Promo : ” HUNGER GAMES” movie


„KEEP CALM AND MADE THE ODDS BE EVER IN YOUR FAVOR”

“Happy hunger games to everyone!”

Realitatea de azi arata ca pentru 5 euro viata ta poate fi in pericol. Ne intoarcem din nou la antichitate din perspectiva conceptului :”viata nu valoreaza nimic?” , mentinem ideia crestina “viata are valoare?” … Tendintele arata ca lumea in mare majoritate este tot mai saraca si mai disperata…ca tot mai multe metafore si fantezii dure imaginate ca banc ieri sunt valabile azi.

Recomandam acest film in special acelora care deja au citit cartea “1984” a lui George Orwell sau au  au vazut filmul . Un fapt ce poate fi in comun si un altul ce prevesteste …

Ambele situatii vorbesc despre discrepantele mari in care se ajunge sa se traiasca in societatea moderna. In ambele situatii avem de-a face cu dicatura si manipularea clasei de jos. In ambele situatii nu exista decat SARACI si SUPER BOGATI. Media nu exista!

Daca in anul 1956 careta lui Orwell a parut o fantezie surrealista , anii 1980 aveau sa confirme ca ceeace Orwell a imaginat cu 24 ani in urma este perfect autentic in viata de zi cu zi a sistemului socialist si comunist. De la foamete, disperare,oprimare, manipulare si cult a personalitatii si pana la intimul cenzurat nu a lipsit nici un detaliu din ce Orwell a imaginat.

In Happy Hunger Games discrepanta este aceia si intre clase , foametea si disperarea este la fel ca in 1984… ce deosebeste este insa …dicatura ce in aceasta situatie este prezenta in mod discret si cat se poate de frumos expusa.

Oamenii din districte sunt indemnati sa creada ca sunt dusmani si ca doar sansa de-a juca la loteria jocului pe viata si pe moarte ii mai poate scapa de saracie si mizerie facand totodata “mandrie” comunitatii (districtului) pentru daruirea si sacrificiul… .

Nu va sunt cunoscute aceste lucruri fin exprimate in viata noastra?

Dictonul “Paine si circ” este cheia manipularii maselor. Acestia in rolul gladiatoriilor mai spera la : totul sau nimic . Promisiunea fiind…”invingatorii vor fi acceptati in clasa oamenilor bogati…cei care pierd sunt deja morti…”.

Societatea inalta a zilelor noastre ne obliga la acest joc, din fericire (inca!) in forma pasiva in care ne obliga sa ne stoarcem intelectul pentru a dovedii ca suntem buni si ca meritam atentia lor. Doar extremele din acest caz mai pot spera.

Umanul si umanismul a disparut ca ideie… sacapa cine poate sau cine este mai inteligent (in sens de smecher).

Finalul filmului iti arata un fapt important ce iti poate da de gandit ce se poate face impotriva acestu-i sistem … A fi rebel nu inseamna intotdeauna a actiona fizic impotriva a ceva , mai inseamna a fi uman contra a acelora care nu sunt si mai inseamna dispretul total fata de sistem pe care daca nu il poti invinge mai bine “te sinucizi” decat sa-i faci pe plac dar nu inainte de a da o lupta dura in care sa incerci sa elimini cat mai multi posibil.

Gestul “a fi uman” seamana discordia in sistemul viciat si asupritor…orice actiune frumoasa indreptata catre aproapele tau este un gest ce poate schimba universe (vezi in film scena ajutorului dat fetitei din districtul 9, un fapt contra legii jocului).

Revenim la ideia de inceput…daca Orwell a parut fantezist si incredibil la data publicarii cartii dar cativa zeci de ani a devenit cat se poate de real, atunci Happy Hunger Games este un semnal de alarma!

CORNOCOPIA ESTE O BAIE DE SANGE! Sa nu uiti asta!

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s