PYTAGORA


Cunoasterea sa ne lumineze… Puterea sa ne insoteasca… Frumusetea sa ne incununeze ! Cat de simplu si Divin poate fi acest principiu si cat de departe am fi daca lumea nu ar dormi somnul ignorantei. Asa am putea urca nestingheriti pe Scara ce duce in Univers…mai straluciti si mai bogati. Poate asa ve-ti intelege sensul celebrei melodii a lui Rolling Stones : “Stairways to Heaven”- Am spus FIE!

 

.`.

“Intrun triunghi ce are un unghi la 90º suma catetelor la patrat este egala cu ipotenuza la patrat”

Pitagora este faimos pentru teorema lui în ceea ce priveşte triunghiul dreptunghic, dar este si briliant pentru realizările sale remarcabile. El ne-a învăţat că fiecare număr a avut propriile sale valori in numerologie; numerele au capatat atribute speciale si justificate:

Numărul              Atribut

1 monada …….(unitatea) numărul de motivant, generatorul de numere

2 diadă (diversitate, aviz, alteritatea)……. prima femeie numărul

3 triadă (armonie = unitate diversitate +), primul număr masculin

4 (justiţie, pedeapsa) Cuadratura de conturi

5 (căsătorie), prima femeie din primul bărbat +

6 (creaţie), prima femeie + primul bărbat + 1

10 (Universul) Tetraktys

-Oare cine cunoaste unghiul sub care sta Steaua destinului tau? Nemasurata este distanta pana la ea, precum tot atata este intre creier si inima.( din esoterism)

PYTAGORA

“In jurul anului 570 inainte de Hristos pe insula greaca Samos, s-a nascut cel ce avea sa devina peste veacuri Marele Maestru ce a pus bazele a ceeace , noi azi cunoastem in masonerie ca fiind geometria sacra.

La randul sau Pytagora a avut ca mentor pe Pherecydes care l-a instruit in magia nemuririi , a transmigratiei si a ratacirii in lumea conspiratiei  a decadentei  si ciclul reancarnariilor a sufletului  uman. Scepticii vor intreba : “ bine, bine dar daca a cunoscut reteta nemuririi cum se face ca nu a devenit nemuritor?” . Raspunsul este cat se poate de simplu daca a-ti studiat si inteles TEOSOFIA, respectiv impacarea cu sinele, cu ideia de temporar corporal samd. .

Izvoarele istorice spun ca Pytagora dupa moartea maestrului sau s-a ambarcat si a plecat in Egipt unde a predat invatatura preotiilor egipteni despre magie si profunde cunostiinte matematice . Mai tarziu acesta a fost initiat in astrologie cunoscand influente din geometria feniciana si astronomia caldeenilor.
A calatorit si a studiat foarte mult liber de crezuri religioase si influente ce ar fi contribuit negativ la studiul avansat asupra nemuririi sufletului.

Se mai spune ca Pytagora ar fi fondat o scoala, undeva in sudul Italiei in care a predat intreaga s-a cunoastere de dupa o perdea pentru a nu putea fi vazut. La aceasta scoala existau doua cercuri concentrice de avansati avand in mijlocul lor pe Marele Maestru Pytagora. Primul cerc era cel al matematicieniilor , al doilea a ascultatoriilor. Cumva azi aceasta imagine o avem in Templul Masonic sub forma : Nord- ascultare , observare, pasiv si Sud – activ . Doar cei care au reusit sa absolveasca gradele de cunoastere a misterelor au putut sa il cunoasca personal pe Maestrul lor.

Ma intreb: “ oare dece atata mistic in jururl unei stiinte?” Raspunsul ar putea fi simplu, lumea era redusa si din acest motiv in orice moment toata invatatura lui ar fi fost intoarsa impotriva lui daca ar fi deranjat pe cineva. Fapt ce mult mai tarziu in occident in Ev Mediu s-a petrecut intocmai.

Se mai spune ca tot Pytagora a inventat un limbaj secret prin coduri numerice introducand ritualul strangerii de mana (azi cunoscut in masonerie pentru gr. I II si III) ca semn de recunoastere individuala a acelora care au absolvit cursuriile lui precum si identificarea secreta a gradului de cunoastere in mod individual.
Elevii lui Pytagora vedeau in acesta o fiinta stralucita mult deasupra cunoasterii acelor vremuri, astfel incat acestia l-au considerat ca semi zeu sau supra om.

Cu toatea acestea Pytagora a fost considerat ca un lenes si un pierde vara filosof de catre societatea bogata a vremuriilor respective. Ignoranta, coruptia si opulenta era mare , la fel ca si in zilele noastre si nu platea “un cent” pentru cultura si cunoastere.
Problema in cauza ce a izvorat din aceasta frustranta situatie a fost ca pe masura ce societatea inalta il acuza de parazitism si conspiratie fatisa ascunsa in stiinta , fratia si adeptii au devenit tot mai fanatici si mai impotriva societatii bogatiilor.

.`.

„Ceea ce a fost făcut o dată”, pentru dragostea lui Dumnezeu „, acum se face pentru iubirea de bani.” 

Nietzsche

Conflictul a fost deschis iar Pytagora a fost urmarit de rivali si executat.

Astfel Pytagora a ramas ca unul din cei mai mari maestrii ai istoriei ce au contribuit la cunoasterea si evolutia umana, drept dovada oricine azi care a trecut prin scoala stie celputin Teorema lui Pitagora ca principiu pe care se bazeaza foarte multe lucruri .

Intreaga teorie a lui Pytagora privind existenta umana si universul a facut referire la calcule matematice incercand sa dovedeasca ce azi pare tot mai clar ca numerele si conexiunea dintre ele stau la baza formarii universului si a tuturor lucruriilor ce exista in el.

Astfel matematica a devenit stiinta ce este inspirata din CREATIE sau dupa care toate s-au facut.
Se mai spune ca daca universul nu ar fi fost matematic  , existenta ar fi fost non sens. Am putea crede de aici ca notiunea de Haos (in sens de amestecatura) are sens de neclar si nu tocmai de non sens, ilogic samd. .Este neclar pentru ca nu stiim cum functioneaza, nu putem cuprinde insa iata in linii mari se dovedeste ca Haosul converge catreUNU ,prin urmare catre Ordine.

In acest sens Universul ar putea fi considerat ca o Mare Matrice ce a marcat prin cifre aparitia si perpetua schimbare (transformare) prin numere ce apartin functiilor pe fiecare particula in parte . Cine poate determina mintal combinatiile, aranjamentele si permutariile de posibilitati pentru a anticipa exact ce urmeaza. In fapt acest lucru face obiectul discutiei filmului Matrix in care cifrele ce apar pe ecran au nevoie de traducere pentru a putea face o imagine a realitatii asa cum ea ni se prezinta (sau noi o stiim).
Codul Arche este codul denumit de Pytagora care face proba ca numarul este codul fundamental al formarii Universului.

Demiurgul un blá, blá, blá pentru speriat naivi!

Din perspectiva religioasa, Pytagora a condamnat lumea vizibila precum si crearea psihologica a DEMIURGULUI despre care a spus ca este “fals si iluzoriu”; fapt despre care(Demiurg) din religii stiim ca aceste atribute sunt caracteristici si nu ca personajul in sine este o minciuna creata.Cumva religia a rastalmacit spusele lui Pytagora si prin cuvintele lui a creat un fals existential despre care a spus ca , acesta (Demiurgul) este inselator si creaza iluzii.
In expresie gnostica fraza de mai sus se traduce astfel : “lumina cereasca a fost rupta, furata si ascunsa in intuneric” pentru ca lumea sa nu evolueze, pentru ca sa existe smecheri si prosti (naivi) si pentru ca exploatarea sa functioneze nestingherita.

Si iata… functioneaza!

Daca ar fi sa facem o asemanare intre Pytagora si un alt personaj cunoscut al istoriei, vom face asemanarea intre el si Sf. Francisc. Amandoi au iubit: modestia, au dispretuit materialismul si opulenta, amandoi au dus la exasperare elitele bogate, amandoi au iubit stiinta si adevarul despre o lume corupta, prostita si adormita in necunoastere.

De asemenea se mai spune ca femeiile au fost aduse la egalitate cu barbatii , un fenomen absolut de exceptie pentru conceptele acelor vremuri.”

Text preluat si tradus.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

4 gânduri despre „PYTAGORA

  1. […] cu afirmatia ca imi place ploaia. lumina cereasca a fost rupta, furata si ascunsa Fizic, sunt viu. Moral, sunt liber. Dar totuşi Greu de-atâtea […]

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s