Suntem ceeace suntem …


Omul a descoperit constiinta . Insa nu stie nici la ce folosete si cu atat mai mult, cum se foloseste, iata, paradoxul.

Imagineaza…

Occidentul a oferit posibilitatea dezvoltarii si sansa une-i vieti mai bune in ritm rapid. Orientul a oferit mai putin dar a beneficiat din plin de propaganda occidentala , de promisiunea unei vieti mai bune  lamurind lumea ca schimbarea radicala poate face miracole. S-au intamplat schimbari radicale insa miracole aproape de loc.

Iata… doua sisteme unul care a oferit posibilitatea si altul care a tanjit dupa aceasta. Nici unul din cele doua nu a satisfacut in final aducand fericirea.

Nimeni sau prea putini au dedus imediat ca viata nu este compusa din colectii de lucruri de care ai sau nu nevoie ,tu, trebuie sa le posezi . A poseda ceva inseamna a conquista in prima instanta si mai apoi a putea gestiona ceeace tocmai am cucerit. Sa nu creada cineva ca in sistemul nostru de altfel ENTROPIC poti scapa de achitarea facturiilor facute cu ratiune sau absolut iresponsabil.

Ceeace azi nu se intelege din CRIZA MONDIALA este ca aceasta criza in fapt NU EXISTA! Iar daca ea apare ca un balci mult mediatizat este pentru ca :

– unii au consumat mai mult decat au putut platii

– altii ar dori sa consume dar nu mai pot din cauza primilor

Repet, nimeni nu s-a gandit rational la : “ am eu neeaparata nevoie de asta? De aia..” ca sa fac eforturi sau sa risc tot doar pentru a-mi creea o imagine.

Nimeni nu s-a gandit la penibilul fapt ca : nu suntem eterni si nu stiim sigur ce ne paste in price moment. Stiti dece? Este simplu… omul nu a invatat nimic din trecut (istorie) si cu atat mai mult nu prea are chef ca in prezent sa gandeasca un strop asupra posibilelor consecinte ce ar determina disparitia unui sistem sau chiar a fiintei umane .

Orice PROGRES a cunoscut un mare REGRES. Frunzareste putin istoria lumii … mariile civilizatii au disparut tocmai in apogeu. Ce paradox, nu?! Asa cum gandim acum s-a gandit (sau nu s-a gandit) si in trecut; vom putea crede astfel ca fiinta umana nu a evoluat intelectual prea mult pentru ca viciile nu s-au schimbat.

Gandeste…

Echilibrul la nivelul Universului este extrem de fragil, dar extrem. Schimbarea climaterica si Pole shift nu sunt umor negru pe intuneric. Ciudat…lumea vede ca un SPECTACOL acestea la TV, pe internet samd. Foarte putini mai stiu azi care este planta comestibila si care otravitoare. In caz de… cum ve-i supravietui?

La nivelul social (planeta) lucruriile stau si mai grav: suprapopularea si reducerea drastica a resurselor; consumismul despre care va vorbeam mai sus; nemultumirea generata si generala ce poate pune in prag de anarhie un sistem; colapsul sistemului … gandeste-te, in doar patru zile de blackhole in sistem societatea va fi radical (in rau) schimbata. Cum stii tu sa te orientezi atunci cand tot ce ai cunoscut de la nastere nu mai este la fel?

Pentru ce ai complica o viata inconjurata de lucruri inutile doar pentru a le avea? Pentru ce spui “La naiba e Luni, mai e mult pana Vineri?” – aceasta socoteala pe baza nemultumiriilor tale din viata ta o scazi..esti constient?
Pentru ce atata nepasare? Vrei sa stii de unde incepe nefericirea? De la faptul ca ne ignoram singuri si implicit pe altii. Atunci insa cand vine vorba de “mine insumi” spunem: “ nimanui nu-i pasa de mine” , intrebarea este TIE iti pasa de cineva? Dar sincer…

Obama a spus in una din conferintele lui : “ A sosit timpul liderantei…” vorbind de o noua fata a societatii, noi aliante si o schimbare radicala. Daca aceasta schimbare radicala se va referii la trezirea constiintei atunci lucruriile se vor schimba in bine dar daca aceasta schimbare este un fiasco sa te astepti la tot ce poate fi mai rau si aceasta cat de curand posibil .

In acest blog nu exista PROFETII, acest blog contine: observatii bazate pe statistici, pe istorie si pe relatia interumana asa cum se prezinta ea azi.

Totul este un miraj, un miraj periculos !

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s