Eveniment : ANIMUS & ANIMA
(click in img. to enlarge +, in new separate page)

.`.

“Quaestio nostra est aeterna
Ultima requies fons vitae
Sed eam ut novam ducemus”

The Divine Conspiracy 

Fiecare sarbatorim ceva, noi azi sarbatorim ceva special… inca un pas in Opus Magnum si Marele Mister al Legendei Personale.

20 Octombrie 2012, despre noi printre randuri …

In cea de-a doua etapa a Divinatiei Carl Jung numeste “sufletul –imagine”  acea energie ce este duala si constituie a treia parte a interiorului fiintei umane. Astfel, Animus desemneaza arhietipul feminin in vreme ce, Anima, contrar asteptariilor Dvs. o desemneaza arhietipul masculin . Sau mai simplu : Regele si Regina.
Cele doua arhietipuri constituie latura ascunsa a celor doua contrarii, acel yng/yang in care cele doua simboluri (alb/negru) contin fiecare in parte acel “strop” imprumutat unul de la celalalt.

Vom deduce prin urmare ca fiecare dintre arhietipuri contin sau imprumuta ceva din contrariul sau. Barbatul are un strop de feminitate precum femeia contine putina masculinitate din pespectiva psihicului. Pentru aspectele psihice feminine ale unui barbat  am putea exeplifica : gentiletea, rabdarea, receptivitatea, apropierea de natura, disponibilitatea de-a ierta, s.a.m.d. . Pentru femei influenta masculina in psihic se poate exemplifica prin: aservitate, dorinta de-a controla, de a se ocupa, de luptator etc.

Din nefericire, insa, Occidentul a invatat fiinta umana sa suprime aceasta particularitate a psihicului indiferent de sex; astfel barbatii au suprimat stropul de feminitate iar femeiile au  fost intentionat “orbite” sa nu poata vedea spiritul masculin ce zace in ele. Tot din acest motiv au aparut si extremele , homosexualitatea si miscariile feministe ale aniilor 30 ca sa nu mai spunem de urmari ce azi sunt vizibile pe scena sociala… frica de a fi TU.

Frica de-a demonstra masculinitatea din femeie a facut din femeia zilelor noastre o aservita a sistemului si o persoana ce se lupta recurgand-spuneam mai sus- la extreme ,in care agresivitatea caracterului nu face casa buna cu aspectul feminin, frumos si seducator.

In latura opusa, masculinul, deposedat si el prin invatatura religioasa de acel continut feminin a facut ca din omul ,uman si gentil sa devina doar o masina (si aceasta tot in extremis) agresiva, necontrolata si dispusa violentei. Vezi cazul razboaielor, misoginismul si insensibilitatea.

Am putea spune: Adio Armonie! Si doar din acest motiv!

Situatia privita prin prisma celor doi masculinul si femininul in acelas timp ne duce cu gandul la sexualitate, care, a suferit schimbari majore tot din aceasta cauza. Nerecunoasterea valoriilor da catre cei doi poli au secatuit intelesul cuvantului : DRAGOSTE; sexualitatea fiind tratata fie ca ceva ce face obiectul distractiei sau al obtinerii bunuriilor materiale, ca sa nu mai amintim de obsesiile si perversiunea nascuta tot din dezechilibrul negarii ideii de yng/yang. Iata azi cand se vorbeste de Tantra ,lumea imagineaza mult mai repede un subiect sexy/porn decat o ideie ce presupune: admiratie reciproca, deschidere, a te oferi, a pretui, a fi tandru. Totul a fost redus la nivel fizic (ades obsesiv) si foarte putin la nivel sufletesc cu privire la dorinta de contopire si armonie.

De mai bine de sase ani continuam sa manifestam prin blog/site ul nostru dorinta de-a determina lumea sa inteleaga ca trebuie sa facem:STOP! In vietiile noastre si sa revenim la echilibru prin regasirea sinelui si acceptul ideii de , sa spunem, androgin.
Sufletul este dual precum tot ce ne inconjoara este, am face o mare gresala sa continuam sa ne reprimam continutinutul in loc sa il amplificam , sa il dezvoltam si sa il prelucram perfectionandul.

Daca Carl Jung are dreptate cand ne vorbeste despre importanta revenirii la umanul initial prin acel backup al constiintei atunci si in acelas timp si Freud are dreptate cand spune ca mai toate se trag din sexualitate. Gaditi-va o secunda, primul iti spune cine si cum esti , al doilea iti arata ce suferi din cauza ca nu ai inteles sau iti frustrezi propria fiinta.

ANIMUS&ANIMA –suflete imagine si suflete pereche!

Sufletul-imagine, mai apoi, este un mediator – un du-te-între-om sau de mijloc (sau de mijloc-femeie) – care stabilește comunicarea între eul conștient și inconștient și reconciliază două. În domeniul religiei este pyschopomp, pe care călăuzește sufletele umane în condiții de siguranță în lumea Intunericului  sau – în unele culturi – șaman, care nu numai că duce sufletele celor morți la spiritul lumii și face introducerile necesare pentru a spirite care vor avea grijă de nou-veniți și-i gata pentru renaștere, dar, de asemenea, poartă sufletele oamenilor bolnavi la spiritul lumii pentru vindecare. Interlopă sau de alcool, lumea este inconștient. Inconștient și-a puteri vindecatoare si prin coborârea în aceasta conștient de sine poate atinge o nouă viață.

Să ne uităm la câteva dintre formele în care sufletul-imaginea poate apărea în vise. „Purtător prima sufletului-imagine”, spune Jung, „este întotdeauna mama”. Acest lucru se aplică atât bărbaților, cât și femeilor, și înseamnă că bărbat sau o femeie care nu a atins eliberarea – independenta – de la mama. De aceea, aspectul de mama ta într-un vis – mai ales în cazul în care ea apare cu caracteristici posesiv sau devorator – ar putea fi un simbol al sufletului vostru-imagine. În cazul în care este cazul, să aibă în vedere faptul că modul de a te detașa de influența sufocantă a mamei dvs. este de a anima intgrate sau animus în ego-ul conștient. Accept sufletul tău-imagine, o respectăm și salut-o ca un factor care contribuie creativ la creșterea ta personală, și veți găsi că sufletul-imagine încetează să mai fie reprezentat în vise de cifre negative mamă devora și pe care îl câștigă un grad adecvat de independenta fata de mama ta. (Întâmplător, aceasta nu face nici o diferență reală în cazul în care mama ta este viu sau mort. Chiar și o mamă moartă poate trăi pe ca o prezență puternică în termen de subconștientul tău.

10 Octombrie- Eveniment privat: Doris & Dan Izvernariu

FIVEBLUEAPPLES AotearoA New Zealand

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s