Divinatia : Varful unui ac-un amanunt…


„This is an essay in the occult, not occult philosophy but the philosophy of what we usually keep hidden, liminal, on the fringe. Divination can enlighten you, but it works through the shadows and the borderlines. Rooted in our troubles, in what crosses our path, divination seeks its ground…”

Dr Carl G. Jung

 

„Cel/cea care divineaza ,vede, un pesonaj ce sta pe varful unui ac. Acela par a fi , eu…”

In blogul anterior Nina Russell v-a vorbit despre Halucinatie , eXoteric si eSoteric. Nina ne lamureste ca pana la limita justificarii , probei in realitate, halucinatia are o parte inexplicabila ce stiinta nu o poate proba, vezi apropoul facut cu Inconstientul.

Divinatia este si ea un mod de halucinare insa una legata de simboluri ce in totalitate formeaza un mesaj. Ades acest mesaj este unul cert.

In una din sedintele de divinatie , oracolul mi-a spus despre un fapt ciudat, acela ca eu, m-as afla pe varful unui ac. Nu a stiut sa talmaceasca acest simplu mesaj.

Sa urmam ideia…

Ac este cumva, Sabia lui Damocles insa in alta situatie; si una si alta tin de echilibru fragil. Faptul ca sunt in echilibru pe varful acestu-i ac face inteles ca situatia in care ma aflu se gaseste in echilibru foarte fragil si poate cere o intensa concentrare la a pastra balansul. Spatiul de sprijin fiind doar varful de ac care… nu poate fi decat dureros pentru ca observa…intepatura da stabilitatea.

Sunt momente cand nu acordam o atentie detaliilor marunte sau nesemnificative -credem noi- a unor simboluri care devin o virgula importanta in elucidarea unui subiect cercetat.

 

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s