FRATIA UNIVERSALA , despre…


FRATE ESTE FRATE INDIFERENT DE APARTENENTA. Toti suntem asemanatori insa diferiti cu fiecare persoana in parte!

Daca ar trebui sa definim ce mai precis inseamna FRATIA UNIVERSALA ar trebui sa tinem cont de cateva aspecte ce cuprind sau stau la baza intelesului.
Astfel fratia universala este convergenta de idei,opinii,crezuri si ades lucrari ce sunt in interesul unui grup, comunitate indiferent de religie, sex, apartenenta politica sau culoare a pielii. Aceasta fratie din aceasta perspectiva ar trebui sa fie numitor comun pentru toti ce participa activ la ceeace numim EVOLUTIE indiferent de ritul din care facem parte. In comun avem : evolutia umana si sacrificiul pentru aceasta.
Problemele insa apar ca in orice atunci cand odata ce am trecut de aceasta ideie teoretica , in practica lucruriile nu stau la fel din diverse motive vom vedea.
Ca si in cazul RELIGIILOR, avem de-a face cu divergente de opinii rezultate din limitare sau chiar din interese. Astfel Biserica Crestina Ortodocsa in raport cu sora ei Biserica Crestina Catolica isi disputa autenticitatea de religie de referinta crestina in defavoarea bisericii catolice si vice versa. Asa putem observa cum fiecare isi aroga autenticitatea absoluta din limitare si aroganta sau chira din jocuri de interese.
In fapt ambele biserici urmeaza calea unui crez CRESTINISMUL cu valoriile, morala si etica si nimic mai mult sau mai deosebit.
Cu toate acestea facem deosebire intre biserici, temple … uitand pana si ce ne reuneste ca fiinte umane si pentru ce luptam.
Totul se rezuma la ambitionarea si lamurirea adeptiilor ca acestia fac parte din cea mai teribila si autentica religie sau detin cel mai pur crez relevat de cunoastere.
Oamenii s-au obisnuit de milenii sa “migreze” devenind adeptul si sau potrivnicul unei comunitati. Este ca si la fotbal. Imagineaza, un meci de fotbal trebuie privit ca un fapt obiectiv, in care SPORTUL este placerea de-a oferii un spectacol si o dovada a evolutiei valoriilor.
Adevarul ca fotbalul nu este vazut obiectiv ci subiectiv , cumva din spirit razboinic si lipsa de razboaie masculinul isi disputa energia in mod subiectiv pe stadioane in care exista asociati si inamici si nu sportivi.
Interesant este cum ( va spuneam in bloguriile anterioare) unele ritualuri din diverse rituri au puncte comune si perspectiva crezului aceeia-si insa iata… unii executa marsul ritualic in sensul acelor de ceasornic (Scottish Rite) iar altii invers (York Rite) . Ai sa auzi discutii duium despre acest lucru si se merge pana in panzele albe spunandu-se ca “ a marsa invers este malefic”.
Ce ar putea insemna malefic in acest sens?
Malefic in acest sens nu are legatura reala cu ideia de “satanism” sa spunem ci cumva cu ideia de contra, impotriva sau altfel decat fac ceilalti (din comunitate). Este foarte clar ca daca toti 99% fac intr un fel , TU sa faci lucruriile de alta maniera determina ca observatiile celorlalti sa devina contrariate….unii vor observa in tine un rebel, altii vor vedea in tine un neadaptabil, altii un opozat iar cei mai saraci cu duhul …te vor vedea ca un adept al maleficului.
Adevarul este ca lumea se grupeaza si in aceste grupuri odata impamantenite anumite legi si reguli este greu sa schimbi chiar daca ai dreptate 100% iar tot grupul gandeste gresit.
Nu este nimic malefic in a marsa in ritual in sensul sau in contrasensul acelor ceasornicului pentru ca daca ar fi adevarat ar exista doar doua rituri , doar doua biserici, doar doua crezuri…insa iata…surpriza… “fiecare casa cu puricii ei”.
Din legea fizicii stiim ca magnetismul pamantului N-S determina sensul in care in emisfera de nord lucruriile ce tin de magnetism sunt inverse cu cele din emisfera de sud . Astfel , cum nu exista SUS sau JOS decat ca ideie orientativa nu putem spune nici care din cei din cele doua emisfere au dreptate cei de sus sau cei de jos. Prin urmare a face ceva impotriva a ceeace fac altii majoritari nu inseamna intotdeauna un RAU precum nu inseamna ca esti stapanit de demoni. Desigur aceasta teorie nu se aplica in cazul in care a face contrar inseamna a fi: violent, distructiv , chiar malefic contra natura si uman. Iata multi fac ce fac toti si in plus pe ascuns crime infioratoare samd.
Trebuie inteles un aspect, FRATIA UNIVERSALA trebuie sa fie UNIVERSALA astfel incat teoria pe care o invatam in aceasta LUCRARE (Craft) sa capete pe deplin intelesul clar intru ideia de evolutie : Ordo ab chaos sau : Unitate in diversitate sau Diversitate in unitate.
In Sec. XXI oamenii ar trebui sa se trezeasca si sa inteleaga ca un ritual sau un crez oricare ar fi este un template (mod de gandire) ce reflecta o orientare in drumul cunoasterii si nu o chestiune subiectiva din care sa facem circ sau sa manipulam interese (ades marsave).
Nu exista UN RITUAL AUTENTIC exista crez si mod de-a vedea lucruriile printr-o prisma care…trebuie sa recunosti vorbeste si arata acelas lucru ca si in alte ritualuri , rituri,religii … insa pe care TU o percepi in forma aceasta si punct.
BINELE si RAUL sunt elementele bazice ale existentei noastre , acestea exista in tot si in toate si nu exista ca extrema decat daca noi alegem una din ele ; fapt care atentie… este relativ “tot raul de un bine” sau “de atata bine..a murit in propriul viciu”.
Sa nu uitam ca fratia este fratie, ca lucrarea si evolutia sunt termenii ce intereseaza in aceasta ecuatie iar restul sunt simple aberatii ce manipuleaza si creaza o falsa imagine asupra vietii.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s