Halucinatia


wellintogn forest 2012

by: danIzvernariu

Exoteric/Esoteric

 

Una din retetele provocarii halucinatiilor ar putea fi ABSHINTUL ; am spus, “ar putea fi” pentru ca , azi, este foarte greu sa obtii pe cale legala extractul natural si nu bautura chimica pe care o cunoastem din comert.

Abshintul a fost licoarea Sec. XIX si chiar mult mai devreme. Aceasta a fost mult timp “muza” ce a inspirat mediumul si chiar alchimistul din acele vremi. Se spunea despre aceasta bautura (in extract natural) ca ar avea proprietati miraculoase atunci cand mintea incepe sa mediteze. Unii au denumit aceasta bautura simplu “ Lilith” pentru culoarea ei verde si pentru efectul halucinant , spuneam mai sus, fapt confundat cu actul magic al revelatiei.

Sa facem diferenta intelesuriilor, halucinatia este diferita de iluzie, iluzia este o interpretare eronata a unui stimul real pe cand halucinatia este o experienta ce nu are o sursa externa. Exemple de aceste situatii legate de halucinatie ar pute fi: auzul de zgomote (muzica), auzul de nume, voci si chiar imagini.

Prin anii 1938-1940 aceasta probema a fost luata serios in studiu de catre psihiatrii, psihologi si specializati ai neurobiologiei. Astfel s-a constat ca “aparitia” halucinatiilor au o mare varietate si conditii ce le genereaza. S-a constat astfel ca stresul psihologic si cel fizic poate contribui efectiv la producerea halucinatiilor. Desigur, droguriile, narcoticele sunt un un alt mod foarte eficient  insa nu despre acesta vom vorbi aici.

Halucinatiile dupa Dr. Alex andre-Jacques-François Brierre de Boismont în 1845 pot aparea si in cazul editatiei profunde ( a rugaciunii intense, spre exemplu) precum si in cazul tulburariilor psihiatrice; prin 1880 neurologul John englez Hughlings Jackson a descris halucinatia ca fiind generata de sistemul nervos.

Alte definiții ale termenului a apărut mai târziu. Psihiatrul elvetian Eugen Bleuler (1857-1939) a definit ca halucinații „percepții fără stimuli corespunzătoare din afară,” în timp ce în 1940, Dicționar de Psihiatrie menționată la halucinații ca un interes spirit „percepția aparentă a unui obiect extern, atunci când nu este prezent un astfel de obiect

Conceptele lui Sigmund Freud in Sec. XX referitore la activități conștiente și inconștiente a adăugat o nouă semnificație pentru conținutul de vise și halucinații. Acesta a fost teoretizat ca sugarii halucinații în mod normal, obiectele și procesele care le dau satisfacții. Deși noțiunea de atunci a fost contestat, această „regresie” ipoteza (de exemplu, halucinații, care este o regresie, sau schimb, la căile infantile) este încă angajat, în special de către cei care consideră că este util punct de vedere clinic.

Din perspectiva eSoterica , halucinatiile sunt o calatorie a mintii in lumi paralele sau legate de acestea. Occultistul nu vede in acestea o boala psihica atata timp cat halucinatia face o punte , prin mesaj, cu realitatea.

Exista dovezi si experimente prin care subiectul care a halucinat a putut “ghici” lucruri care altfel la momentul respectiv ar fi fost imposibil de revelat si care “culmea” s-au si verificat in final in realitate.

Daca ne regasim prin acest  mod pe lista bolilor psihice a lui Freud , cu siguranta la Jung am deveni obict de studiu serios luat in seama.

Postul prezent semaleaza ceva , anume, atata timp cat nimeni nu poate sa defineasca exact inconstientul si sa spuna mai precis CE se afla in acest spatiu intunecat, nu va putea spune despre  persoanele care prin acest mod au revelatii sau sunt mijlocitori ai lucruriilor inexplicabile ce..dupa cum stiim sunt legate de psihic si numai de el.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s