Informativ si formal de la transmutatie, arta regala la teosofie


What time is my brothers and my siters?

Equinox 2012

By: danIzvernariu Waikanae Beach New Zealand 2012

Equinox 2012 cateva cuvinte despre activitatea noastra in WordPress

Am trecut timp de 20 de ani prin diverse etape ale transmutatiei. Alchimia mi-a servit pentru a intelege mai bine sensul cuvintelor : “Gandesc deci exist” ; masoneria m-a invatat ce inseamna sa mergi in echilibru pe un fir ce desparte binele de rau, tot ea m-a invatat ca “dreptatea partine celui mai puternic” si ca in acest Univers sunt un nimic dar atat de important ca oricine altcineva care isi pune scopuriile vietii in slujba Marii Opere (Opus Magnum) sau mai simplu EVOLUTIA UMANA.

Asa se face ca am invatat ca totul este matematic progresiv si ca nimic nu este la intamplare, ca tot ce exista este in perpetua schimbare .

De curand am hotarat sa urmez instructia Societatii Teosofice iar acest lucru nu este cat de putin intamplator. Spuneam mai sus, este greu sa realizezi ca existi (alchimia), mai greu este sa inveti si sa aplici ce ai invatat pastrand echilibrul (masoneria) dar si mai greu , cerd, ar putea fi sa poti imagina intelegand ce si cum va fi dupa aceasta dimensiune.
Cumva, as spune, un pas mic ce a durat ani de zile pentru a putea petrece cele sapte etape ale transmutatiei in alchimie , urmat de un pas dublu fata de primul in care am inteles aproape imediat ca tot ce manipuleaza este manipulat si ca tot ce mananca este mancat… acum ar urma pasul cel mai mare si poate cel mai greu in care incerc sa percep cumva in limitarea mea acel fapt abstract denumit: ETERNITATE.

Se spune in masonerie: “ gura-mi este sigilata” sau cuvantul mi se opreste in gat (facand semnul taierii gatului cu mana) pentru cele vazute si auzite in craft. Tot asa ma gandesc cum as putea descrie ce “vad” si parcurg in cunoasterea teosofica. Cred ca va fi greu de descris , pentru ca perceptia difera de la persoana la persoana si mai apoi am convingerea ca deja cu totii suntem satui de baliverne pe internet. Aici este o problema dificila ce presupune mentinerea sau distrugerea credibilitatii noastre.

Multi ani la rand , eu impreuna cu intreaga echipa din USA, Canada,Portugalia si Australia v-am sustinut moralul prin aceste bloguri, v-am determinat sa studiati si sa nu va temeti ca ceva ar putea fi contra natura sau a moralitatii. Am incercat sa va convingem ca LIBERTATEA este LIBERTATE sa spui 2+2=4 si sa probezi aceasta indiferent ca unii ar denumi ca fiind UN MARE PACAT. Cum am putea sa combatem sau sa ne bucuram gandind aprioric?

De acesta data , tot mai apropiata, lucruriile in publicatia noastra se vor schimba pentru ca studiul este de alta natura.

In principu vom incepe cu studii ale simbologiei viselor  ( cu exemple) ca , sper, mai tarziu sa va pot face sa intelegeti ca : “ pietrele viseaza sa devina animale, animalele viseaza sa devina oameni, oamenii viseaza sa devina sfinti…” daca pana acum din cele peste 420 bloguri a-ti inteles ca: “ Unu este doi, doi il nasc pe al treilea iar din trei apare al patru-lea ca un al cincilea” isi mai aminteste cineva de axioma Mariei Prophetissa?

Acestea toate nu sunt simple fantezii precum nu sunt pierdere de timp daca , o clipa, o singura clipa constientizezi ca in fiecare secunda viata ta poate fi incheiata. Ce va fi dupa, daca va fi si cum va fi, vom incerca sa aflam din timp studiind.

Va propun, va propunem astfel, TEOSOFIA adica acel eSoteric/eXoteric despre care ades vorbeam, parte stiinta, parte voie Divina iar in paralel va vom contraria cu putin scepticism si agnostic in care vom presupune ca totul se termina odata cu moartea.

Formal

Ne dorim foarte mult sa ajungem la performanta unui studio profesional si cu transmisie publica pe cat se poate (acel link din top site FIVEBLUEAPPLES LIVE care deocamdata este cu circuit inchis) ; acesata dorinta vine din faptul ca acei care ne viziteaza siteul si sunt interesati de subiectele noastre pot avea posibilitatea sa asculte in loc sa citeasca. Sa nu uitam ca inca din antichitate invatatura (vom vedea , scoala lui Pytagora) s-a bazat pe audiere (ascultare) si nu pe scriere.

Audiind este (si chiar vazand) este mai simplu sa percepi imaginand mai apoi. Exista o tehnica ( hipnotica sa spunem) specifica, pe care Marii Maestrii o utilizeaza in oratorie prin care tranzmiterea informatiilor este foarte eficienta dand rezultate mult mai rapide in perceptie.

Aceasta structura audio/video nu este una tocmai simpla mai ales atunci cand vorbim de LIVE si mai ales ca numarul vizitatoriilor in siteul nostru simultan este de aprox.  intre 150-200 de persoane in zilele normale fara evenimente. A gestiona LIVE STREAMING nu este nici simplu si nici usor considerand faptul ca fusul orar este atat de diferit intre cele doua emisfere.

Deocamdata ne-am gandit la inregistrari video si cumpararea hostingului din WordPress, devenind astfel : fiveblueapples.com . Aceasta ideie vehiculata inca de anul trecut 2011 are ca argument mai mult drept de autor si control asupra publicatiei noastre.

Unica problema este ca din momentul emiterii public a emisiuniilor noastre video inregistrare/live ar presupune accesul contra cost sau abonament la intrarea in site. Acest lucru nu ne incanta pentru ca dorim sa mentinem pe cat se poate free . Aceasta problema este dezbatuta incontinuare.

Cu acesta ocazie raspundem si la o serie de intrebari ce tin de ideia :” Cum pot deveni membru?” si “Cum pot accesa bloguriile parolate?(public restrictionat)”.

La prima intrebare frecventa, raspunsul este : COMPLICAT, numarul nostru este un numar fix si un anume numar ce nu poate fi mai mic sau mai mare. Daca in viitor FIVE BLUE APPLES va deveni organizatie (societate) am crea un ATRIUM in care se vor face inscrieriile. Pana atunci , fara a refuza pe cineva , raspunsul este, grup cu numar exact.

La a doua intrebare frecventa, raspunsul este: Solicita in FACEBOOK (la link-ul din top site page) si vei primi in mesaje private parola de acces la bloguri. Blogurile sunt parolate ca o forma de protectie a minoriilor si nu ca o exclusivitate pentru cei care sunt interesati , au mai mult de 18 ani , email si acceptul accesului pe proprie raspundere.

Ca ultima ideie, asteptam , colaborari, suntem interesati de persoane care doresc sa publice idei si opinii privind : Legenda Personala in perspectiva exo-esoterica pe intelesul tuturor.

Speram la tot ce este mai bun si mai luminat pentru voi toti! Un EQUINOXIU STRALUCIT VOUA!

M.:M.: & N.M.A. Fiveblueapples Memphis : Dan Izvernariu

Adm. I – FIVEBLUEAPPLES AoteaorA 2012

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s