9 PORTI (8) : VIRTUTEA ESTE INVINSA


ROATA SE INVARTE

Si atunci te rogi… ceva din senin sa ti se arate…a opta poarta sa ti se deschida…

Pana acum ai invatat ca vine o vreme sa iti iei lumea in cap ..sa pleci departe; sa stii sa alegi cheia ce iti va deschide un drum total necunoscut; sa treci un pericol de unde nu te astepti ce vine parca…din cer; sa stii sa imparti sortii in doua parti egale facand din doi trei si din trei unu pentru a intelege mai apoi diferenta; sa intelegi ca in viata totul este numarat chiar si clipa existentei tale si ca argintii nu pot cumpara totul; sa atarni gandindu-te cum si ce ar fi mai bine insa sa nu ai raspuns pana ce nu vei intelege ce sunt toate acestea; sa joci ultima carte cu Puterea a caru-i Adevar te dezavantajeaza in inaintare; acum sa te rogi meditand asupra unui fapt… cum lucruriile se succed devenind din bune rele, din rele bune, din adevar in minciuna din minciuna in adevar… .

O lovitura daca nu te omoara iti poate sugera… Cinic nu?! Ti-am mai spus…”ce nu te omoara  te invata” insa paradoxal…dupa ce le vei stii pe toate o sa mori!

Moara este casa destinului…pe roata ei se afla ascendenta si declinul …oare ce ar putea opri in echilibru aceasta succesiune nebuna de vremi asupra ta? “ Vreme vine, vreme trece /Tu ramai la toate rece”.

Moara este mecanismul ce iti insufleteste existenta. Odata ce acesta sa ve oprii …ai putea murii…ce tortura este sa fii pe roata ei?! Ce chin, ce disperare si agonie… .

Oscileaza de la limita la limita nu incerca sa opresti pentru ca mori, nu incerca sa treci ascensiunea ca vei ajunge in declin… trei pasi  inainte, trei inapoi… de la o extrema la alta dar nu prin acestea!

Odata cineva mi-a spus : “- Dupa bine vine si rau” …este si acesta un adevar. Insa stii… te intreb este obligatoriu sa iesi din rau?Daca se intampla sa fi invins sa nu poti? Daca nu stii ce sa faci sau daca… .

In masonerie in exaltarea catre gradul de maestru exista in ritual un moment in care… un ciocan de lemn iti va lovi o anume parte a capului pentru a cadea liber ..pe spate…

Acel moment este impactul tau cu Sinele , cu Eu-l …acel moment sublim in care “murind” paradoxal constati ca existi. In fapt, de aici incepe adevarata ta Iluminare.

Viata si moartea iti sunt prezentate ca un spectacol in care actorul esti chiar tu.

Acum, daca aceasta ai vazut si aceasta sansa ai avut deschide aceasta a Opta Poarta si vezi ce intelegi din ultima incercare!

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s