SCAMATORIA – Social: “un circ de interese”


Oratoria de Duminica 22 Septembrie 2012 (6013)

iti doresc sa fi magic… sa fi tu, acea fiinta frumoasa si stralucita, modesta si de bune intentii

In multe postari am facut referinta la deosebirea intre MAGIE, VRAJITORIE si SCAMATORIE.

Pentru ce ar fi bine de luat la cunostiinta aceste diferente?

Este simplu, in viata trebuie sa observi ce te influenteaza pentru a-ti face minima ideie incotro te indrepti, la ce sa te astepti sau catre ce se indreapta lucruriile.

Magia , spuneam, este o activitate intensa in ascuns, acea conspiratie care niciodata nu isi arata identitatea sau sursa. Aceasta este condusa de instinct, cateodata de ratiune si conexiune.

Magul poate fi oricine care poate avea sau nu o instructie dar care in baza observatiei a tras o concluzie mult apropiata adevarului  si mai mult are instinctual o solutie (revelatie) care apare ca rezolutie incognito fara logica.

Scamatoria este arta manipularii , in care, cel ce opereaza are o cunoastere profunda asupra modului de prezentare a unor fapte (sau obiecte) astfel incat rezultatul actiunii sa fie cel scontat de scamator fara a da rezulutia :”cum este posibil”.

Cred ca cel mai elocvent exemplu de scamatorie este cel al omului modern ades intalnit in politica , economie, finante…in posturi administrative.

Oricine care este desemnat ca manager al unei societati (oricare ar fi!) are constienta ca in aceasta functie trebuie sa treaca ca un stralucit organizator si un briliant “oracol” in fata tertiilor sau subalternilor  doar pentru a demonstra indenspesabilitatea lor de “stralucita minte” pe care acesta o are.

In fapt, totul este un joc si o masinatie a manipularii cu buna stiinta.

Marea majoritate se ridica la rampa FRAPAND auditoriul. Cum aceasta este posibil pentru o persoana care cu adevarat nu straluceste in nimic vom incerca sa analizam observand.

Acest gen de indivizi in genere au un coeficient de inteligenta ridicat. De regula acestia cu mult inainte de succesiunea la conducere observa punctele cheie ale problemelor ce sunt in respectiva societate ; aceste probleme , de regula sunt din ordinul acelora care functioneaza dar nu ofera randament.

te invit sa ma urmezi pe un drum greu, sinuos, dur in care Tu , Piatra, te vei slefui , te vei rupe din muntele socialului devenind subiectul „miezului unei Statui” perfecte in frumusete. Renasterea ta simbolica este importanta pentru a lasa vechiul in urma si a percepe noul asa cum in fapt REALITATEA este. Te invit sa tragi singur concluzii asa cum propria ta constiinta iti dicteaza ca adevar. Nimic nu este mai adevarat pentru tine decat adevarul tau …dar observa si concluzioneaza corect, intai!

De aici incepe scamatoria!

Imagineaza, viitorul manager nu ar avea nici o sansa sa se bata cu realele probleme in mod public pentru ca ar intalni: vicii, orgolii, idei partinitoare …sau suma lucruriilor ce ar sta in “IMPOTRIVA” (concurenta).

Astfel incepe conspiratia si viitorul manager creaza o serie de probleme (fatis) la care lumea ramane bulversata si chiar in situatia de-a se intreba “bine, bine , ce sanse avem”.

Cu alte cuvinte managerul duce la “faliment” o situatie punand in ceata respectiva societate. Mai apoi isi impune propria ideie propunand si demonstrand ca “vechiul” este piesa culpabila ne uitand sa faca cat mai multe referiri la “acei care au dus la aceasta”sabotand mereu din background chiar si functiile sistemului ce functioneaza corect.

Urmeaza COLAPS , sau momentul “magic” in care intunericul si ceata se asterne in mintea asistentiilor la circul prezentat . Nimeni in acele momente nu observa ca totul este o mascarada de prost gust si lipsita de scrupule.

Urmeaza succesiunea la putere si eliminarea inamiciilor , cat despre cei care au surprins mascarada ..pot sa se astepte la eliminare definitiva (concediere).

Acum este partea a treia a reprezentatiei…cea mai simpla in care Scamatorul (managerul) are doua posibilitati:

Ori a nimerit orbu Braila si situatia chiar functioneaza bine (raramente intamplat!)

Ori noua situatie e mai complicata si mai vicioasa decat cea initiala care, daca nu functioneaza, vina va fi data pe cei care executa …ca nu au inteles, ca nu vor s.am.d. In orice caz vina nu va apartine managerului scamator ce se considera un neanteles si cu idealuri frustrate … .

Astfel pe principiul blá,blá,blá corelat cu actiunea suversiva lipsita de scrupule se construieste un act “magic” in care directorasul sau politicianul iti arata sa vezi ce vrea el iar daca numarul lui a esuat cumva , vina o ai tu pentru ca “nu ai inteles sau esti de rea credinta”.

Pe acest principiu se bazeaza azi : politica , managementul si chiar instutiile religioase care avand audienta manipuleaza dupa bunul plac masele gura casca din targul societatii.

In vreme ce Magul autentic (repet) sta in umbra fara dorinta culegerii de roade (osanale, functii, venituri) dar care se straduieste sa solutioneze corect o situatie , Scamatorul este clar vizibil in fata multimii avand mereu spatele acoperit de cortina abuzului pe care il produce.

Vrei sa stii cum este posibil sa “vezi” ce scamatorul ascunde?

Este simplu  priveste mereu in planul II sau III stiind exact ce acesta vrea sa iti arate. Nu te lasa impresionat de “iepurasul scos din joben” ci incearca sa observi ca nimic nu este din intamplare si ca totul iti este servit “mura-n gura” pentru ca tu sa ingurgitezi.

Antichitatea s-a bazat pe DECRET …azi un decret a anultat decretul de ieri, a anulat o religie promovand alta, a anulat un Zeu ridicand altul. Retineti , toate acestea de la o zi la alta in conditiile succesiunii la coroana a unui nou rege sau imparat.

In Ev mediu biserica si-a impus legile anuland stiinta, anuland vechiile credinte, anuland valori.

Contemporan… politicii si sistemul bancar folosesc actul manipularii psihologice creand situatii imposibile si oferind solutii dupa bunul plac cu titlu: “Ideie extraordinara”.

Care sunt efectele secundare?

Este clar ca o astfel de manipulare fara scrupule cu titlu :”erou al muncii si erou al gandirii” atrag marsave scandaluri, razboaie, revolutii, rasturnari de guverne de principii si promoveaza nonsalanta perversiunii si coruptia.

Care sunt efectele pentru tine?

Sunt doua posibilitati, doar doua:

Ori esti ignorant deci treci ca rata prin apa fara sa observi ce realmente ti se intampla.

Ori observi, te prinzi si esti in mare pericol!

Te nasti liber, …trebuie sa mori liber iar daca esti „prins” in viciile existentei oricare ar fi acestea, trebuie sa te eliberezi. Altfel, esti repetentul propriei tale Karme. FA TOT CE VREI RAU NIMANUI! Totul iti este permis tie fiinta umana exceptand nonconstructivismul

Am sa inchei astfel:

Pe masura ce luptam impotriva raului , acesta isi perfectioneaza sistemul. Diavolul nu este o entitate anume afara de noi ci un spirit ce ne leaga si ne tine conectati la fel cum Divinul este omi prezent. Binele si raul constituie un mod ce face sa rezulte existenta asa cum o traim insa un alt lucru ar putea face linia de mijloc aici: ratiunea , buna intentie si modestia.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

2 gânduri despre „SCAMATORIA – Social: “un circ de interese”

  1. vonslimak spune:

    Este dimineaţa echinocţiului şi simt în oase că echisdistanţa începe să nu mai fie egală şi că noaptea va înghiţi ziua până când … ne vom retrezi la viaţă.

    Citesc apatic poşta electronică, scrutând titluri în dorinţa de a da peste ceva merituos de citit, nu doar de privit … şi iată articolul tău … mă luminează.

    Dacă aş fi ştiut atâtea cuvinte împletite în acest unic mod, sunt convins că din inima mea ar fi reieşit un identic material …

    Mulţumesc frumos pentru sincronizarea rezonanţei şi aştept să-mi permiţi să folosesc acest material în „spiciurile” mele, ori în scurte alocuţiuni, ori în materiale tipărite adresate potentaţilor vremii, mesajul trebuie să ajungă la inimile şi spiritul oamenilor de bună credinţă şi poate chiar liberi. Am zis.

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s