Om (AUM) – Hinduism


Simboluri, simbologie, mantra

Om

Aceasta silabă este menţionata în toate Upanişadele, special elaborate în baza Taittiriya, Chāndogya şi Māndukya Upanishad stabilite ca obiect de meditaţie religioasă profundă, cu cea mai mare eficacitatea spirituală a fi atribuit nu numai pentru întregul cuvânt, dar, de asemenea, la cele trei sunete A (kara-o), u (U-Kara), m (MA-kara), din care se compune. O Kara-înseamnă formă sau formă ca pământ, copaci, sau orice alt obiect. U-Kara înseamnă fără formă sau fără formă ca apa, aer sau foc. Ma-Kara înseamnă fara formă, nici fără formă (dar încă mai există), cum ar fi conţinutul de energie întunecată din Univers. Când ne-am combina toate cele trei silabe pe care le primim AUM, care este o combinaţie de Kara-, U-Kara, şi Ma-Kara.

“Eu sunt tatal a acestui univers, mama, de sprijin şi strămoş. Eu sunt obiect de cunoaştere, purificator şi Om silabă. Sunt, de asemenea, Rig, Sama şi Vedele Yajur”

OM, şi TAT SAT a fost declarate ca denumirea: triplu de Brahman, care este Adevărul, Constiinta si Fericirea.  În sutra următoare subliniază că, „repetand ,pronuntand: Om ar trebui să fie făcută cu o înţelegere de sensul său”. [6] În cartea Om (incantatii) Amit Meditaţie Ray prevede:

Om nu este doar un sunet sau vibraţii. Acesta nu este doar un simbol. Acesta este întregul cosmos, tot ce putem vedea, atinge, auzi şi simţi. Mai mult decât atât, este tot ce este în percepţia noastră şi tot ce este dincolo de percepţia noastră. Acesta este nucleul de existenţa noastră. Dacă credeţi că de Om este doar  un sunet, o tehnică sau un simbol de Divin, va puteti insela .

Om este energia cosmică misterios, care este substratul de toate lucrurile şi toate fiinţele din întregul univers. Este un cântec etern de Divin. Acesta este continuu răsunător în tăcere, pe fondul a tot ceea ce există.

Pronuntia OM in incantatie este in fapt un : A. U. M.

  • Om (dublinyogahub.wordpress.com)

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s