NOVUS ORDO SECULORUM


photo by: danIzvernariu 2012

Extras din :

Oratoria de Duminica 07-10-2012

Fiveblueapples Memphis

“… dreptate, egalitate,fraternitate, un Isus deasupra Cezarului”

Imagineaza…. o famile, un trib ce exista doar pentru ca este unit si converge focalizand propriul obiectiv pornind de la individ in parte si angrenand o intreaga comunitate. Este foarte greu sa recunoasti (-noastem) ca ideia de UNITATE IN DIVERSITATE este cumplit de greu aplicabila in cazul indiviziilor doar pentru simplu fapt ca multora le lipseste constiinta.

Acum imagineaza cum ar fi sa fie sa poti face ce doresti (in conditiile in care rationalizezi in raport cu terti) fara a incomoda si fara a fi incomodat.

Am putea imagina o autostrada pe care fiecare am circula in voie dar toti in acea-si directie. Neaga cineva ca nu mergem toti in aceaia-si directie? Toti mergem catre viitor si in viitor , punctul terminus e : Moartea.

Cand circulatia e libera si se bazeaza pe bun simt si ratiune, exista tot mai putine restrictii pentru ca in fapt fiecare se ingrijeste de ce are in fata si de cei din jur.

Cei care struca acest lucru sunt irationalii sau egoistii ce sub aparenta aventurii creaza accidente grave si cu urmari.

Acestia in realitate sunt de la criminalul ordinar la dicatator.

S-au scris si se mai scriu multe ineptii despre Illuminati , trebuie sa respectam opiniile chiar si mincinoase pentru ca admitem ca acestea trebuie sa existe in spatiul dual al dimensiunii noastre intre bine si rau…alb si negru, … insa nu putem avea incultura sa toleram neadevaruri.

 

Trezirea constiintei este cheia UNITATII in rasa umana si avansul umanului totodata cu pasi repezi catre o viata mai buna, mai sigura, mai sanatoasa.

Unitatea in diversitate nu inseamna COMUNISM! Sistemul comunist a fost o regretabila incercare de-a egaliza oamenii. Oamenii nu pot fi egali pentru ca nimic in Univers nu exista ca “identic” dar, acestia pot fi tratati ca egal indiferent de: crez, sex, opinie, personalitate.

Din acest punct de vedere , noi spunem: “Fa tot ce vrei rau nimanui!” , tocmai din ideia ca umanul trebuie sa aibe respect si sa respecte semenul lui si Natura.

Fiecare din noi prin ceeace facem, gandim si conspiram punem bine sau gresit o Piatra in Marea Constructie. Putem sa ne auto distrugem sau sa ne auto-construim o viata mai buna , mai simpla, mai frumoasa… in fapt cu totii cautam FERICIREA iar aceasta sta in sine nu in afara lui.

Pe masura ce inaintam in istorie, datorita stiintei, descopeririilor si a comunicarii, omenirea va beneficia de “apa” revarsata de frumoasa Cunoastere , Aquarius. Va spuneam : “semnele sunt pe cer “ iata…trecem din epoca Pestiilor (inmultirea) in cea a Revelatiei , Aquarius.

In fapt suntem niste idealisti… “ I have a dream…” va amintiti cuvintele?! Concordati cu ele?

Omul trebuie sa se trezeasca din amortire, ignoranta, orgolii, rautate si indolenta. Uman poti fi doar cand depasesti aceste neajunsuri, pana atunci esti doar individ, un numar, o cantitate care atarna greu in spatele acelora care ar dori sa traiasca frumos si simplu.

ILLUMINATI- Ordinul in doar cateva cuvinte

Ordinul ILLUMINATI este in primul rand o asociatie ce se bazeaza pe doua principii fundamentale generatoare de Lumina si Umanism : EGALITATE si JUSTITIE.

Ordinul considera , ca pentru, a evolua mai rapid si mai eficient este nevoie de UNITATE in DIVERSITATE sau de convergenta de opinii astfel incat vom intelege ca mediana intre doua opinii contrare trebuie acceptata si solutionata ca adevar dincolo de orgolii sau motive ascunse. Am putea spune : principiile de baza ale Illuminati se bazeaza pe CONSTIINTA si respectiv pe TREZIREA EI pentru o lume mai buna, mai sanatoasa si mai constincioasa.

Ideia este cel mai ades vehiculata ca metafora: Piatra bruta (omul nestiutor, profan si ignorant) AUTOprelucrata pentru a fi dimensionata si potrivita in Marea Opera sau “constructie” sociala; utila pentru toti. Aceasta “constructie” noi o numim TEMPLU , care, este in stransa legatura cu Natura.

Cele 13 proiecte ale lucarii sunt:

1º O singura moneda in lume

2º O singura limba pentru un limbaj universal

3º Totala securitate si siguranta

4º Asistenta sociala complecta si continua:

– venit minim

– servicii cu norma intreaga

– educatie obligatorie si gratuita

-sanatate publica gartuita si de foarte buna eficienta

5º Decentralizarea venituriilor si a puterii de stat:
– taxe minime

-colaborare

-minimalizare

6º Garantarea egalitatii absolute a fiintelor:

-statut social

-etnic

-economic

-vamal

7º O singura justitie internationala impotriva crimei, crimei organizate, tiraniei, coruptiei

8º Sanatatea

9º Planingul familial

10º Sfârșitul foametei și mizeriei

11º Libertatea de opinie și de manifestare

12º Moralizarea  ființei: sfârșitul cerșetoriei, prostituției, muncii infantile și a factoriilor de abuz

13º Crearea unui singur sitem  politic și  o noua si unica Armata a Noii Ordini Mondiale.

ILLUMINATI este o institutie milenara care secole la rand a fost perfectionata si adaptata ; toata aceasta organizatie se bazeaza pe :ascultare.

Cele mai importante etape ale revizuirii principiilor fundamentale au fost :

Hassan Sabath (nazarins – 1090)

Baiazid Ansari (roshynaia – 1550)

si

Adam Weishaupt (Illuminati – 1776)

In anul 1776 Adam Weishaupt , organizeaza prima societate denumita : Illuminatorum Ordo care a militat pentru :reforma morala si sociala. Acesta va organiza si subdiviziuniile esoterice ale : Rosacruz, Masoneria,Clegymens , s.a.m.d. .

Noua ani mai tarziu acest ordin a “abatut stalpii” , societatea fiind pusa in adormire (inactivitate). Concluzia lui Adam Weishaupt a fost ca un ordin ce functioneaza absolut secret nu poate fi eficient si nu isi poate atinge tintele propusein lupta impotriva tiraniei si a dogmaticii. Probabil , acest moment cumpana a enuntat ideia care este valabila si azi : “ suntem discreti si nu occulti” .

Acest moment al “dizolvarii” a ambitionat pe unii frati care s-au dedicat si mai mult studiului, stiintei, culturii si a progresului uman in general. Asa se face ca lupta a continuat in alte forme si tot asa putem explica azi ca : “semnele sunt peste tot”. Aceleasi principii au fost introduse in muzica, pictura, literatura, educatie in general.

Fiecare “zidar” (mason) fie el arhitect sau constructor a lasat amprenta in ceeace a facut si pe unde a lucrat. Asa se face ca Ochiul in Triunghiul de Aur apartine Illuminati si nu bisericii , ca ideie. Biserica doar a platit pentru ca sa primeasca arta si obiectul insa nu are nimic in comun cu acest simbol privind “de unde provine ideia”.

Din Illuminati s-au desprins alte subcurrente cum sunt de exemplu :

Anarhistii, Carbonarii (vezi Comuna din Paris), Marxistii, Socialistii, Laburistii (cei care au desemnat 1 Mai Ziua Muncii), Democratii s.a.m.d. .

Azi ordinul , incepand cu anul 1999, doua sute de ani mai tarziu, este reactivat si functioneaza pe acelea si principii ca acum doua sute de ani in urma.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s