Noua Porti – Nove Portis cuvant inainte


 

Ai simtit ca surzesti auzind acel strigat interior …?

FILOSOFIA este o cale, este un labirint in care, o mana te opreste si alta te impinge de la spate. Filosofia in sinea ei este un joc al ratiunii insa un joc mult mai putin primejdios si mult mai putin intunecat si intortocheat decat esoterismul.

Sunt foarte putini ce se aventureaza pe acest drum, omul este infricosat de intuneric si perplex in fata viitorului. Totusi (ma gandesc) cineva va trebui sa lamureasca si aceasta stare de anxiozitate privind : cine suntem si incotro ne indreptam. Acest lucru necunoscut azi ne va fi relevat maine …inevitabil, insa cu toate acestea, omul ar vrea sa stie ce se ascunde dincolo de aceasta dimensiune, la ce sa se astepte sau ce ar trebui sa faca pentru a cunoaste ce va urma pasind pragul Mortii.

Pe masura ce acaesta intrebare ce ne surzeste constiinta continua sa persiste, nebunia isi arata disponibilitatea de-a te primi in lumea immaginariumului in lumea in care logica este non sens.

In opinia noastra Novis Portis publicata (se pare) in anul 1666 a fost o carte scrisa prin inspiratie magica. Acea inspiratie (imagine) ce vine din inconstient. Dupa unele opinii mai putin credibile sau greu de autentificat s-ar spune ca acest volum a fost scris de catre insusi Lucifer (vezi in desenele gravura, piatra ce are ca inscriptie initialele:LCF).

In aparenta cartea in sine pare o missa religioasa inchinata lui Lucifer. Poate fi?! Cel mai cert insa este ca in fapt aceasta descriie prin intermediul a 9 arcane (gravuri) cele 9 Porti de trecere din lumea umbrelor in Lumina. Astfel o mai putem interpreta ca descriere a une-i cai prin care neofitul isi incepe primejdiosul drum  pentru descoperirea misterelor lumii umbrelor respectiv pentru a gasii Portalul catre Marele Orient (iluminarea).

Este interesant cum psihicul  omului reactioneaza… unii se tem si se inhibeaza, altii se tem insa reactioneaza contrar inhibarii , unii renunta , altii cad in boala grea a “caiilor batute” din psihologie, unii cred ca misterul se va revela de la sine necesar fiind doar participarea (ritualica sa spunem), altii se adancesc cazand liber si urmand semnele. Acestea toate sunt  caii, mijloace, moduri … .

Cumva 9 Porti este asemanator sistemului de divinatie al Tarotului; legenda celor 9 arcane este in fapt “Calea” sau succesiunea de evenimente la care aventurierul  trebuie sa se astepte , daca..daca, reuseste sa perceapa si sa inteleaga mesajul.

In unele opinii ce sustin conspiratia aceaste i carti exista ideia cnf. care-ia ar exista 3 volume (copie) asemanatoare cu diferente de interpretare occulta reprezntata grafic. In alte cuvinte imaginile grafice difera ca detaliu ; se presupune ca acest mic amanunt ar fi cheia solutiei parcurgerii drumului in intuneric.

In blogul nostru secvential vom prezenta cele 9 arcane cu explicatia simbologiei occulte. Mai jos in blogul PAROLAT exista scrierea originala in Limba Latina a “deschiderii” Portii pentru a intra in marea aventura a Legendei Personale.

Am parolat acest blog ca protectie impotriva minoriilor pentru a nu influenta sau a nu atrage polemici inutile privind publicarea occultismului.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s