Simboluri pierdute, confundate …


Recent am urmarit in YouTube un documentar foarte bine realizat si profesional prezentat , cu privire la “Simbolul pierdut , Illuminati”.

Intreg documentarul vorbeste despre : Arca, Piatra Lapis si Sf. Graal  toate acestea ca polemica legata de un anume simbol ce este cunoascut in lumea esoterismului ca un obiect magic de mare pret si unic.

Spre finalul filmului autorul face o conexiune ciudata intre obiectul in cauza denumit ca Piatra Lapis cu Sf. Graal insinuand ca cele doua sunt in fapt

Situatia este cat se poate de clara , Piatra Lapis este materia (metaforic spus) cenusie , respectiv : constiinta care din bruta devine prelucrata si unul si acelas lucru.

perfectionata. Acea materie cenusie …nici alb, nici negru …obiectul muncii masonice sau filosofice la alchimisti, Piatra din laborator despre care, chiar Biblia aminteste sub ideia de “Piatra  din varful Unghiului”. Cam cate grade are unghiul acela?

Sf. Graal este obiectul de pret al Templieriilor (sau retorta la alchimisti) cu totul altceva ce poate fi legat  doar “tehnic” de Piatra Lapis insa absolut diferit vom vedea.

Sf. Graal este o metafora prin care o cupa ce contine , atentie, SANGE  este cunoscuta ca fiind organul genital feminin; prin extensie cu referire la Biblie ,
Cele doua subiecte nu au legatura unul cu altul. Unul este constiinta iar al doilea denumeste principul femininului (sau chiar arhietipul) ; daca vorbim despre feminin legat de tehnica kundalahni :”Trezirea Sarpelui de foc”  si facem aluzie la o anume iluminare atunci insinuarea autorului filmului documentar din YouTube are dreptate, dar numai in acest sens conexiune. Direct luat cele doua sunt total diferite.metafora ascunde chiar ideia de Maria Magdalena insasi. (Despre “Sangele meu” intrun blog privat, in curand!)

Este adevarat ca Piatra Lapis si Sf, Graal sunt doua lucruri extrem de cautate insa caiile sunt putin diferite, chiar ritualic vorbind.

In imaginea alaturata , un anume simbol pierdut face centrul atentiei in spatiul dual : jumatatea inaltimii, intuneric/lumina, umed/uscat, alb/negru samd.

Constiinta este si a fost mereu: rejectata de ignoarnti, aruncata pe geam de servitori si aruncata la gunoi de catre cei care au ajuns Maestrii , Acesta este tristul adevar dincolo de un mare mister, al unui obiect de mare pret magic si unic.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s