Parabola Regelui ce a murit inecat


 

 

 

by danIzvernariu 2012 fiveblueapples australia

.`.

Plansa 4. Anul I Gr.3º/ Oratoria de Duminica 28-10-2012

 

Parabola regelui ce a murit inecat…

Se spune ca odata un rege a trebuit sa plece la lupta , cand a fost gata pentru a incaleca in fata ostirii si a pornii atacul I s-a facut o sete grozava.
Atunci, acesta a comandat sa-i fi adusa apa.
A primit un pocal plin de apa rece si curata insa setea nu s-a potolit si a mai cerut unul..si inca unul si inca unul pana ce … a murit inecat.
In fata situatiei disperate a poporului ce isi pusese toata increderea ca ii este un adevarat Rege si invingator, medicii egipteni au hotarat sa il imbalsameze.
Au taiat corpul regelui in bucati si bucata cu bucata au spalat pana ce bucatiile au devenit o pasta ; au unit acest aluat in unul singur si l-au turnat in matrita initiala a Regelui insa acesta nu a inviat. Atunci au repetat acest procedeu de nenumrate ori , fara rezultat!
Cineva a avut, insa, inspiratia de-a propune:
“- Sa chemam medicii alexandrini”. Se stia ca medicina alexandrina era diferita de cea a egiptului si traditia nu permitea ,dar, in acest moment fara echivoc a fost aprobat pentru ca Regele trebuia resuscitat si insanatosit pentru a fi un aparator al poporului lui.
Medicii alexandrini au sosit la curte, au crecetat corpul Regelui si au decis sa il taie din nou in bucati, apoi fiecare bucata in parte au ars-o pana acestea au devenit negre ca taciunele, gri ca zgura si albe ca faina.
Acest praf alb l-au macinat pana ce a devenit fin ca un talc, apoi au combinat acesta cu apa au facut un aluat si l-au turnat in matricea initiala.
Dupa un timp Regele a Inviat ….

Apropos de acesta , reteta apei sau a focului in tratarea Animei o gasim la Paracelsus care ne spune: “ Doar nebunii fac diferenta intre apa si foc pentru ca apa sau focul este unul si acelas lucru”.
Pare bizara afirmatia lui Paracelsus insa se poate demonstra fizic ca ploaia contine traznetul sau ca apa are toate calitatiile de conductor a energiei ce determina aparitia focului.
Acum am sa concluzionez cumva ref. la parabola Regelui, astfel:

Regele a murit inecat de apa ori spalarea lui cu apa nu se justifica ca solutie aplicata doar de dragul traditiei .
Daca un incendiu poate fi stopat prin alt incendiu directionat si controlat in fata mersului incendilui initial, o apa nu poate fi oprita cu o apa indiferent de aplicatie.

In aceasta pilda vom intelege cauza moartii ca urmare a unui abuz ce a determinat moartea metaforica a Regelui iar tratamentul prin aplicarea cauzelor ce a determinat moartea este o gresala; iata nu cred ca undeva la dezintoxicare se foloseste toxina identica pentru a scoate din stare pacientul ci tocmai acel medicament ce anuleaza efectele pe cat posibil; anihileaza toxina.
Aplicarea focului in cazul nostru a demontrat ca arderea complecta a viciilor a determinat invierea ; in care inteligenta (gandirea) a jucat rolul focului iar cea a apei a jucat rolul sufletului infestat initial.( Probabil ,Regele pierduse discernamantul Bine/Rau sau Liberul arbitru, sic!)
Procedeul alexandrin a purificat spiritul regelui ceeace a permis mai apoi absortia unui nou suflet (apa cu care din praful de talc a fost remodelat) ce a reconstruit in “matricea initiala” omul nou si pur lispsit de vicii, prin urmare sanatos.

Traditia da indicii, nu trateaza decat ocazional pentru ca nu sunt doua cazuri identice ; parabola concluzioneaza ca traditia este de urmat pana la limita in care aceasta da rodul scontat si ca daca acest fapt intarzie sa apara e mai bine sa aplezi si la alte culturi pentru ca nu ai cum sa risti ceva de pret doar pentru ca traditia impune limite sau este exclusiva.

Despre actele magice reale din alchimie in care s-au reusit transformari miraculoase stiim foarte putine lucruri; pe cat se pare ori sunt extrem de putine ori rezultate hocus-pocus nu am stire sa fi fost.
S-au scris bibleoteci intregi de volume cu studii aprofundate, hermetice si nu din intamplare ; aplicatiile alchimice le gasim azi in chimie, fizica ,tratamente psihologice …alchimistul a avut mereu senzatia in timpul experientelor ca practic lucreaza cu sinele lui si ca rezultatul este unul spiritual si nu unul material asa cum credea initial.
Alchimistul s-a folosit de natura, de exemplul ei decupand secvente si aplicand pana ce perceptia i s-a deschis si a putut constata ca : nimic nu este din intamplare precum ca :”nimic nu este nou sub Soare” .

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s