Oratoria de Duminica : Arhietipul feminin


Interventie in Oratoria de Duminica

Dreptul la replica

Nina Russell

 

In fiecare an de Soltitiul de Iarna (/Vara) sarbatorim pe data de 21 Decembrie o seara speciala inchinata arhietipului feminin Venus.

FIVEBLUEAPPLES sustine miscarea emanciparii si repunerii in scena a valorii feminine. Consideram ca intro dimensiune unde functioneaza Legea Polaritatii nu putem traii in extrema; de 2000 de ani adevaruri si principii ne-au fost ascunse .

Ve-ti spune… “templierii astia si conspiratia lor” atunci cand vine vorba de venerarea femininului. Am sa va intreb : “ –Exista unul din voi barbat sau femeie care nu isi venereaza mama?”

Scena politica/istorica de 2000 de ani este marcata de misoginism , de violenta, de razboaie , de lupte crancene pentru interese …si toate acestea in numele une-i dreptati ce priveste doar o anumita grupare indiferent ca aceasta se refera la institutia religioasa sau politica.

Nu exista sistem (demonstrat stiintific) care sa functioneze fara opusul sau.

Pana la instaurarea crestinismului exista venerarea zeitei  , timpuriile istorice au adus conducatori ce au facut din acest cult un subiect al violentei sau un mod de-a instiga. Astfel au aparut confuziile si zeita dragostei a luat functia si de zeita a razboiului (vezi Cezar). Viata in aceasta situatie a pierdut complect valoarea . Mai tarziu dupa crestinizare ,femeia din nou a fost prigonita si pusa in umbra iar peste cateva secole aceasta a devenit subiectul “vanatorii de vrajitoare”.De aceasta data viata a primit valoare insa a aparut : “scapa cine poate” …Ma intreb: “Oare, aceasta a fost invatura maestrului vostru?” .As fi curioasa sa vad cum va fi “ a doua venire a Lui”… as vrea sa va vad fetele smolite, de acesta data perplexe …asta in speranta ca ve-ti intelege despre v-a vorbit!

Nu cred ca mersul prin extreme este un drum adevarat! Drumul adevarului este calea de mijloc in echilibru si ratiune. Extremele fac parte din viata insa nu sunt obligatorii daca tot spunem ca ave ratiune.

In anii 1930 s-a incercat reanvierea feminismului insa in forma extrema : “ Si noi putem sa facem ceeace barbatii fac…” era in genere sloganul. Miscarea , insa nu prea a avut succes pentru simplu fapt ca intr-o epoca a EXTREMISMULUI EXACERBAT PATRIOTARD , feminismul a fost doar un val usor dintr-o mare agitata si violenta.

Suntem asemantori insa cu destinatii diferite si trebuie sa intelegem ca actul de violenta poate aduce evolutia insa nu putem fi animale si nici extremisti pentru ca adevar este “ dreptatea apartine celui mai puternic” insa nu este si just .

Acum in Sec. XXI ( Arcana XXI-Lumea sau Revelatia) trebuie sa ne trezim si sa realizam ca indiferent de sex fiecare individ trebuie sa fie util si ca acest “util” nu trebuie sa atraga concurenta violenta sau neconstructiva. In fond fiecare avem o viata scurta pe care trebuie sa o traim util si placut …pentru ce ne-am pierde timpul si am scurta viata in numele unor idealuri stupide ce in genere apartin acelora care profita din plin de naivitatea sustinatoriilor.

Femeia reprezinta in esoterism latura pasiva, matricea, umedul, Luna si Inconstientul (sau inspiratia) pentru ce am folosi aceasta latura in sens distructiv si neplacut? Pentru ce am ascunde-o interzicand si denigrand ?

Femeia trebuie vazuta ca un arhietip indispensabil existentei, fara ea nu este posibila perpetuarea speciei si atunci pentru ce sa mai existe reguli si credinte care spun ca aceasta este : nevrednica, spurcata, unealta a Diavolului, vrajitoare… .

Daca exista un Dumnezeu , acesta este unic si prin urmare tot ce s-a creat a fost datorita Lui si prin voia lui. Nu se poate pune la indoiala vointa Lui de-a crea si prin urmare nu avem voie sa credem ca FEMEIA este : “elementul negativ”.

In acest blog nu este vorba de idealism gratuit si pacifism roz ci tocmai de ideia in sine prin care in virtutea evolutiei, anumite parti ale istoriei si anumite credinte eronat  sadite in constiinta trebuiesc eliminate pentru simplu fapt ca sunt mincinoase si distructive.

Mai toate religiile vorbesc despre dragoste. Am sa va intreb cum sa faci dragoste de unul singur? Sau cum poti vorbi de dragoste daca doar ai imaginat si nu ai facut?

Valoarea arhietipului feminin se va repune singura in echilibru cu sau fara voia noastra. Stiinta si comunicarea continua sa evolueze galopant, azi nu mai este loc de manipulare fara ca sa nu te “prajesti” singur. Totusi este trist ca mai descoperi in fete smerite atata prostie si rautate ce inca mai cred in principii misogine .

Fiecare in parte suntem o componenta a mecanismului ce produce evolutia. Evolutia se produce prin noi dar atentie, nu tine cont de noi. Doar noi singuri prin constiinta si ratiune putem deveni mai umani si cu o viata mai buna.

Destul umanitatea lupta cu natura si cu dorinta de-a trai. Pentru ce am continua sa complicam si mai mult o existenta atat de simpla cu idei ce nu fac bine si contrazic motiunea de uman? Pentru ce am traii in extrema ?

FEMEIA FACE DEMOCRATIA MAI BUNA… unitate in diversitate …DIFERENTA FACE EGALITATEA!

Nina Russel

Fiveblueapples Memphis  USA

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s