9 Porti (4) : Nu poti patrunde pana ce intregul nu este constituit din jumatati egale


 

Nu poti patrunde pana ce intregul  nu este constituit din jumatati egale

 

 

 

Orice lucru in acest Univers este constituit din doua polaritati egale insa distincte, opuse.

 

 

 

Nu este greu sa realizezi ca intrarea si parcurgerea “Labirintului Albastru” este conditionata de echilibru.

 

Pentru a impartii in doua trebuie sa stii sa divizi dar pentru a face aceasta trebuie deja sa cunosti ce se aseamana , ce se aduna si ce se respinge.

 

Una din parti este fixa, a doua este compusa din doua valori una masculina si alta feminina…cam ce ar putea fi?

 

Dar mai sigur este daca intelegi ca UNU este DOI , din doi se formeaza UNU ca un al trei-lea din care rezulta al patru-lea.

 

Intr-un labirint intunecat singura orientare este inspiratia, simtul…logica aici nu isi are sens… asa apare noua ta situatie in care te aflii incercand sa treci Poarta a IV-a.

 

Fie ca ai de rezolvat o problema sau ca intreaga ta viata a devenit un teritoriu incalcit si fara iesire, datoria ta este sa iti urmezi instinctul, sa descoperi  si sa te increzi in Eu- l tau.

 

Imagineaza …

 

Umblii impleticindute pe culoarele intunecate , situatia pare fara iesire pentru ca deja ai intalnit caii blocate sau ai sentimentul ca ai mai fost …si ca te invarti in cercul vicios.

 

Unul din sfaturi, este sa te linistesti incercand sa adulmeci Anima. Sa adulmeci Spiritul locului…doar un animal poate face aceasta mai bine ca tine.

 

 

Trebuie sa te lasi liber si deschis senzorial pentru ca sa simti…acel curent de aer ce starbate labirintul de la un capat la altul , retine ca nimic altceva nu te poate orienta in acest spatiu.

 

Uneori in viata trebuie sa te “asezi” si sa observi  ce fac cei din jur sau spre ce se indreapta Lumea ..acel “curent” , tendinta…

 

Este simplu sa gasesti calea…intrii si o faci prima la stanga, apoi, la stanga, mai apoi la stanga, si din nou la stanga. Asa se incheie si darma filmului Viata lui Klimt .

 

Incearca sa vezi aceasta in ARCANA alaturata…poate am dreptate si nu te mint si poate ca drama lui Klimt nu este o fictiune. Urmareste in desen…

 

Iti sesizez ca aici nu exista nici o Piatra spre deosebire de arcanele anterioare, vezi bloguri mai jos…Nu exista pentru ca nu avem nici o conexiune cu ratiunea ci doar cu Simtul.

 

 

Nu este obligatoriu sa poti iesi din Labirint…te aventurezi?

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s