Solstitiul de Iarna 2012 NZL & Australia


 

Solstitiul de Iarna 2012 NZL & Australia

Fiveblueapples Calendar:

20 Iunie 2012  11:09 Local Time

 

KIAORA DRAGI CITITORI si abonati ai RssFeed FIVEBLUEAPPLES WordPress,

 

 

 

Acest post si multe altele din acest site, este editat in Emisfera de Sud spre deosebire de colegii nostrii din emisfera de Nord : USA si Canada.

Multi ne-au spus : ” sunte-ti la capatul Lumii…” as complecta corectand : „LA INCEPUTUL EI ” in conformitate cu rotatia Pamantului si a timpului Universal (UTC) si ca o picanterie a „magicului” …daca cei din emisfera de Nord doresc sa stiie anticipat „ce va fi maine” va vom spune noi cu 12 ore inaintea rasaritului Soarelui in Emisfera de Nord… mai precis : ” o noua zi, nimic nou sub Soare”.

In Emisfera de Sud fenomenul astronomic al Solstitiului este in contrar cu cel din Emisfera de Nord, in alte cuvinte cand pentru nordici va fi Ziua cea mai lunga la noi va fi cea mai scurta zi.

Referitor la fenomenul Solstitiu 2012 la nivel Universal, astronomic stabilit, suntem in pragul trecerii exacte in Noua Era a Varsatorului din actuala era a Pestiilor.

S-au facut si se vor face multe speculatii pe aceasta tema incepand cu studentii Bibliei si incheind cu observatorii fenomenelor mondiale , mai toata lumea vorbeste despre Apocalipsa . Fie ca este vorba de Ezikiel 38:39 sau Apocalipsa lui Ioan, fie ca vorbim despre Calendarul Maya sau pur si simplu despre Pole _Shift( Doomsady) ori despre Noua Ordine Mondiala ce prevede „trezirea constiintei” … cu totii vorbim din diverse perspective despre acelas lucru : apusul unei etape existentiale si nasterea unei noi lumi.

In bloguriile noastre am supus cercetarii ades exprimarea „Semnele sunt pe cer” .Despre ce semne si ce simboluri exista pe cer si ce conexiune au acestea relationata cu constientul colectiv al Lumii  ramane sa vedem : cat am putut observa, cat am putut percepe si cat se va implini din ceeace banuim ca urmeaza.

Mai cert ca toate este ca Lumea este in plina schimbare radicala. Aceasta galopant!

Se pare ca datorita stiintei si a mijloacelor de informare cu fiecare zi mai rapide si mai abundente in detalii mintea umana isi va modifica principiile de conexiune devenind astfel nu numai mai performanta dar si capabila sa aduca noi descoperiri ce vor revolutiona radical vechiile principii existentiale.

Cred ca fiecare generatie a trecut o schimbare (cel putin una) radicala in viata; generatiile noastre din ultima 100 ani a avut surpriza (ades neplacuta) sa constate cu stupoare ca:” Lumea se schimba odata la 6 luni” fapt ce a nascut bulversare, graba, aroganta, dorinta de supravietuire in disperare.

Echilibrul in Univers este extrem, extrem de fragil. Orice infima modificare a mediului aduce cu sine modificari radicale la scara mare pe aceasta planeta , din aceasta perspectiva in orice moment putem spune Adio existentei fara explicatii si fara drept de apel.

Din cele mai intunecate timpuri ale istoriei umanitatii, omul s-a confruntat cu LUPTA PENTRU EXISTENTA , pentru o existenta scurta si mereu supusa vicisitudinilor vremuriilor, a timpuriilor, a sezoanelor… Oamenii au continuat sa se reproduca , sa existe si sa moara luptand si participand astfel la un fenomen ades omis din observatie numit : EVOLUTIA SPECIEI.

Actualmente omenirea se confrunta cu crize economice , mai precis cu crize psihologice ce survin ca urmare a mecanismelor salbatice de exploatare a fortei umane si a resurselor naturale. Consumismul si goana dupa „o viata roz” a adus socialul in faliment si in criza existentaiala.

Este momentul schimbarii, ca vrem (ar fi mai bine) , ca nu vrem (cu atat mai rau pe zi ce trece).

Ce putem schimba? Ce tebuie sa schimbam?

In primul rand trebuie sa reevaluam ideia de Eu , mai apoi de EU si Natura simai apoi sa reevaluam notiunea de material relationata cu necesar. Traim pe o planteta tot mai aglomerata cu resurse naturale in scadere abrupta si cu o poluare incredibila.

Omul trebuie sa invete inainte de orice ca Natura este spatiul care-i gazduieste existenta temporara si ca aceasta nu este o filosofie de salon sau o polemica a desteptiilor ce au placerea de-a se auzi vorbind public.

Acestea sunt lucruri serioase, grave si cat se paote de actuale. Nu stiim exact care va fi ziua de pe urma si daca va exista o astfel de zi insa mai cert este ca modul de viata stupid si ignorant al umanitatii Sec. XX va aduce un sfarsit tragic prin propria vointa mai devreme sau mai tarziu.

Invata din cele petrecute cu ere in urma…incearca sa inveti din consecintele istoriei  Insulei Pastelui  si ai sa intelegi ca inainte de vointa Divina este proasta gestionare , numita bland de specialisti: eroare umana, pe care omenirea o simte insa nu face mai nimic pentru a stopa.

Este oricum deja tarziu… sa nu se ajunga sa se spuna peste generatii : ” Sa ma bucur ca am scapat sau sa-i invidiez pe cei morti?”

 

Un Solstitiu Luminat tuturor! KIAORA !

Continuam sa postam incepand cu Equinoxiul de Primavara (Toamna in Emisfera de Nord) .

 

Fiveblueapples South Emisphere WordPress

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s