Anima Mundi


Photos,Paint and Photoshop by:
danIzvernariu 2012 Theosophy & Esoteric theme

Title: Anima Mundi

Te Kunenga ki Puurehuroa
2011/2012
trad maori : (the implantation to infinity)
Esoteric design & more…
© 2012 this picture are under copyright protect , prohibit to reproduce
fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us

posted by: Dan Izvernariu

In bloguriile noastre am pomenit mereu de un termen numit : Aenema, acest termen in fapt se refera la Anima Mundi.

Anima mundi in alchimie este simbolul ce denumeste insufletirea intregii existente planetare in raport cu Universul. In alte cuvinte in hermetismul alchimic Anima Mundi poate fi interpretata in varii metafore insa cea mai des intalnita este in cea a Aerului .

Aerul este a doua materia ce a fost creeata dupa foc. Focul in contact cu aerul a nascut Sulphurum (Sulful rosu) .

Exoteric, aerul este considerat ca materie prin care circula: electricitatea, gandul, visul, telepatia samd. Este acel lucru ce exisista in toate atat in interior ca si in exterior (vezi Tabula Esmaralda) .

Superioara notiunii de Aer din perspectiva esoterica este Eterul acel super volatil ce face legatura cu Universul. Mitul spune ca in acest spatiu vid ar exista cei 7 perechi de aeoni+ 1 care este Sophia.

In mitologia greaca Anima Mundi era considerata ca a fi : Sufletul lumii sau legatura intrinseca intre toate lucruriile vii de pe planeta. Acest fapt se refera si la sufletul uman respectiv de modul cum este acesta legat de corpul fizic.
Stoicismul afirma despre Anima Mundi ca este singura forta vitala din intregul Univers.

Concepte similare, de asemenea, deţine în sistemele de filozofie de Est, în Brahman-Atman a hinduismului, precum şi în Şcoala de Yin-Yang, taoism, şi neo-confucianismul ca qi-ul.

Alte asemanari pot fi găsite în gândurile de filosofi ermetice, precum Paracelsus, şi de Baruch Spinoza, Gottfried Leibniz şi de Friedrich Schelling (1775-1854). Există, de asemenea, similitudini cu idei dezvoltate în anii 1960 de către teoreticienii Gaia, cum ar fi James Lovelock.

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s