Asezati-va…


 

 

 

Oratoria de Duminica (partial)

Aseaza-te,…

Ascult cu foarte mare placere “ANGUS DEI” in varianta lui Karl Jenkins Adiemus, este un coral absolut superb, emotionat (link catre video in fereastra noua YouTube) . De fiecare data cand imi este cerut sa intocmesc o imagine pentru blog, sau sa scriu o oratorie. Recomand aceasta tuturor iubitoriilor de frumos si de armonie. Este singura melodie religiasa ce sunt capabil sa o ascult ore-n sir.

Este foarte important exercitiul ascultarii. Sa stii sa asculti este o cheie in desfacerea mariilor mistere. Sa stii sa asculti imaginand si sa simti vibratia cuvantului ,traind intens ceeace se vorbeste. Aceasta se numeste “locuire de sine”…adica acel moment in care suntem in armonie deplina cu ceva.

Apropos de episodul biblic cand Isus a inmultit pestii si painea a folosit cuvantul magic inainte de toate, spunand: “Asezati-va…” ; acest cuvant are un sens aparte in esoterism, a te aseza inseamna realmente a te pune jos in pozitia ideala pentru a primi . Putem crede desigur ca “asezati-va” mai poate insemna anularea tuturor impusluriilor si orgoliilor pentru ca ceva nou sa rasara din emanatia constiintei comune.Aceasta este o forma “Ordo ab chaos”.

Inavatatura este tranzmisa oral, auditiv, dar nu este suficient sa auzim si sa vedem daca mintea ne zboara sau nu este prezenta .

Se intampla ades in loja ca in timpul sesiunii mintea sa zboare catre alte idei , daca acest lucru devine un fapt inspirativ, prin urmare o meditatie este un “defect” bun pentru ca ceva te inspira si altceva iti arata chiar daca nu face obiectul discutiei. Scopul sesiuniilor de loja este de-a te “aduna” in primul rand , de-a invata sa te aduni si sa focalizezi. Sa nu crede-ti ca nu sunt si cei care adorm in timpul oratoriei, nu sunt putini…aici avem de-a face cu limitarea sau chiar cu incompetenta oratorului ce nu a reusit sa capteze atentia.
-Cum as putea sa stiu eu la ce visezi tu sau despre ce vorbesti daca nu comunici, clar si la obiect? Cum ai putea sa ma determini TU sa inteleg ce gandesti daca EU nu sunt aici si cum ar putea evolua o societate daca nu am trece prin filtru ceeace intra in contact cu noi?

Te invit la un exercitiu, poate cel mai simplu posibil…incearca sa asculti o melodie astfel incat profunditatea ei te face sa vibrezi ; alege una care sa se potriveasca cu starea de fapt in care esti sau spre ce nazui sa aflii meditand. Imagineaza ca aceasta melodie este coloana sonora a gandului tau relationat cu ideia propusa. Lasa liber “filmul” si ai sa ai o revelatie in realitate la un momentdat.

Este poate cel mai simplu exercitiu de ajutorare al mintii (stimulare) pentru o rezolutie.

O viata seaca si fara noima vine din insensibilitate si nu din faptul ca , se spune, “viata nu ofera nimic”…

Invata sa asculti, sa te transpui, sa filtrezi si sa simti subtilitatea ce se desfasoara chiar sub ochii tai… asa vei descoperii un fapt interesant  : cine/ce manipuleaza si in ce ipostaza te aflii tu relationat cu aceasta.  Viata iti ofera nenumarata cai de-a te perfectiona, doar daca vrei si doar in aceasta conditie.

Am sa iti mai spun un mic amanunt…nu cauta LOGICA pentru ca incurca, incearca sa simti si da o atentie primului gand ..acela este adevarul de regula.

O Duminica buna tuturor… mentine Lumina aprinsa!

T.:A.:F.: !!!

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s