In Sook Kim- photographer (promo)


 

Am gasit zilele acestea prin intermediul FACEBOOK o lucrare in photoshop cu tema esoterica ce mi-a atras atentia. Este vorba de autorul :

KIM insook ,toate drepturiile rezervate.

Imaginea in cauza are o multime de mesaje. In primul rand vorbeste despre ceeace noi am vorbit recent in unele bloguri , despre BABALON sau Scarlet Woman.

In centrul adunarii (citeste Loja) sta produsul celor trei stalpi …FRUMUSETEA care nu este alteceva decat arhietipul femininului ca matrice si generatoare de viata.
In plan indepartat poarta cu arc Oriental care reprezinta directia si trecerea catre cel mai inalt grad al Cunoasterii …ORIENTUL.
Desigur observam ca incaperea este circulara ca simbol al supremului si a perfectiunii …cele doua scari in „V” marcheaza centrul de greutate a imaginii lui BABALON. „V” in acest caz este simbolul triunghiului intors in jos ce apartine sibolului feminin sau al apei, fluidului…
Dupa cum pare Loja este de natura ROSIE si nu ALBASTRA drept pentru care vom intelege ca „adunarea” este compusa din cavaleri ce venereaza arhietipul feminin. Sau am spune, Babalon in acest caz ar putea fi Maria Magdalena (desi nu este roscata, un mic detaliu ce probabil a scapat) iar comunitatea nu este altceva decat descendentii si adepti ai Cavaleriilor Templieri.
Un amanunt ce spune ca avem de a face cu o loja este tocmai personajul masculin din dreapta primul de pe trepte care tine in mana o hartie. Desigur pozitia contextuala spune despre Orator.
Culoarea de fond bate in albastru gri…desigur albastru ca ideie de studiu si gri ca produs dintre alb si negru ale pardoselii. Ultimul rand de trepte cel de sus, este auriu si aminteste de Scara lui Iacob.

In fapt intreaga imagine spune despre adolarea femininului …poate chiar vorbeste despre ziua de 21 Decebrie ce marcheaza Nasterea lui Venus.

Este mai putin important daca autorul este sau nu mason, cert este ca acesta este fie foarte inspirat de simbologie fie este un cunoscator desavarsit ce a incriptat intro fotografie surreala un mesaj : Adolarea si Eternul Feminin.

Comentariu:
Dan Izvernariu _FIVEBLUEAPPLES AUS&NZL

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

3 gânduri despre „In Sook Kim- photographer (promo)

  1. Samira spune:

    Problema cu imaginile e ca sunt atatea interpretari…

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s