Asuras- antroposofie Rudolf Steiner


Photos,Paint and Photoshop by:
danIzvernariu 2012 Theosophy & Esoteric theme

Title: HUMAN BIRDS

Te Kunenga ki Puurehuroa
2011/2012
trad maori : (the implantation to infinity)
Esoteric design & more…

© 2012 this picture are under copyright protect , prohibit to reproduce
fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us

.:.

Regnul care în cursul stării solare atinsese stadiul vegetal a trecut la un stadiu de tip mimal. Strămoşii lunari ai oamenilor dispuneau astfel de trei corpuri: un corp fizic, un corp eteric şi un corp astral, dar ei depăşeau cu o treaptă maimuţele actuale cele mai evoluate. Aceştia erau oameni-animale pe care nici o biologie nu îi mai poate pune în evidenţă, un regn intermediar între om şi animal.

 Regnurile noastre actuale, vegetal, animal şi mineral, s-au format, în orice caz, ulterior. Dar la fel cum au existat oameni-animale trebuie, de asemenea, să admitem un regn intermediar între plantă şi animal: plante având o semisensibilitate, scoţând efectiv mici strigăte când le atingeai.

 Acestor mimale-plante le-ar fi fost imposibil să se dezvolte pe un sol mineral cum este solul terestru actual, care, de altfel, nici nu exista.

Masa Lunii nu era formată din mineralul actual; nu exista nici chiar ceva asemănător cu pământul arabil. Solul lunar de atunci putea fi comparat eu un terci care s-ar obţine dacă am fierbe salată sau spanac; în el se afla un fel de plantă-mineral. Tot solul lunar era o fiinţă vegetală. Dacă vă gândiţi la turbă, ea se aseamănă cu ceea ce era atunci acest regn intermediar între mineral şi plantă. Nu existau nici roci; cel care ar fi străbătut Pământul ar fi mers pe un astfel de sol turbos sau vegetal, iar în chip de roci imaginaţi-vă incluziuni lignificate.

Pe acest sol cresteau animale-plante şi se mişcau acele entităţi care erau oameni-animale, în mediul extem al Lunii, numit „aer de foc“. Imaginati-vă aerul încărcat de vapori de salpetru, de acid carbonic şi acid sulfuric. În acest aer trăiau oamenii lunari.

 Ocultiştii au cunoscut dintotdeauna acest aer de foc, şi în condiţiile vechi ale Pământului ar fi fost posibil să-l prepare chimic, ceea ce acum nu se mai poate realiza decât în spaţii foarte restrânse.

Adevărata alchimie i-a păstrat cunoasterea.

Din această cauză, când citiţi în Faust: „Vreau să prepar puţin aer de foc“ este vorba de o reminiscenţă a profunzimilor ocultismului. Aerul de foc învăluia Luna; aceasta era atmosfera sa.

* Aici este o ambiguitate. „Aceste fiinţe“ se referă probabil nu la Spiritele focului, ci la oamenii-plante de pe vechiul Soare, care nu au încă corp astral (nota trad. francez).

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s