Oratoria de Duminica: idiot sau stralucit?


Oratoria de Duminica 09-06-2012

 

Obedienta in atelierele occidentale, in trecut, au avut un caracter important in introducerea, instruirea, iluminarea si slefuirea neofitului.

Sa luam aminte…

OBEDIÉNȚĂ (‹ fr., lat.) s. f. (Livr.) OBEDIÉNT, -Ă adj. ascultător, supus; docil. Supunere, ascultare. ♦ (PSIH.) Conduită impusă de rolurile sociale, individul supunându-se împotriva voinței proprii, ordinelor sau sugestiilor persoanelor cu autoritate socială, intelectuală, de vârstă etc.; o. individului, ca nivel al conformității, se manifestă în adoptarea opiniei majorității pentru a fi acceptat și aprobat sau pentru a evita respingerea.

Aceasta ascultare este in mod categoric insotita de TACERE. Tacand puterea de concentrare asupra ascultarii respectiv a observarii (vizuale) creste astfel incat invatarea dar mai ales comunicarea secretelor invataturii creste.

Cu totii stiim ca este foarte greu sa imaginezi ceece ti se comunica cu atat mai mult cu cat atentia nu iti este focalizata asupra subiectului dezbatut.

Foarte multi critica, azi, pozitia refractara a neofitilor care nu simt ca trebuie sa taca si sa asculte ci dimpotriva acestia simt nevoia sa complecteze si chiar sa combata fara a asculta pana la sfarsit o fraza.

Aparent vinovati de acest lucru sunt indivizii invatacei care d-au senzatia de a tot stiutori…poate…insa nu este tocmai asa!

Trebuie sa recunoastem ca in genere nici unul din noi nu spune nimic nou ci tocma repetam la nesfarsit si mereu sub diverse alte forme, speculand, niste idei ce fac parte din categoria “nimic nou sub Soare”.

Adevar este ca am cam uitat ca in Sec XXI nu este suficient sa spui ca “scoala-te si umbla” este o fraza magica daca nu poti dovedi imediat si simplu : CUM.

In afara propagandei unor idei si idealuri nu spunem nimic nou sau si mai rau , aducem noi incalciri intelesuriilor contribuind astfel la o conspiratie involuntara mistificand pana si cele mai penibile adevaruri despre existenta.

In opinia multora , Mileniul urmator, Aquarius va aduce trezirea la o realitate foarte dura prin trezirea constiintei din somnul milenar si nimic magic mistificat in aceasta. Realitatea data de informatie si schimb rapid de idei,ipoteze, concluzii,conexiuni va pune capat une-i bune parti a povestiilor mistificate .

Probabil aceasta este si “teribila” poveste a Fiarei ce la inceputuri a oferit sugerand Fructul Prohibit (constiinta) si care acum isi vede, sa spunem proiectul incheiat.

Va intreb acum, cum ar fi mai bine? Sa fii idiot incorigibil sau sa fii un stralucit intelept?

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s