Logos. Cateva idei


Existenta daca ar fi sa fie reprezentata grafic am putea defini ca punct 0 (sa spunem) ; existenta poate fi inteleasa ca ACUM, AICI pentru ca, desigur aceasta are infinitate atat in ceeace numim “trecut” cat si ceeace numim “viitor”. Dar in toata aceasta descriere grafica exista un UNU ce cuprinde atat trecutul, prezentul si viitorul in acelas timp.

Born 1 October 1847
Clapham, London, United Kingdom of Great Britain and Ireland
Died 20 September 1933 (aged 85)
Adyar, Madras Presidency, India
Known for Theosophist, women’s rights activist, writer and orator

Acest UNU constiita noastra il recunoaste ca a fi Divinul in forma s-a duala.

Manifestarea divinului se petrece concomitent atat in interiorul nostru cat si in exteriorul nostru (“tot ceeace este inauntru este si in afara”- Tabula Esmaralda, alchimie). Dar ce mai precis face sa simtim prezenta, omniprezenta divina?

LOGOSUL

Logosul este rezultatul gandirii implicit de limitele autoimpuse ale sinelui si care descrie voluntar nivelul sau gradul limitei propriei tale fiinte.Cu alte cuvinte in acest sens vorbim despre spatiul definit al universului individului.

Ca orice univers si acesta are un timp alocat existentei pentru ca acesta se naste, evolueaza si moare insa care lasa amprenta locului in care a trait.

In timpul existentei toate energiile converg catre sustinerea si evolutia acestu-i univers individual. Paulo Coelho ne spune “cand visezi la ceva tot universul conspira la realizarea( materializarea) acelui proiect” (citat aproximativ din memorie). Prin urmare putem conchide ca toate fortele si emanatiile sunt surse ce alimenteaza existenta de la macro la micro –cosmos.

Insa toate aceste mecanisme au la baza un fundament unic , acel UNU ce se gaseste in tot si totul se regasete in el , spuneam mai sus.

Inceputul lumii –inca din intelepciunea antica, stiim- nu a fost un start de la ceva ci a fost o manifestare complexa ce a cauzat efectul aparitiei.

Logosul este sursa revelatiei ce se manifesta in triplu mod, astfel:
In primul rand acesta este radacina (matricea) tuturor fiintelor

In al doilea rand defineste aspectul dual al vietii (contrariile) si polaritatiile cu legiile atractiei sau respingerii

In al treilea rand este Memoria Universala in care sunt stocate toate arhietipuriile ce sunt prelucrate, perfectionate ca materie evolutiva a intregului Univers. Un fel de “pepiniera” in care semintele trecutului incep sa incolteasca in prezent urmand sa prinda radacini si sa fie altoit prin noi experiente in viitor.

Astfel Memoria devine roditoare iar rodul ei se numeste EVOLUTIE

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s