SAMHAIN 2012


Venim din memoria universala, ne confruntam cu aceasta si imprimam pentru un timp amprent noastra existentiala. Trecem si ne pierdem in eternitate ramanand un timp in memoria sociala ca un fapt personalizat , devenind mai apoi un fapt istoric pentru ca peste cateva generatii sa fiim catalogati in aceasta memorie ca: fapte ale umanitatii.

 

The Horoscope by danIzvernariu 2012 private collections Australia

EXISTENTA NOASTRA NU ESTE INTAMPLATOARE

Ne consumam timp cateodata, noaptea, privind la cerul instelat.

Este intuneric si sclipirea stelelor ne atrage privirea catre una…catre alta, catre infinitatea ce se desfasoara sub ochii nostrii .

Spiritul si sufletul nu au ochi; ochii apartin materialului (corpului), sunt instrumente prin care cele doua entitati au prilejul sa constate pentru un timp determinat despre existenta lor in Univers; aceste “instrumente” legate de entitatea interioara sunt tempoarare. Dar ochii fara memorie si constiinta sunt o existenta inferioara chiar daca ne referim la oameni in aceasta situatie si nu doar la animale.

Este poate cea mai revelatoare modalitate prin care Universul iti daruieste oportunitatea de-a sti unde te aflii si eventual pentru a putea sa constati pentru ce te aflii… .

Dupa Moarte nu mai exista “instrumente” iar Sufletul si Spiritul raman cu imaginea existentei asa cum a fost ea pentru un timp pentru ca mai apoi totul sa dispara si sa se consume in intuneric absolut.

Este locul in care nu mai exista sentimentul de frig, durere, placere, foame decat pentru un timp pana cand sufletul uita… si se distanteaza ades de spirit. In acel loc nu exista nimic altceva decat propria ta energie cu tot ce a acumulat in ea, pentru un timp.

Daca nu am parcurge aceasta dimensiune in care traim, prin nastere, nu am sti unde ne aflam ca entitati.

In Univers functioneaza entropia, in viata noastra de zi cu zi functioneaza entropia si atunci la ce bun existenta noastra?

La aceasta intrebare fiecare va raspune singur.

Suntem energii, suntem asemeni unui SIM CARD , cand ne alteram functionalitatea murim si continuam in memorie sa existam pana cand aceasta de la sine se sterge, se consuma, se auto distruge. Din acest motiv , noi nu ne putem aminti de unde venim… din acest motiv TREBUIE SA INTELEGEM  ca nimic nu ne apartine si nimic nu posedam in aceasta existenta decat temporar si efemer.

CRIZA EXISTENTIALA- Moment al :” Gandesc deci exist!”  

Este momentul sa afli unele lucruri despre care nu se prea vorbeste .

Multi foarte multi simt ca Adevarul sta in Intuneric ; Adevarul sta in Intuneric! Insa pentru aceasta experienta este nevoie de multa munca, putina realizare … in inceputuri…inceputuriile pot dura ani de zile si ades se pot incheia in rau.

Adevarul este comparat cu Lumina pentru ca fotonii releva prin consumul lor de energie imaginea despre care nu am stiut mai nimic in “intunericul mintii”.

Noaptea stelele sunt pe cer. Acestea lumineaza, acestea sunt energii ce se consuma …Orice fiinta este o STEA , o sclipire , pentru Univers insa, acest lucru este nereprezentativ decat in suma tuturor existentelor in acelas timp.

Ceeace urmeaza sa va spunem nu este o modalitate de descurajare ci tocmai un avertisment care te-ar putea ajuta ..sa treci…peste.

Imagineaza…

VIATA TA vazuta schematic este un CON cu orientarea varfului ascutit in jos. Sus se afla ORIZONTUL si multitudinea de fapte istorice vazute si nevazute; jos in punctul unghiului esti TU … dar acel TU din interiorul tau.

Acum, imagineaza ca actiunea ta de-a defragmenta pentru a intelege sensul vietii se petrece de sus in jos (catre punctul unghiului).  Cu alte cuvinte (pshihologic) dizolvarea aspectelor vietii si defragmentarea lor in constiinta restrange totul la 1. Acel UNU esti TU!

Problema ce apare aici este tocmai socul pe care o persoana ce practica acest exercitiu il resimte prin forma : CRIZA sau mai bine spus : ATAC DE PANICA. De regula indivizii ce au parcurs calea initierii resimt in prima instanta in timpul studiului acest fapt… ESTI SINGUR, ABSOLUT SINGUR IN ACEST UNIVERS. Singur ai venit, singur existi si singur pleci.

Profilul alchimistului este identificat in psihologie cu profilul persoanei introvertite; multi inteleg in sens negativ cuvantul INTROVERTIT.

INTROVERTITII sunt de regula persoanele creative, din randul artistiilor, arhitectiilor si rar a mestesugariilor artizani.

Introvertitii au propriul lor Univers, sunt poate persoanele cele mai apropiate de adevarul existential. S-ar spune: “ Extrovertitii sunt realisti pentru ca participa activ si permanent la realitatea cotidiana” , am sa va intreb: “- Ce este realitatea cotidiana ?” atata timp cat nu noi oamenii stabilim ce si cum in aceasta dimensiune afara de iluzia creata de social (legi, reguli, regularizari, standarte, referinte, …toate acestea efemere si versatile). Putini inteleg ca la nivel universal functioneaza principiul “batut`n cuie” restul sunt doar norme ce se schimba de la o civilizatie la alta, de la o generatie la alta, de la un individ la altul si chiar dupa bunul plac.

Daca am intoarce acest triunghi al vietii invers am avea reprezentarea grafica a vointei universului . Astfel avem UNU in punctul de SUS ce reprezinta PRINCIPIUL QUINTESSENCEI ( a totalitatii existentei) , respectiv baza (jos) ce este expresia sau proiectia tot unitarului ceresc oglindit in miliarde de variante in dimensiunea noastra. Toate intre doua lucruri opuse si distincte ce se atrag si se compun in noi variante.

Atacul de panica este poate cel mai dur soc ce il poate suferii o persoana lucida . Este momentul in care OMUL realizeaza ca EXISTA. Astfel se explica : “ Gandesc deci exist”.

Ce este de facut?

Sunt trei pasi de parcurs.

Primul pas , un pas mic, in care simtim si ne indreptam catre ceeace simtim.

Al doilea pas este un pas mai mare decat primul in care intelegem ca simturiile sunt componente ale spiritului si sufletului. Sunt un fel de unelte ale orientarii in existenta si ca acestea in general devin chiar mijloacele ce pun stapanire pe entitatea “din spatele ochiilor” – cea imateriala.

Al treilea pas este un pas mare ce tine de LIMITARE ; cu cat esti mai disponibil sa PRIMESTI” cu atat limitarea este mai redusa si invers. Am putea spune ca limitarea este invers proportionala cu disponibilitatea.Acest proces poate dura o secunda precum o viata intreaga fara succes.

Normele acceptarii tin de ascultare, reflexie, invingere a impulsului , imaginatie si aplicatie.

In loje , noi , denumim aceste lucruri ca fiind asocierea perfecta dintre pasiv si activ (mediana) sau Platonic/Aristotelic. In care Plato stabileste modalitatea prin care deducem ca sufletul si spiritul (Eu-l) sunt ancorate in exterior de simturi si ca acest lucru nu foloseste la altceva decat la experiment si nu la dependenta. Aristotelic  vom decide cat se poate de rational ce si cum aceste lucruri se manifesta in exteriorul nostru precum in relatie cu interiorul nostru insa nimic mai mult.

Daca am reusit sa facem conexiunea intre Platon si Aristotel ,deci sa trecem aceasta concluzie corect prin sinele nostru vom intelege (simtind) cat de simpla este in fond existenta si cat de complicata a facut-o omul prin social.

Reusind sa intelegem sensul efemeritatii vietii sensul valoriilor materiale si chiar a celor spirituale se schimba radical in om. Din acest moment nimic dar absolut nimic nu mai poate fi la fel asa cum am fost invatati sa stiim ca este.

Am putea spune ca in aceasta secventa se petrece un ultim examen al individului, acest examen este esential si se numeste ACCEPT.

Trebuie sa acceptam ca nu suntem eterni in aceasta forma, trebuie sa intelegem ca nimic nu este identic  chiar daca pare, trebuie sa ne bucuram de clipa de acum si sa anticipam senzorial clipa urmatoare planuind si construind real momentul in care vom ajunge sa spunem “ SUNT FERICIT” si aceasta din nimic.

Adevarul sta in intuneric.

Inchide ochii si incearca sa iti auzi respiratia, bataiile inimii, sa faci abstractie de sunetele ce te inconjoara din exterior, de senzatii , de dorinte, de lucruri ce incomodeaza sau plac, de ganduri, de imagini, de tot ceeace te-ar putea sustrage focalizarii spe EU… senzatia este teribila pentru ca descoperi ca TU esti singur in acest Univers.

Cand adormi in aceasta stare de semi veghe si nu o sa visezi nimic este exemplul cel mai clar asupra a ceeace se intampla in clipa mortii si dupa. Somnul am putea spune, este un exercitiu zilnic al mortii.

Daca reusesti sa invingi aceasta senzatie, compensand si sau acceptand, ai invins notiunea de Moarte, deci, frica, deznadejdea etc.

Criza de panica se instaureaza atunci cand nu poti sa accepti efemerietatea proprie pentru ca esti mult prea ancorat de o “realitate” asa cum iti este servita de social si in care esti obligat sa joci dupa bunul plac ce este mereu un fapt  versatil .

As pune cateva intrebari ce poate gasesc in tine o explicatie si un sens in ceeace spun mai sus pentru a intelege mai bine.

–  De unde ai venit si dece?

– Unde pleci si cand?

– Cine esti TU cu adevarat?

Daca constati ca esti nimic in raport cu Universul , nu mai exista notiunea de “criza de panica”. Raspunzand la intrebari sincer, ai facut un pas enorm in existenta ta.

Daca nu ai inteles imaginand ceeace am vrut noi , aici sa iti tranzmitem ,atunci imagineaza un lucru si mai simplu simuland teatral o stare.

Incearca sa te pui in situatia condamnatului la moarte prin impuscare (sa spunem) . Ce va fi in aceasta situatie? Cert este ca ve-i muri, nu stii ce te asteapta cum va fi si daca o sa te doara. Sunt spaime. Dar creierul foarte repede iti va gasi echilibrul pentru a accepta pentru ca realmente nu ai alta ipoteza. Iti vei spune chira : “ cu cat te zbati mai mult doare mai tare si se prelungeste chinul psihic mai mult”. In fata aceastu-i act totul trebuie sa se incheie cat mai rapid din perspectiva ta.

Daca din momentul pronuntarii sentintei si pana la executie nu ai reusit sa te echilibrezi total cu situatia data, zilele pana la executare sunt ani de Infern. Asa concluzionam ca odata ce ai aflat ca exsti si ca existenta ta este limitata trebuie sa faci pace cu tine asteptand linistit finalul la care… oricum cu totii ajungem.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s