MARIA MAGDALENA – imaginea esoterica


Se  tot vorbeste de:

Maria mama lui Isus, Maria Marta si Maria Magdalena.

Fiecare a avut SECRETUL ei…doar una din ele a purtat de doua milenii un mare mister profund ascuns si encriptat in mesaje, texte si imagini…MARIA MAGDALENA.

photoshop by : danIzvernariu 2012 private collections

Maria Magdalena

Imaginea esoterica

Pentru unii aceste imagini reprezinta o fantezie , un surreal. Pentru cunoscatori ai simbolului opinia este diferita , complect.

In primul rand trebuie sa stiim ca “ Nimic nu este din intamplare” si cu atat mai mult la intamplare. Imaginea cu tema esoterica este in fapt un mesaj incriptat. Daca acesta vine din pura inspiratie atunci are legatura cu simbolul ascuns in constiinta colectiva dar daca nu atunci cu siguranta cineva a vrut sa va tranzita ceva intrun mod sugestiv.

Interesant este ca fiecare din noi vedem ceva in aceste imagini; mai putin cunoscatorii simt acel “ceva” insa nu au o explicatie pentru ca nu au o cultura.
Semnele sunt peste tot va spuneam ades. Semnele sunt peste tot pentru ca din cele mai indepartate timpuri maestrii artisti s-au straduit sa fixeze cat mai sugestiv o poveste care prezinta realitatea asa cum este ea si care…din nefericire a fost imposibil de spus frontal.

In negura Evului Mediu aceasta miscare occulta a incriptat aproape tot ce a tinut de religie si adevar stiintific. Lumea trebuie sa cunoasca ca adevarul a fost ades oprimat pentru ca uneori clerul a fost incomodat de adevaruri ce odata iesite la iveala ar fi putut pune in pericol institutia si puterea ei.

A fost sau nu oprimat adevarul privind rotatia Soarelui in raport cu Pamantul? Au fost sau nu prigoniti cavalerii templieri ce au indeplinit misiunea salvarii Jerusaleemului  , tocmai de acei care au comandat aceasta interventie militara ?

Exemplele sunt nenumarate!

Incriptarea simbolica mai are si o alta explicatie. A incripta este ca si cum ai comprima in ordine logica o ideie, istorie ce in loc sa fie scrisa in mii de pagini este prezentata in unsa sau cateva imagini sugestive. Se stie ca INVATATURA din cele mai vechi timpuri a fost pe cale orala si mai putin scrisa, prin ascultare si reprezentare .

In cazul de fata, Maria Magdalena este…inchisa sau ascunsa in obscur. Alaturi este Bufnita ce reprezinta Cunoasterea si cartea ca fapt inspirational. Stim ca este vorba despre Maria Magdalena pentru ca are parul rosu, in mai toate reprezentariile iconografice aceasta apare fie imbracata in rosu fie cu parul rosu.

Deasupra celor TREI carti ( cunoasterea trinitatii interioare) sta moartea. Acest fapt are un dublu simbol; odata este simbolul Templieriilor iar in secunda instanta este simbolul trecerii, efemerului si a modului prin care atingem cunoasterea a ceeace am invatat in timpul vietii : MOARTEA.

Trandafirul (roz) reprezinta familia Merovrigiana ; faptul ca acesta sta in poala Mariei (in aceasta reprezentare) aminteste de doua lucruri: rosa ca si organ genital considerat ca Portal Sagrad al magiei si sugestia aparitiei descendentului  lui Isus care dupa cum stiim este tot o femeie. Sf. Graal.

Fereastra indica Estul sub aceasta este simbolul lui Isus fapt ce sugestioneaza ideia: Est/Orient/Moarte/Trecere/Iluminare…sau locul unde Isus se afla.
Cele trei sticle tipice farmaciei ascund un aspect…solutia… doar una din ele contine Mercur ca simbol al dualismului respectiv Enxofre ca simbol al Mortii si Apa ca simbol al vietii.

 

Toate trei se afla grupate in directia in care (spuneam mai sus) se afla sotul si maestrul Mariei Magdalena cel mai iubit discipol al Lui.

Intreaga imagine este un mesaj atentionare asupra faptului ca Marele Mister al uniunii in UNU a fost propovaduit de  Isus prin hieros gamos si nu prin talmacirea incalcita si intentionat deformata a Apostolilor. De la Isus stiim ca acestia au fost instruiti pentru a raspandii un crez fara ca acestia sa inteleaga are lucru din spusele maestrului lor.

Maria Magdalena este trista, singura si izolata. Poate spune cineva , azi , ca nu este asa? Ca acest personaj istoric are de spus lucruri uluitoare si absolut socante pentru multi doar pentru simplu fapt ca ADEVARUL (LUMINA) AU FOST ASCUNSE IN INTUNERIC.

Am vazut foarte multe teme esoterice in fotografie si grafica , multe din ele spun lucruri profunde despre viata, despre existenta, despre ce traim in aceasta dimensiune …pacat ca putini vorbesc clar despre ceeace produc pe intelesul simplu al tuturor.

Alaturat mai poate sta si propria voastra impresie. Nimeni nu poate spune TOTUL si orice sugestie vine in complectarea sau corectarea unei intelegeri. Trebuie sa nu ignori, trebuie sa ai putina rabdare sa vezi si sa cauti sa intelegi exprimand constructiv ceeace simti sau percepi…astfel noi toti vom beneficia de evolutie mai rapida.

In toate lucrariile mele cu tema esoterica am reprezentat nudul si natura. Unii se intreaba dece? Am sa va raspund… omul se naste gol …natura este mereu aceia si si atunci doua lucruri ce sunt evidente constau in : omul gol fara frustrari si prejudecati si natura cu care se confrunta.

Nu este nimic de ascuns exceptand reguliile si legiile versatile ce ne determina sa gandim : “acestea sunt lucruri despre care nu e bine sa vorbim”.

Ca ultima ideie in acest blog, va repet, AQUARIUS este simbolul mariilor revelatii, acesta este deja deasupra ta. In curand vei afla ca Lumea nu este asa cum ai fost obisnuit sa o cunosti ca este; vei afla ca o Noua Era se deschide cu orizonturi radical diferite ; ca vechiul incurca noul pentru ca este absurd si mincinos.

Cultura! Nu exista TABOO mai mult decat tu faci sa existe aceasta.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s