322 Septembrie 19 Noua Sesiune


 

„Sufletul este un „ochi de foc si asemenea primului principiu”, un „Centrum Naturae”.

Mandala este intr-adevar un „ochi” a carui structura simbolizeaza centrul ordonator al inconstientului. […] Ochiul reprezinta constiinta (care este un organ de perceptie), care priveste in propriul sau fundal. Propria lumina ii lumineaza din fata si cand aceasta este clara si curata atunci intregul corp este umplut de lumina. Constiinta are in anumite conditii un efect purificator. Aceasta este si parerea lui Matei 6, 22 si urm., care e exprimata si mai bine de Luca 11, 34 si urm. („Ochiul este lumina trupului tau. Daca ochiul tau este sanatos, tot trupul tau este plin de lumina ; dar daca ochiul tau este rau, trupul tau este plin de intuneric. Asa ca, daca tot trupul tau este plin de lumina, fara sa aiba vreo parte intunecata, va fi in totul plin de lumina, intocmai ca atunci cand te-ar lumina o lampa cu lumina ei mare.”)

Ochiul este pe de alta parte un cunoscut simbol al lui Dumnezeu. Böhme numeste de aceea globul sau filosofic „ochiul eternitatii”, esenta tuturor esentelor, „ochiul lui Dumnezeu”.

.:.

FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie  ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism, arte libere si liberalism ; punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii.

3rd Eye

gif animation by: dan Izvernariu 2012 AoteraoA

„-Ce ora este fratele meu?”

Timpul nu exista … nimic in Univers nu se pierde, totul se transforma… Tot ceece este sus este si jos si tot ce este inauntru este si in afara..

Nimic nu este din intamplare sau la intamplare… Semnele sunt pe cer!

21 Septembrie 2012

Noua Sesiune Equinoxiu de Primavara/Toamna

FIVEBLUEAPPLES WordPress

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s