Casa cu trei usi (analiza unui vis)


The house with 3 doors, 3 windows, 3 steeps degree, 3 pillars, 3 rooms, 3 lights and

7 officials…  

(click in img. for enlarge in new window)

collage by: danIzvernariu 2012

Cel care viseaza  este condus in lumea immaginariului in care, pe o strada la o anumita casa cu numarul 33, unde,intalneste o lume cunoscuta dar total diferita de cum o stia in realitate.

Solutia sta in intrebare precum in interior si nu in exterior!

Vis:
“ Ma aflu pe o strada din sec. XIX, stiu ca trebuie sa merg sa depun o plangere si o propunere, Inaltului Consiliu” insa nu am mai fost in acel loc pana atunci.

Poarta este inalta , bat de trei ori si imi raspunde din interior o persoana ce are un chip ciudat cu ochelari si poarta un baston lung in mana.

Imi cere sa ii spun parola de acces. Parola este: J. Apoi sunt lasat sa intru si condus intro sala mare ce are un antreu confortabil. Mi se spune :
– Noi suntem acei care arhivam povesti si le spunem tuturor, nu stiu cu ce te putem ajuta in acest caz. Inauntru ,in sala , un mare haos… galagie, personaje ciudate care unii levitau povestind iar altii ascultau pe banci sau comentau instantaneu ..ceratandu-se parca. “

A merge pe o strada ( din perspectiva simbolului) este echivalentul parcursului unei secvente a vietii, daca nu chiar viata intreaga. Este acea calatorie figurata ce o facem in viata intre doua puncte.

Poarta simbolizeaza delimitarea dintre doua situatii, faptul ca aceasta are un numar si nu unul comun, spune ceva despre o lume nu numai diferita dar radical alta decat cea pe care o stiim. 33 este un numar de aur si este si el o “poarta” pentru ca iata, 33 reprezinta un maxim de grade dar nu inseamna ca acesta este limita ci tocmai faptul ca ajuns in fata lui vom afla ca alte numere vor urma; iata aceasta este o paralela la univers micro/macro si in fapt o referinta .

Faptul ca cel ce viseaza se adreseaza in vis unei institutii ne face sa ne gandim ca acea institutie este si reprezinta puterea, nu uitati , cladirea in care este aceasta institutie are un numar, am spus mai sus.  A te adresa unei institutii este echivalentul cu a te adresa Puterii, prin urmare subiectul care viseaza are nevoie de ajutorul profesional si de incredere in ceeace doreste “sa reclame si sa propuna”.
Odata introdus de presonajul cu fata ciudata si baston in caldire vom stii ca , nimic nu se produce fara protocol sau fara un percurs, totul in viata tine de un anumit ritual specific ce pune limita intre haos si procedura. Nimeni nu poate trece de … atat timp cat nu stie cum si ce in aceasta procedura , iata in acest caz avem de a face cu o “parola de acces” pentru a fi primit sau negat de sistem.

Surpriza este de proportii cand in interior, subiectul descopera ca dincolo de haosul din strada si de protocolul de la usa , un alt haos se regaseste in interior. Cumva subiectul este dezamagit pentru ca, probabil se astepta sa intalneasca o organizare si o perfectitudine a sistemului. Insa nu este asa.

De aici conchidem ca odata ce patrundem dintr-un univers in altul surprizele sunt mari pentru ca din necunoastere (ce naste speranta) ajungem in alt sistem care bazic fundamental este la fel cu cel in care am fost “tot ce este inauntru este si in afara”.

“Functionarii” sunt si ei mecanisme ale unui alt univers , tot haotic, iata, comenteaza neantrebati, se agita sau pur si simplu asculta (uneori apatici) “povestiile “ spuse pe care urmeaza sa le ordoneze si sa le arhiveze.

In concluzie, faptul ca rezolvarea nu se afla aici , deci, subiectul nu va primi un raspuns cert si o solutiionare asa cum se asteapta, ne face sa ne gandim ca raspunsul mereu se afla in noi si nu in afara noastra. Cel mult acest “functionari” ar putea sugera solutia insa nu ca o impunere ultimatum ci ca varianta aleatorie.

Un fapt totusi ciudat, subiectul viseaza numele strazii , care, culmea si exista in U.K. in Londra, iar descrierea strazii este identica cu cea din realitate. Si mai interesant este ca strada nu este mare , nu are un nume de rezonanta iar cladirea cu numar 33 chiar exista cu o poarta aproximativ asemanatoare cu cea descrisa in vis. Subiectul nu a fost niciodata in Marea Britanie.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s