Analiza psihologica a une-i viziuni


Viziune:

Tin in brate un bolovan greu, la picioare este o stea de mare, am chiar si un papagal …ma dezlantui mai apoi in fata une-i adunari descarcand furia nascuta parca dintr-o frustrare. Daca nu imi sustin cauza acestia ma vor blama si transforma in victima.”

Comentariul de mai jos face referinta la obiectul de studiu a lui Carl Gustav Jung  – Analiza viselor si mandala.

In cateva cuvinte:

Subiectul in cauza ce a avut viziunea este un student al simbologiei occulte. Acesta a incercat un preview asupra viitorului. In unele experiente anterioare  am demonstrat ca astfel de viziuni pot fi intocmai ca imagine sau codate prin simboluri. In acest caz avem de a face cu simbolul , cu imaginea codata.

Sunt doar cateva elemente ce incoroneaza (accentueaza) aceasta viziune: personajul, piatra,steaua ,papagalul si starea de fapt  .

Piatra in acest caz este constiinta , dupa modul in care este tinuta in brate deducem ca aceasta este cumva  incarcata pentru ca iata, piatra este grea. Nu stim insa daca aceasta incarcatura este o cauza a une-i nerezolvari sau a une-i intamplari ce derenjeaza.

Papagalul apartine aerului (zborului) in plus acesta nu este monocrom ci foarte colorat ; astfel am putea deduce ca aceasta pasare contextual ar reprezenta uniunea ideiilor cuprinse intr-o oratorie. Iata , personajul in cauza urmeaza sa se dezlantuie in fata une-i multimi.

Fulgerele sunt simboluriile atat ale luminii constiintei cat si ale energiei ce se consuma si se manifesta ca urmare a starii induse de situatie. Probabil este o situatie conflictuala de vreme ce finalitatea este IZBUCNIREA.

Ciocanul este unealta, modul prin care ideiile, constiinta in sine si Eu-l sunt ordonate si cumva reglate, ajustate , finisate. Faptul ca personajul se afla in lucru muncind la Piatra in acest context putem crede ca acesta chiar isi bate capul cu situatia ce il incearca.

Steaua de mare are foarte multe explicatii chiar contextual spus pentru ca aceasta reprezinta o totalitate de lucruri ; totusi , brut luata ideia existentei ei in imagine am putea intelege ca sugestia vine de “jos” , din adancul constiintei . Constiinta mai este si apa nu numai piatra sau altfel spus alchimic “acea piatra apoasa”.

Steaua de sus (Sirius) se reflecta in oglinda marii. Valuriile in acestcaz sunt undele induse de stare. Cu cat valuri mai mari cu atat mai agitat si vice versa.

In partea stanga a imaginii o mana arata spre Piatra, sa fie oare vorba despre aparitia din senin a solutiei? Sau pur indicatie a locului unde aceasta se afla!

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s