Unealta


The Tool  by danIzvernariu 2011 esoteric collections

“ Orice munte contine stanci, orice stanca este compusa din bolovani si pietre, orice statuie contine Piatra, orice Piatra doreste sa fie o Statuie” – aceasta este calea !

 

Omul nu poate invata doar teoretic. Invatand doar teoretic ,acesta va invata ca faptele sunt undeva in afara lui si nu trecute prin el. Acest fapt se intampla din cauza simturiilor. Omul trebuie sa “palpeze” , sa atinga … pentru a conchide. Asa se explica cumva si acel impuls ce a determinat pe omul primordial Adam Kadmon sa guste din Fructul Prohibit.

In cadrul Artei Regale una din metodele invatarii este combinarea prin conexiune a materialului cu spiritualul (filosofia). A invata fara a atinge este echivalent cu a cunoaste subiectiv , aprioric despre subiectul studiat. Experienta este o complectare a ceeace ochiul percepe si mintea deformeaza in lipsa experientei.

Astfel invatatura din gradul inferior tine de obiecte si aceste obiecte nu sunt intamplatoare , ci tocmai acelea care servesc finisarii Pietrei Lapis (propriei pietre, materia cenusie).

Pentru a avea propria piatra trebuie sa o disloci din Munte sau altfel spus din marea masa a neofitilor si a ignorantilor. Este nevoie sa ai aceasta vointa pentru ca altminteri nu ai obiectul ce face subiectul muncii tale.

UNEALTA nu este altceva decat o simpla bucata de metal , o ranga … aceasta este ades reprezentata in pictura murala a Egiptului antic (vezi Isis sau Nefertari) iar intelesul ei in acest caz este : munca bruta pentru un incepator respectiv simbolul prin care acesta demonstreaza ca doreste sa se extraga singur din marea masa pentru a deveni initiat in arta prelucrarii pietrei. Este o geniala simpla metafora .

Mai tarziu inveti (Cunosti) despre cum poti utiliza ciocanul si dalta (Forta) , despre cum poti forma un unghi anume si ce inseamna 90º … pentru ca mai apoi sa fi ridicat (Exaltat) la Frumoasa opera a umanitatii  si asezat in nisa ta ca persoana utila .

Incet incet din acest monet al exaltarii constiinta va incepe sa lucreze facand conexiuni … aceasta nu este o religie ci o munca grea si asiduua in care individul isi infrange teama si constientizeaza ca exista intro dimensiune pe care o parcurge efemer .

Nimic din acestea nu este nici placut si nici confortabil . Iti ai doresti acum sa primesti Initierea? Acea cupa amara si acida in care sta amestecat crudul adevar ?

 

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s