Santa Luzia (Sfanta iluminare)


Luzia by danIzvernariu 2011

Gabriel Fischer

 

Exista doua aspecte ale inteligentei: INTELECTUL si INTELEPCIUNEA.

Intelectul este cunoastere de nume si forme , caracterul vorbeste despre natura lor ce s-a coagulat in memorie din lumea exterioara.

De la nastere copilul incepe sa fie tot mai curios in raport cu ceeace il inconjoara; acesta stocheaza in mintea lui absolut totul ce intra in contact cu el ; astfel acesta va distinge: forme, cifre stiind sa le recunoasca avand ca baza tot cea a memorat pana la acea data.

Cu timpul omul devine o banca de date sofisticata cu nenumarate imagini si clasificari a tot ce a intrat in contact cu acesta. Unele date vor ramane pe toata perioada vietii lui iesind in evidenta si deveninind (poate) chiar scopul  perfecttionarii…altele raman in strafundul arhivei si cu timpul acestea se sterg de la sine sau “se uita”.

Imaginile predominante vor deveni tot mai stralucitoare sau tot mai inspirative in proiecte idei sau concluzii privind viata sau o situatie anume (profesiunea spre expl.) Acestea vor fi si primele semne ale Iluminarii.

Sunt persoane ce asimileaza aceasta situatie cu “hrana sufletului”  insa aceasta hrana a sufletului nu este tocmai un mura-n gura ci o intreaga lupta pentru percepere, intelegere si cum spuneam mai sus perfectionare. Cu cat interesul este mai mare si deschiderea catre varietate este mai ampla cu atat bagajul de cunostiinte se dezvolta iar rapiditatea conexiuniilor este mult mai rapida.

Atentie! Aici nu vorbim de “isteti” ci tocmai de oameni ce au studiat si care prin acest studiu au obtinut acea PACE VESNICA sau altfel interpretat … lumea interioara a persoanei respective ,in ciuda faptului ca aceasta PACE nu confera un sentiment de confort.

Aceasta este Cunoasterea.

Intelepciunea este o totalitate a cunoasterii , este acea LUMINA interioara a omului, lumina ce ades se vede in ochi .Inteleptul are puterea de-a vedea dincolo de prezenta materiala dincolo de diferente date de material (sau sex in cazul persoanelor).

Inteleptul patrunde SPIRITUL tuturor lucruriilor si tinde catre unicitate (sau Divin) pentru ca a percepe totalitatea prin simt ,poate, nu e greu dar pentru a o percepe prin intelegere este aproape imposibil. Va vorbeam ades in termeni hermetici alchimici spunandu va despre Ouroborus ca simbol al Totalitatii …cine ar putea cuprinde aceasta?~

Cumva ar trebui inteles ca Intelepciunea este in contrar cu Cunoasterea. Acesta este un fapt cat se paote de real.

Se spune in esoterism ca constiinta este starea de veghe a facultatiilor cunoasterii , cunoasterea apartine constiintei si este ceeace numim : constient.

Constiinta este un sentiment compus gradual  asemeni une-i scari ce are doua laturi : una pasiva si alata activa …intre a gandi si a face . Aceasta distinge, percepe , concepe si catalogheaza valori.

 

Contrara (antitetica) ei este Ignoranta . Ignoranta este ades numit in esoterism ca INTUNERIC .

Vibratiile mentale se manifesta in plan astral , acestea nu au o directie constienta iar acest fapt se numeste imaginatie. Va spuneam ades ca imaginatia este o vibratie ce o numim ca inspiratie si care vine deundeva din taramul necunoscut si obscur al inconstientului. Cand acest lucru se produce in stare de constienta acest lucru se numeste CREZ iar daca se intampla in stare de odihna (somn) acesta se numeste vis.

Iluminarea in fapt este un rezultat al unui proces, cateodata indelungat , alteori spontan insa intotdeauna ca urmare a une-i munci a intelectului si nu cumva sa crede-ti ca din senin fara justificare.

Sfanta Luzia este o sfanta muza inspirativa care nu este altceva decat simbolul muncii asidue a intelectului ce aprinde acea luminita in constiinta ta…cand te prinzi despre ce iti vorbesc  aici ai sa fii mai greu victima pacalita de soarta.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

2 gânduri despre „Santa Luzia (Sfanta iluminare)

  1. (Ne cerem scuze, initial postul a scapat PUBLISH fara verificare a traducerii). Acum pare mai OK
    Odata, cu ceva ani in urma u nVenerabil Mare Maestru a spus cu prilejul ritualului une-i initieri in masonerie ” As vrea ca sa constientizati un fapt, Iluminarea nu va veni acum imediat …ci va trece ceva timp si in functie de propria limitare o ve-ti avea. Cu atat mai mult…nu va asteptati sa vedeti de acum cum zboara ingerasi de colo colo sau demoni caci in cazul iluminarii nici vorba de aceasta”.
    Iluminarea este in primul rand o intelegere prin percepere dar nimic nu poate fi daca nu are o baza acumulata. Daca totusi este…atunci cum spunea Jung „vine din periculoasa zona a inconstientului” ; aceasta patrundere cu permisiunea proprie si ridicata la rang de Iluminare se numeste INFLATIE INTELECTUALA si este deosebit de periculoasa.

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s