin sfera gazoasă solară.

Aşa cum toate fiinţele care se aflau pe Soare erau luminoase, în felul în care tot ce este în prezent stea fixă este luminos, vechiul regn saturnian al fiinţelor retardate acţiona ca o incluziune întunecată, ca ceva întunecat faţă de lumină, asemănător cu nişte caverne nedesluşite în interiorul corpului solar, care tulburau armonia sa. În particular, în ceea ce priveşte aroma cosmică, în aceasta se amestecau impresii emanând de la entităţile retardatare, care răspândeau tot felul de mirosuri dezgustătoare. Miturile noastre au păstrat o amintire despre aceasta când spun că diavolul pute şi lasă în urma lui un miros infect. În cursul evoluţiei ulterioare a Soarelui a rămas cu adevărat o incluziune, iar actualele pete solare sunt cu adevărat ariergarda vechiului regn al lui Saturn pe Soare. Cu toate acestea, ele sunt explicabile după ipotezele actuale.

Am făcut astfel o schiţă sumară a existenţei solare a Pământului sub aspect material. Să vedem acum ce entităti atinseseră atunci stadiul omenesc. Pentru a le descrie ar trebui spuse câteva lucruri. Corpul inferior al acestor entităţi este corpul astral; ele au un Eu, o Sine spirituală, un Spirit al vieţii, un Om-spirit; apoi, în sens creştin, Sfântul Duh si Fiul sau Verbul. Ele nu-l aveau pe Tatăl, acesta fiind cunoscut numai în epoca Saturn.”

Rosacruz:

Steiner despre conexiunea Hristos:

Între timp, aceste spirite au progresat şi depăşesc cu mult omul. Regentul spiritelor solare, ţinând seama că el a exercitat cea mai mare influenţă pe Pământ, reprezentând aceste spirite al căror cel mai înalt element era Fiul sau Verbul, este Hristos, în sensul esoteric al termenului, în măsura în care Pământul a trecut în prealabil prin etapa solară. Pe Soare nu i s-ar fi dat încă numele de Hristos. În crestinismul vechi acest lucru a fost întotdeauna propovăduit astfel şi diferenţa dintre creştinismul adevărat şi creştinismul exoteric, adesea întemeiat pe înţelegeri greşite, rezidă în faptul că vechiul creştinism voia să aplice întreaga gândire şi toate concepţiile pentru a încerca să înţeleagă cine a fost acea entitate înaltă care a luat formă omenească în fisus din Nazaret. Creştinismul vechi voia să-şi facă o idee asupra temeiului acestui lucru, şi în acest scop nici o înţelepciune nu-i părea prea înaltă sau prea incomodă; astfel el a descris entitatea lui Hristos sub numele Iisus din Nazaret. Multe afirmaţii ale Evangheliei lui Ioan vor deveni inteligibile numai dacă le veţi interpreta din acest punct de vedere. Un exemplu este suficient. Dacă analizaţi fraza: „Eu sunt lumina lumii“ [33] cuvânt cu cuvânt, veţi vedea că aici este indicat faptul că el este marele erou solar, că face parte din lumina Soarelui, că aceasta este un element al fiinţei sale.

Legiunea de spirite al căror regent este Hristos o numim „Spirite ale focului“; şi mai spunem: Pe Saturn se  aflau în stadiul uman Asura sau Spiritele Eului, pe Soare Spiritele focului sau Logoi, al căror reprezentant suprem era numit Logos sau Cuvânt. Din acest motiv, Hristos însuşi este numit Cuvântul care exista la începuturi. În Biblie, începutul primordial indică un anumit punct foarte precis de plecare al evoluţiei cosmice. “

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s