9 Porti (1) : Doar Lumina Lumineaza!


Este greu, foarte greu sa traduci latina , cu atat mai greu cu cat unele texte au  intentionat LIPSA cuvinte sau litere.

In secunda ideie , avizam, NU ESTE BINE SA DESCHIZI ANUMITE CARTI! Sa nu uiti aceasta niciodata,cititorule!

Daca curiozitatea totusi te impinge… alegerea este a ta!

Poarta I-a

DOAR LUMINA LUMINEAZA!

Imagineaza…

Un moment unic in viata ta in care ai surpriza sa constati ca esti unic, existi, esti trecator, ca nu sti cine esti si ce ai de facut cu atat mai mult inspre ce te indrepti…

Acest moment este ca un traznet , este o sclipire a constiintei in care aceasta se sesizeaza si se cutremura de faptul ca in acest moment intalnirea cu sinele este ca un impact dur si rece.

Oricine, atentie, ORICINE care este o persoana responsabila traieste macar odata acest “fenomen” in viata. Oricine are acel moment “stuck in a moment” in care perplexitatea este inevitabila in clipa in care constientizezi ca ai ratiune si ca totul este trecator si o iluzie.

Se spune despre Curcubeu ca  acesta contine totalitatea culoriilor exprimata in aur (echivalentul Paunului in alchimie) ; in alte cuvinte, totalitatea (quintessencia) intelegerii vietii din toate perspectivele ei (colorate) …am sa va spun… “ NU EXISTA CURCUBEU FARA SOARE” deci nu exista quintessencia fara iluminare. Atentie insa, Curcubeul in fapt este o iluzie si acesta NU EXISTA! Astfel am demonstrat ca VIATA este o iluzie.

Un  nor se abate in viata noastra si “din senin” in traznet va fulgera mintea noastra (in img.: arborele) si ca din senin in suflet se va furisa indoiala si intrebarea…

Un Sarpe gros si batran sta ancorat de tulpina (coloana vertebrala) acest Sarpe exista in tot si in toate. Este asemenea Mercurului si spune ceva despre Cicluri si inchiderea lor … “B” (forma pe care o are prin incolacire) este initiala lui Baphomet ce in esoterism este considerat ca a fi “Cainele ce pazeste Poarta Raiului si care tine in mana FOCUL CUNOASTERII”.

Momentul in care “traznetul” iti va lovi constiinta se va petrece un fapt ce odata observat si trecut prin ratiune va fi clipa in care vei face dissolutio sau despartirea Sufletului de Spirit pentru ca mai tarziu sa intelegi din ce esti compus si la ce iti foloseste. Ce este dual si ce este pur.

Important este sa stii ca din acest moment impact nimic dar absolut nimic nu va mai fi la fel precum nimic nu mai este reversibil.

Asa incepe vointa pentru parcurgerea Legendei Personale, un drum greu, sinuos, periculos ce ades se inceheie cu nebunia si moartea. “Multi chemati, putini ajunsi” (parafrazare).

Putini vor ajunge sa cunoasca si sa aibe Lumina constiintei .

9 Porti indica un parcurs a noua portaluri in care esti supus incercariilor si  vointei tenebrelor …ai fi dispus sa incepi drumul, aventura, lupta, …?

Un amanunt mai putin sesizat sau mai putin inteles …priveste la acest text si incearca sa “vezi” de unde in fapt vine Lumina apoi priveste la imaginea anexa si incearca sa iti faci o ideie despre.

Sic        Luceat

Lux

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s