Conspiratii: Reancarnarea o ideie dubioasa


(extras din Oratoria de Duminica)

…//

„In mai toate documentele geniune ce mi-au parvenit in timp din sfera esoterica orientala , reancarnarea nu este pomenita niciunde.

Povestea cu reancarnarea, trebuie sa stiti, este recenta , este de aproximativ 2 secole de cand conspiratiile socialiste din Franta au decis pentru ridicarea moralului proletarului obidit ca sa promita cumva (psihologic) o viata mai buna dupa aceasta ne avand un alt argument solutie la situatia data de atunci.

Desigur aceasta ideie a fost rapid asimilata de catre cercuriile esoterice ale atelierelor europene care au gasit o noua forma de-a mistifica si mai mult activitatea lor .

Niciunde in taoism, in budism nu se vorbeste concret despre reancarnare; ciudata este exprimarea crestina din aceasta perspectiva care asteapta “venirea Lui” in a doua intrupare.

Sa cugetam observand ce se petrece in jurul nostru , ce este principiu exsitential pentru tot si toate. Vom constata astfel ca nimic in acest univers nu este identic ci cel mult asemanator. Nimic nu se pierde, totul se transforma …dar atentie , SE TRANSFORMA nu se repata in stare identica.

Concluzionam ca o stare nu este similara cu alta si prin urmare nu putem crede ca exista EVOLUTIE daca lucruriile se repeta.

In secunda instanta, observati, unii afirma: “Sunt reancarnarea lui X …” in care X este de regula o personalitate , dar nu ai sa auzi pe cineva sa spuna :” eu sunt reancarnarea unui idiot!” .

Povestea reancarnarii, iata, vine dintr-o conspiratie psihologica si singura varianta in carea aceasta chiar exista ar putea fi in varianta “sa spunem” (nici aceasta 100% autentica) a transferului ca energie , memoria de la o persoana la alta prin genetica. Sau stra, stra ,stra nepotul lui Vlad Tepes ar putea avea ceva din spiritul lui Vlad. Si iata expresia…” e Tepes in carne si oase”. Dar in acest caz nu poate fi Vlad Tepes 100% ci doar o latura imprumutata genetic.

Nu sunt 100% in concordanta cu aceasta ideie de imprumut al personalitatii prin genetica insa pana la a fi demonstrat de stiinta mai putem crede ca aceasta varianta e fiabila mai mult decat ca omul moare, merge la judecata apoi se reancarneaza in alt corp .

Repetarea karmei este altceva si nu confundati karma cu reancarnarea.

Reancarnarea in cazul personalitatiilor istorice este aparitia unui nou “ego” ce seamana mult ca infatisare sau ca mod de-a gandi si care prin actiunea sa reuseste sa antreneze conspiratii sau activitati similare ce amintesc cumva de original.

Consider ca Reancarnarea este o poveste si nu area a face cu realitatea.

Fenomenele Deja vú  nu pot dovedi reancarnarea pentru ca acestea se bazeaza pe meditatia voluntara sau involuntara care produce conexiuni ce formeaza o imagine asupra unui aspect existent despre care in clipa in care este luat la cunostiinta pare a fi cunoscut. Sa va spun mai pe scurt… nimeni nu l-a intalnit pe Stefan cel Mare ca sa spuna acesta s-a reancarnat dar toata lumea constata cu stupoare ca “deja cunoaste” in viitor dar niciodata in trecut. Este clar acum ca aici vorbim de conexiune si anticipatie.

Daca v-am dezamagit, va vom cere sa ne comentati cu argumente contra . desigur este important sa ai un crez insa incearca sa vezi daca acesta este chiar autentic si nu o amagire. „

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s